Güzel anneler ve anne adayları çok şükür bende miniğim ile sağlıkla birbirimize kavuştuk. Hamileliğimin başından beri herşey yolundaydı ne bulantı ne kanama ne tehlike çok şükür herşey yolunda ilerledi. 36. Haftamızda suyumuzun azalma durumu başladı ve doktorumuz sıkı takipteydi. 38. Haftamıza kadar sıkı takip ve kontrolle Bebeğimin hareketlerinde azalma durumundan başka herhangibir sıkıntı yaşamadım. Ara sıra hareketleri az hissetiğimde doktorum hastaneye Ntsye gönderiyordu herşey yolunda ilerliyordu ve eve geliyorduk. Bu durumdan dolayı bebeğimi yaklaşık saat başı kontrol ediyordum ve hareketlerini hissettiğine emin oluyordum. Bir yandanda normal doğum çok istediğim için hurmalar pilates topları merdiven inip çıkmalar squatlar….. ama gelmeyince gelmiyor 🤗 39+0 gecesi hareketlerini yaklaşık 3-4 saat kadar hissetmedim gece 1 de doktoruma bile haber vermeden hastaneye gittik. 10 dk lık yol bana bir ömür geldi 😒 Kadın doğuma bir çıktıkki canımız doktorumuz orda başka bir doğum İçin gelmiş. Allahım dedim başka ne istesem olurdu🙏🏻 Hemen nts ye bağlandım çok şükür herşey yolundaydı. Doktorumuz ultrasona alalım bir bakalım dedi. Maalesef sol cep dışında hiç suyumuz kalmamış. Ama kan akışları ve solunumu çok düzgündü bebeğimin. Birde bebeğimizin kafa çapı büyüktü 10 gün önden gidiyordu, bu durumda öncesinde normal doğum yapamam diye beni endişelendiriyordu. Ultrason sonunda doktorumuz doğumu başlatma kararı aldık, suni sancı alıcaktım 1 cm açıklığım vardı ve vajinal muayenemiz çok uygundu. Gece 3 gibi fitilim verildi, Meryem ana otumuzuda ıslattık bekliyoruz. Sabah 9 civarlarında ebe muayene ettti ve 3 cm e yaklaştığını söyledi. Tabi ben ufak ufak sancılar giriyor ve mutluluktan çıldırıyorum herşey yolunda diye. Sabah 10 civarlarında doktorum geldi ve suni sancıyı başlatalım dedi. Serum ve ntsye bağlandım. Sancılarım girmeye başlamıştıki bebeğimin kalp atışları düşmeye başladı. 80 lere indiğinde doktorum artık maceraya gerek yok dedi ve acil sezeryana alındım. 7 Haziran 14.31 de miniğimin sesini duydum. Onca umuttan sonra normal doğum ile bebeğimin kucağıma alamamak tabiki moralmen beni çökertti ama onu sağlıkla kucağıma aldığımda hiçbirşeyin önemi yoktu tabiki🤗 Elimden geleni yaptım ama olmayınca olmuyor. Bebeğimiz nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Önemli olanda buymuş🥰🤲🏻 Çok şükür şimdi göğsümde uyuyor. Allah bekleyen herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.