Marshmallow
internet koca bir bilgi çöplüğü diyipte çoğunluğun ilk kez gebe kaldığı ve tecrübesiz oldugu bi platformda bacağınızda ki kramp ve uyuşukluk icin tavsiye isteyip bilgilenmeye çalışmanız biraz komik oldu açıkçası😂 internet bilgi çöplüğüse burda ne ısınız var o halde? Cunku burda o kadar yalan yanlış eksik bilgiler paylaşılıyor ki🙂
Ayrıca araştırmalarımı internet üzerinden yaptığımı nerden çıkardınız, interneti vurguladığınız icin? evet bu konuda haklısınız bilgi kirliliği muhakkak vardır bu platformdada olduğu gibi ama bilgi kirliliği olduğu gibi çokta dogru bilgiler var sadece nerde arayacağımı bilelim, o kadar Saglik resmî sayfalar var, YouTube’da doktor videoları var, kaynaklı makaleler var, bilinmiş un almış uni araştırma çalışmaları var, hiç olmadı hastanelerin kendi sayfalarında bile açıklamalar var. Yanı internet üzerinden bile cok yerden dogru bilgi edinebiliriz bilgiyi arayacağımızı biliyorsak. Bende internette çoğu şeyi ararım ve cevabımı her zamanda bulurum bulduğum cevaptan emin olamazsam kendi çevreme sorarım. Bi suru doktoru arkadaşım var, cocuk doktoru, aile hekimi, praktisiyen, hemsire arkadaşlarım, cocuk gelişimci, pedagog arkadaşlarım vs. Kendi doktorundan önce kendi çevremdekilere sorarım. Cunku doktorlar arasındalar görüş farkı cok olduğu icin. Kendimde özel bir hastanede çalıştım. Yanı bir doktorun 6 senelik eğitimini bitirip doktor olması herseyin doğruluğunu doğrulamaz cunku cok şeyde görüşle alakalıdır. Her doktorun kendisine göre görüşü vardır detaylı ultrason icin çoğu doktor 23 hafta tavsiye eder ama aralarinda bi tane vardır ben erkenden bilmek istiyorum takibimi ona göre yapacam der. Buda doktorun bi çalışma sistemi. Ben asla doktor bilgisinden üstünüm diyemem haddime olmaz kesinlikle ama inanın sizde biliyorsunuz ki burda sorulan o basit soruları bile internete bulabiliriz. Verniksi sperm zanneden bi platformda olduğumuzu farkindasinizdir umarım. Herneyse benim anlatmak istediğimde oydu kisilik ve psikolojikle alakalı bi durum. Oyle olmakta ne kadar saglikli bilmiyorum gerçekten cunku herseyi boyle kafaya tak et kur stres gerginlik endişe tedirginlik korku bunlar bence daha cok zararlı bir bebek ve anne adayı icin. O yüzden evhamlanmam kolay kolay biraz karakter meselesi biraz tevekkül diyelim birazda bilgi 😊 Yoo ben düşünmeyeceğim şeyleri düşünmüyorum niye düşünmeyeceğim şeyleri düşünüp kendimi doldurayım ki psikolojimi etkileyim ki kendimi etkilediğim gibi çocuğumu niye etkileyim? Bu şekilde olduğum icinde inanın cok rahat bir şekilde 34 haftama geldim (Allah nazarlardan saklasın). 😇❤️