Merhaba güzel anne adayları’9 ay boyunca burada her doğum hikayesini okudum 35 yaşındayım eşim ile 13 yıl sonra çoçuk sahibi olmaya karar verdik bu yüzden titiz davranıp her kitabı videoyu izledik ,tüm kontrollerimi Çamlıca medipol de Zeynep hanım yaptı miyom lazım olduğundan başından beri normal doğum yapmaya karar vermiştik en son 37 haftada çatı muayenesinde normal doğuma uygun olduğuna karar verdi doktorum. Fakat ben şeker yüklemesi yaptırmamıştım bu yüzden gebeliğin son haftalarında şekerim düzensiz hale gelmişti 37+6da bayramın 4 günü evde eşim ile oturuyorum ayaklarımın çok şiştiğini gördüm ve üzeri kabarmıştı eşim istersen hastaneye gidelim şekerine baksınlar dedi Dr aradım hastanede değilmiş eşim istersen seni Zeynep Kamil acile götüreyim hem sokağa çıkma yasağı var kalabalık değildir tahlil yapar geliriz dedi tamam dedim yola çıktık tahlil yapıldı nts de sancım var ama hissetmiyorum Dr bana dediki seni 2 gün yatıralım perintoloji bölümünde şekerin yüksek gibi risk alma dedi bende tamam dedim eşim arabada yatacak 2 gün kalacağım sonra çıkarım dedim 2 gün boyunca diyet yemek kontroller baya iyiydi Dr lar şekerimin düzene girdiğini söyledi 3 gün sabahı beni ultrasona götürdüler en son bebeğin kilosu 3600 dü Dr bana bebeğin 2800 olduğunu söyledi şaşırdım dedim Dr bey nasıl olur ‘dedi diyet işe yaramış bebek deki ödem gitmiş (çok saçma geldi ) sonra hemen ardından şöyle dedi seni doğurtturmaya karar verdik git aşağıya eşyanı ayarla sen 38 girmişsin şeker vs risk bebeğe bekletmeyelim dedi neye uğradığımı şaşırdırdım dedim hocam ben özel hastanede doğum yapacağım dedi bence risk alma süreci biz detaylı takip ettik kaç gündür eşin ile konuş karar ver •• Hata yaptığım bölüm kararsızlığımda tamam dedim eşimi aradım geldi söyledim çok heyecanlandı sonra bana hemşire doğum haneye gideceğimizi telefon veya kişisel hiçbir eşya alamayacağımızı söyledi eşime teslim ettim doğum haneye indik ••• kapı açıldı ilk duyduğum yardım edin çığlığı atan bir kadındı uzun bir koridor var her odada biri sancı çekiyor bağırış çağırış arasında yürüyoruz hemşire bana odalara bakma dedi karşıya bak dayamadım göz ucu ile bakim dedim ama çıplak çatala alınmış kadınlar gördüm kafamaı çevirdim sonra koridorun sonundaki odaya geçtik bana genç bir çocuk gelip size doğum tetikleyici bir ilaç yerleştirecek bacaklarınızı açın dedi ‘ayakkabı bağcıyı gibi bir ipi elinde sardı ve yerleştirdi canım çok yandı
işte o an doğum böyle bişeyse ben yapamam dedim olumsuz düşünmeye başladım ‘saat geçtikçe girmek tek başıma ufak ufak sancım geldi Dr 2 saat sonra bana seni 5 nolu odaya alıcaM dedi gittik içerde Karşı yatakta Pakistanlı bir kadın sancı çekiyor sonra yanına beni aldılar ‘ araksından beni Nts bağladılar kıpırdama sancın gelir ama yapacak birşey yok yatacaksın dedi çok zor yatarak sancı çekmek sonra her 15 dk bir bir asistan Dr gelip seni alttan yokluyor açılma varmı diye bu en zoru çok canım yandı neyse 1 günün sonunda 2 cm açıla dedi 2 gün oldu yemek yok telefon yok tek başınayım tuvaletler leş gibi selpak bile yok doktor geldi inceledi dedi açılma ilerlemiyor suni sancı verin yine nts sunu sancı yatış alttan kontrol 3 güne geldik ben artık sancılardan yatmaktan ve Altan kontrollerden yoruldum doğum yapanlarım çığlıklarından uyuyamıyorum ve açılmam 4 cm sadece 4 günün sabahı 2 şunu sancı verildi bana ama çok hızlı verildiğinden karnımda bebek strese girdi nts de kötü şıktı sunu sancı serıumunu çektiler ve ben ağlamaya başladım orada gördüklerimi uzun uzun anlatmayacağım ama bebeğim risk altına girince delirdim ben gitmek istiyorum dedim eşimi aramak istiyorum dedim Dr geldi beni sakinleştirmeye ama olmadı telefon açtı eşimi içeriye aldılar beni gördü ağlamaya başladı çünkü önüm arkam kan olmuş fark etmedim bile bana dedi hemen gidiyoruz bir sürü kağıt imzalardık çıkana kadar 15 dk hastaneme vardık Dr hemen muayene etti dedi 2 gün sunu sancı almana rağmen açılman olmamış seni yormak istemiyorum epidural sipinal sezeryan yapıcam •tamam dedim önce hastabakıcalar beni yıkadılar odamda sonra giyindim ameliyat odasına aldılar sırtımdan ufak bir sinek ısırığı acısı bacaklar uyuştu 25 dk sonra ciyaklama sesi ya sıcak bir şey yanağımda ya o nasıl bir his tarifi yok bebek gitti bende 15 dk sonra yukarı alımdım bebek geldi 4500 kilo 57 cm bana 2800 demişti diğer doktor 🤬Herşey olması gereken gibi oldu ama olan bana oldu 3 günde ‘bebeğime aşık oldum çok güzel bir bebek stres yüzünden küvezde kaldı 3 gün şimdi iyi sormak
istediklerinizi yanıtlamak isterim ❤️