Sanirim biraz uzun oldu🤔
Sira bana da gelecek mi acaba derken sonunda bana da dogum hikayesi yazmak nasip oldu🤗 hemen hikayeme basliyorum…..
27 Mayis gunu 39+3 rutin doktor kontrolumde nstde sancilar cikinca doktorum alttan muayene yaparak bebegin basinin henuz kanala oturmadigini ve hic acikligimin olmadigini soyledi, ardindan da dogumu tetiklemesi icin sanirim biraz zorladi. Biraz kanamam olabilecegini korkmamam gerektigini soyledi, muayeneden hemen sonra yavastan kan gelmeye basladi ve yalanci sancilarim artmaya baslamisti. 28 Mayis aksami da duzenli sancilar gelmeye basladi 6dkda bir ama sancilara dayanabiliyorum asiri degildi, derken biz esimle 1saat kadar takip ettikten sonra baktik sancilar gecmiyor annemi alip dustuk hastane yollarina😄 yolda sancilarim 4dkda bir gelmeye basladi hastaneye gittigimizde nstde duzenli sancilarim cikti ebe acikliga baktiginda hic acikligimin olmadigini ve bebegin basinin henuz kanala girmedigini soyledi😔 biz dogum baslamadigindan uzulerek eve donduk, ertesi gun sancidan eser yok😄 veee asil dogumun basladigi 31 mayis gece 12bucuk gibi dusumu alip yatmistim. Saat 01:50de sanciyla uyandim ve kalkip yurumeye basladim gecer mi acaba diye, esim de uyandi hemen sesime, ardindan lavaboya girdigimda yogun kanama geldigini gordum ve biraz da telaslanarak doktorumu aradik, hastaneye gecmemizi ve muayene olmami istedi. Biz hemen hazirlanip annemi de alip yola koyulduk, hastanenin oldugu ilce ile bizim bulundugumuz ilce arasi yarim saat kadar. Yolda sancilarim iyice artti, gider gitmez nst baglandi sancilar duzenli ebe acikligima bakarak 3,5 cm oldugunu soylediginde sevinmistim. Hemen yatisim yapilip damar yolu acildi ve lavman yapildi. Ben koridorda yuruyuslere basladim, sancilar geldikce durup esimin elini sıkıyordum. Ebe tekrar kontrol ettiginde aciklik hala ayni ama bebegin kafasi kanala girmis bu da bir ilerleme dedi, ben aciklik olmamasina uzuldum haliyle. Sabaha kadar arada yuruyup arada uzanarak sancilari karsilamaya calistim, ben sanci cektikce esim dayanamayip ‘soyleyelim sezaryene alsinlar neden bu kadar aci cekiyorsun hala’ deyip duruyordu ben de inatla normal istiyorum dayanabilirim deyip duruyordum. Bu arada epidural olup olamayacagini sordurduk doktoruma, sanciyi kesebilecegini ve ön catimin biraz dar olmasindan bebegi vakumla almak zorunda kalabiliriz onermiyorum kesinlikle dedi. Artik sancilari karsilayamamaya basladim ve yorgunluktan dermanimin kalmadigini hissediyordum. Saati sordugumda sabah 09:00 oldugunu ve acikligimin 6cm oldugunu ogrenince daha fazla dayanamayacagima ben de kanaat getirdim ve sezaryen doguma karar verdik. Doktoruma bilgi verip yarim saat icerisinde ekibi toparladilar ve beni ameliyathaneye almak icin hazirladilar. Belimden yapilan igneyle aninda sancilarim kesildi ve ben de aninda bir rahatlama🥰 bu arada igne hic acitmadi hissetmedim bile diyebilirim. Veee dakikalar icinde bebegimi eline alan doktorum ‘bak burdaaaa’ diye bebegimi bana gostermesinin ardindan o essiz aglama sesi duydugum en guzel sesi duydum😍😍 gercekten anlatilamaz bir duyguymus o ani yasamak. Mutluluk goz yaslarim yanaklarimdan suzulurken bebegimi temizleyip cocuk doktorunun kontrolu sonrasi yanak yanaga temasla yine essiz olan o kokusunu icime cektim🥰 bebegimi hemen odaya goturduler benim de dikislerim biter bitmez odamizda bulustuk minigimle. Sutum hemen geldi ama emme konusunda ilk 2gun alismasi zor oldu kuzumun. 31 Mayis 09:57′de 3530gr 49cm dogdu bal bocegim.
Nacizane onerilerim:
_ Depend kesinlikle buyuk bi kurtarici ve kullanimi rahat.
_ Sezaryen sonrasi ilk yuruyus icin kendinizi hazir hissetmeniz yeterli, ben hic zorluk cekmedim ve gece bile israrla kalkip yurudum.
_ Bebeginizi israrla ve sık sık emzirin, ilk etapta memeyi kavramasi guc olabiliyor ama alisiyor.
Aklima gelenler simdilik bu kadar sormak istediginiz bisey olursa seve seve cevaplarim.
Rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin insallah🙏🤗