Merhaba18 bebeğimin gelişimi durduğu için yarın doğuma alınacağım 28 hafta da maalesef ama bebeğim zaten şuan hiç bir organı çalışmadığı için anne karnında su fazlalığı na neden oldu.
Benim ense kalinligim 3.55 çıkmıştı ilk bizim durumumuz a göre sadece Dawnsendormu yada diğer trizomi 18 falan diye fetal DNA testi yapmak önemli değil dedi genetik hekimi resmen azarladı bizi 25 hafta kordosentes yapıldı sonuclarimi Z detaylidakinden daha kötü geldi bebeğim de bı sürü sendrom ve bı sürü gelişim geriliği var.
Allah’ım kimseye yaşatmasın ama bence şuan ki aklım olsaydı amniyosentez yaptirirdim 11 haftafa ama Dr. Yönlendirmesiyle kolaya kactigimizi düşünüyorum yani bilinçsiz davrandık amniyosentez o kadar da riskli değil ki bı nasıl koldan kan alınıyor o kadar yani ki ultrason ile bakılarak yapılıyor. Sıvı aldirmak en kolayı ben kordondan kan aldırdım. Daha riskkisi çok şükür iyi ki yaptirmisim diyorum çocuğumun hiç bir şeyini ogrenemeyecektim. Yanlış yönlendirme yapılmasına karşıyım. Doğru hekimi Bulmak en iyisi bana ilk amniyosentez öneren doktora o kadar çok kızmıştım ki riskliymis niye istiyor baska dr gidelim dedim eşime aglaya aglaya gittik başka dr oda yok ense kalınlığı 2 okadar yüksek değil ama kan testi yapılıyor yurtdışında emin olalım yaptırın dedi. Yaptırdık temiz geldi sonuç meğer. Detaylida öğrendim ki çocuğumda sağlık dışında herşey var.
Allah’ım kimseye yaşatmasın ama yarın mecburen suni sancı ile yaşam belirtisi vermeyen çocuğumu doguracagim ve toprağa koyacağım. Demem o ki ilk zamanlarda ogrenseydim belki o na göre önlem alır beslenmeme herseyine dikkat eder daha baska doktorlarla görüşürdim artık gebe zehirlenmesi belirtileri olduğu için çocuğumu aldirmak zorunda kalacağım vaktinden önce 😢