Mervecem canım onların etkisi olabilir ama olmuşsun gibi düşün ve ona göre beslen…şeker kontrol altında tuttuğun sürece sorun olmayan bişey.pirinç,meyve,paket gıda,ekmek,makarna,bezelye,patates bunlar yasak,yemeyeceksin….3 ana öğün 3 ara öğün yapacaksın..
✔️meyve bi tane yiyebilirsin yanında süt yada yoğurt yediğinde meyvenin şekerini engelliyor
✔️mutlaka öğünlerin saatli olmalı,küçük sapmalara olabilir,mesela 1.5 saat geç kahvaltı yapmamalısın,genellikle aynı saatlere uymalısın
✔️şeker ölçülürken,ağzına aldığınız ilk lokmanın saatine bakıp tam bir saat sonra ölçüm yapmalısınız.yemek bittiği zaman değil.
✔️yeşillikler serbest,doya doya ye:) ekmekte de tam buğdaydı sanırım ve her öğünde 2 dilim yiyebilirsin…
✔️diyet kelimesi sizi korkutmasın 10 gün içinde vücud alışıyor ve kendinizi çok daha iyi hissediyorsunuz
✔️dolma yaparken pirinç değil,kıymalı bulgurlu yapın,ben denemedim valla hiç bi farkı yok hee:))
✔️mutlaka tavuk ve et yemelisiniz…mesela dünden çok az bişey kaldıysa ben yiyorum eşime makarna yapıyorum:) bu şekilde döngüyü güzel yürütmek gerekiyor..
aklıma gelenleri spontene yazdım,umarım faydası olmuştur❤️