Merhaba sevgili güzel anneler 🤗 Hikayemde doğumum gibi biraz uzun olacak baştan belirtmek isterim.😂
Evett sonunda bende doğurdum. Burada doğum hikayeleri okur, paylaşımlarda destek arar ve destek alırdım.Ne zaman doğuracağız ah bu mayıs anneleri diye dert yanar, postlarda durmadan doğum belirtileri arardım.Şimdi keşke biraz daha fazla uyusaymışım diyorum 😂 Kızımızın cinsiyetini baştan beri bir türlü öğrenememiştik. Her seferinde ultrasonda saklamıştı. Ama inanın kollarıma alınca ilk baktığınız her şeyi sağlıklı mı iyi mi oluyor her şeyin yolunda olduğunu anladıktan sonra cinsiyetine bakmak aklıma geldi ve Bir kız annesi oldum 🎀🤱🏼 Ve hikayeme başlıyorum. . .
Avusturya’da yaşıyorum, burada sezaryen ancak tehlikeli durumlarda ve 44 haftaya girmiş gebelik için kabul görüldüğünden ,normal doğum olması için 43 haftaya kadar bekliyoruz. Benim tatlı kızım bir türlü gelmeyince 23 Mayıs gününe suni sancı ile başlatacakları doğumuma tarih aldık. Eve geldiğimde tüm hazırlıklarımı yapıp çantaları arabaya yerleştirip sabah için uykuya dalmıştım ki gece 03:10 da şiddetli bir ağrıyla uyandım (buna sancı diyorlarmış bence tarifi olmayan şiddetli bir ağrı). Eşimi uyandırmadan lavaboya kadar zor gittim.Bir baktım hafif kanamam var ve o zaman anladım ki doğum başlamış ya da acil bir durumum var. Sancılarım o kadar şiddetliydi ki dakika tutmak, sıcak suya girmek gibi diğer hamişlerin yaptığı her şeyi es geçtim ve eşimi uyandırdım. 10 dk içinde evden çıkıp hastanenin yolunu tuttuk.Hastaneye geldiğimde direk yatışım yapıldı. NTS bağlandımdan 2 dk içinde doktorun ve ebenin ciddi paniği başladı.Ne oldu diye sorduğumda, acil sezaryene alınabileceğimi bebeğimizin kalbinin çok yavaş attığını müdahale edeceklerini söylediler, tabi ki hemen ne gerekiyorsa yapmalarını söyleyip izin verdik.Bu arada sancılarım o kadar şiddetliydi ki yerimde duramıyordum.Öncelikle sancılarımı hafifleticek bir kaç iğne yaptılar sonra başka enjeksiyonlarla bebeğimizin kalbini normal atışa getirmeyi başardılar, her şeyi normale döndürdükten sonra sezaryenden vazgeçip normal doğum olacığını söylediler.Açılmam sadece 2 cmdi.Su da doğum istediğim için su dolu küvetim hazırlandı sadece 1 cm açıklığa yardım etti ve sudan buruştuğum için çıktım, pilates topu sonra ki 1 cm açılmama yardım etti ardından sık sık duşa girdim ki ancak 1 cm daha açılmam oldu. 15 saatlik bekleme ve uykusuzluk, sancı sıklığı derken 5 cm açılmam bir adım ilerlemez oldu. Doktoruma yalvararak ağrı kesici istedim. İstersem epidural verebileceğini söyledi.Kabul ettim. Epidural aldıktan sonra belden aşağı uyuşma başladı,sancılar adet sancısına kadar inince 1 saat uyuya kaldım.Doktorum ve ebem 1 saat uykumdan sonra suni vereceklerini artık doğumu hızlandırmak zorunda olduklarını söylediler. Suni sancının takılmasıyla sancılarım tekrar dayanılmaz hal aldı ama açılmam çok hızlı oldu ve 19 saatin sonuna gelmiştim ki doğum başladı. Ebem suyumu patlattı.Ebemide dinleyerek ıkınmaları doğru yapmaya çalışarak 1 saat sonra saat 22:56 kızımı 3.580 kg 50 cm ile kucağıma sağlıkla şükürler olsun ki aldım.Doğumda ebem ve eşim vardı.Doktorum sadece dikiş için geldi.(Buranın kuralları maalesef) Buna ramen eşimden binlerce kez razı olsun doğumumun her saniyesine yardım etti.Ikınmamda destek oldu ayaklarımı bana doğru ittirdi.Sırtıma masaj yaptı.Güzel sözlerini eksik etmedi. Hatta ebem eşime senden iyi ebe olurmuş dedi 😂 Doğumda yanınızda olacak kişi çok önemliymiş bunu anladım. 😇 Suni sancının, normal sancıdan hiç bir farkının olmadığınıda anladım 😂 Hiç kesiksiz iç dış toplam 5 dikişle doğum sürecimi bitirdim.
Doğum sonrası için almanızı tavsiye ettiklerim
🟣 Depend
🟣 Lansinoh göğüs ucu kremi
🟣 Manuel süt pompası (Süt geç gelebiliyor çok yardımı oluyor)
🟣Pijama ya da gecelik için elbise model (Diğerlerini giymedim en rahatı elbise modeli oldu)
Okuduğunuz için teşekkür ederim.Bol bol uyumanızı tavsiye ederim ve herkese evlatlarını sağlıkla kucağına almayı nasip etmesini dilerim. Kendinize iyi bakın 😘😘
Rica etsem sabitler misiniz ? 🥰
@adm @adm