Artık sıkıldım doğurmak istiyorum diye geziyordum son günlerimi malum hem covid-19 hem hemşire olup çalışmak benim için çok stresliydi birde Enfeksiyon Hemşiresi olunca ekstra yük ve korku neyse hep çalıştım birde çocuk servisinde sorumluluk yapıyorum çocuklara damaryolu aç eğil kalk skuatlar yanında halt etmiş benim koşuşturmalarımın 😅 normal doğum çok istememe rağmen hem suyumun azalması hem bebeğimin kilo almaması üzerine sezeryana karar verdik iyikide vermişiz. Normal doğursam bu kadar rahat bir doğum yaşamazdım herhalde 🤷🏼♀️ Hastane personeli olduğum için poliklinik hizmetine açılmadan etrafta kimsecikler yokken çıktım doğuma tabi gece heyecan artı mesanem sağolsun 1 saat uyumadan sezeryana girdim. Tüm hastane arkadaşım olduğu için orduyla falan gittim ameliyatheneye eşimde aynı hastanede çalıştığı için o da girdi tabi 🥰 kahkahalar şaklabanlıklarla oturdum sedyeye kafamı eğeniliğim kadar öne eğdim ki rahatça spinal yapılabilsin burda en önemli şey harekat etmemek ve eğilebildiğiniz kadar eğilmek 😌 inanın keşke 10 kere spinal olsaydım da damaryolu açılmasaydı diyeceksiniz çünkü hissetmedim bile bu da vücudumuzun yapısından kaynaklı ne kadar uç noltalar olursa acı o kadar artık şöyle ki parmak ucunuzlamı bir şeyi daha çok hissedersiniz belinizle mi tabiki parmak uçlarıyla o yüzden sakın korkmayın ve hareket etmeyin tabi hoopp ayaklarda uyuşma ve 3 dk komple bacaklarımda iğne batması 5 dk sonra sadece dokunma hissi oluştu. Şanslıyım en yakın arkadaşım ameliyathanede çalışıyor ve ameliyatıma o girdi 🙈 anestezi yapıldıktan sonra sonda takıldı bana. Batikonla boyama işlemi yapıldı ee spinal de yapılan ilaç benim tansiyonumu düşürdü ve acayip mide bulantısı ve ameliyat sonuna kadar aralıklı öğütme atakları yaşadım. Tansiyonum düştüğü için acayip terledim ne makyaj kaldı ne bişey ve hemşire olmak hiç birşeyi değiştirmedi ölüyorum sandım Allah’ıma bebeğimi bir kez göreyim sonra al canımı diye dua etmiş olabilirim ameliyat boyunca ameliyat başladıktan 5-10 dk sonra dünyanın en güzel sesi geldi kulaklarıma 😍 gördüğüm an ağlama seansım başlayınca o fotoğrafları gördükçe kendime gülüyorum bu arada sezeryan olduğum için 2 tane kistim vardı hop onlardanda kurtuldum 😂 tabi çekiştirirler oldukça mide bulantısı artıyor Buda bebek çıktıktan sonra rahimi temizlerken yapılan bir işlem 😒 dikim temizleme işlemi olduktan sonra odaya gittim. İlk 6 saat açsınız bacaklarınızı hissetmeye başladıktan sonra sulu gıdayla başlayıp ayağa kalktınız ben tek başıma kalktım desteksiz yürüdüm ameliyattan 4 saat sonra yatakta bağdaş kurup oturuyordum ağrım hiç olmadı bütün gece yürüdüm arkadaşlarımın yanına falan gittim 🙈 burda depentin rolü bayağı var ayrıca bütün gün kahve içtim baş ağrım olmaması için çünkü acayip migren ataklarım olur 😒 kahveler sayesinde hiç yaşamadım. Bebeğimi hemen emzirdim sütün son ayda gelmeye başlamıştı zaten sıkıntı yaşamadım. 05.05.2020 doğumlu bir sıpam var yarın kırkımız çıkıyor.
- [ ] Kısa yazmak istedim ama asla bir şeyi kısa yoldan anlatma kabiliyetim yoktur varsa sormak istediğiniz buyrun ayrıca kesik kesik yazdığım için devrik cümleler konudan konuya atlamalar olabilir sevgilerimle …