Kızlar bunu okuyan can anneler bal anneler bende sizin gibi bir gün bu hikayeyi yazabileceğimi hiç düşünmemiştim ama oldu 🥳 Eşimle 3 yıllık evliyiz , yaklaşık 2 yıldır çocuk istiyorduk bir kaç doktora gittik nedeni bilinmeyen infertilite denildi zamana bıraktık olmadı , son gittiğim doktorum hemen rahim filmi istedi . Anestezili rahim filmi çekildim sadece kolunuzdan yapılan iğneyi hissediyorsunuz o da panikten sonrasında zaten birşey yok. Tüplerimde tıkanıklık çıktı rahim filminde açılmış olabilir 3 ay deneyeceğiz olmazsa ameliyat ile bakacağız dedi doktorum. Tabi yaşadığım korku endişe panik durumunu düşünebilirsiniz . Rahim filminde sonra 1 kez adet oldum , femera ve çatlatma iğnesi başladık o ay. Doktorum gebelik oluşma ihtimaline karşılık duphaston başladı. İlişki günlerini belirledik doktorumla Allah affetsin eşime ilişki takvimi ve aşıdan hiç bahsetmedim o ay ilk kez 🙈🙈 adetime 3 gün kala doktorum tahlil istedi sadece 15 çıktı. 2 şer gün aralıkla tekrarladım 45 ve 113 oldu. Eşime o arada hasta oldum dedim , yakınlaşma olmasını istemedim eğer meleğim benimle ise diye korktum. sonra doktor gel keseye bakalım ama eşin dahil hiç kimseye söyleme dedi. Tabi dayanamadım eşime yemek hazırlayıp sofraya 1 tabak fazla koydum ve hamile olabilirim dedim. Derken keseyi görme kalp atışı şükür ki kızım bizimleydi🙏🏼 9 ay boyunca genel olarak çok rahat bir hamilelik geçirdim. Sadece son aylarda kaşıntı problemim oldu gebelik zehirlenmesinden şüphelendik tahlil verdik temiz geldi sonuçlar 🙏🏼 40+2 haftalıktık artık ve bebeğim gelmiyordu. Doğumu akışına bırakmaya karar vermiştik ama doktorum en son 40+5 de alırız sezeryanla demişti. derken sancılarım başladı 5 dakika da bir yaklaşık 30-40 saniye süren düzenli sancılar giderek şiddti artıyordu . Nstye bakıldığında ise sancım sadece 20 -30 çıkıyordu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Açıklık ise hiç yoktu. Sezeryan olacağım günün gecesinde iyice şiddeti arttı. Sabaha karşı hastaneye yatışım yapıldı durum aynıydı. ağı kesici yapıldı ama banamısın demedi. Doktorum bu doğum sancısı değil diyordu. Ve ben iyice korkmaya başladım o anki ruh hali ile apandistimmi patladı rahmim mi parçalandı bebeğime birşey mi oldu diye düşünmekten iyice panik olmuştum. Normal şartlarda öğlen olacak olan sezeyanımı sabah çektik. Ameliyata girerken ben doğurmayacağım diye hastaneyi inletiyordum 😅 ameliyathanede aynı şekilde doktorum artık çok geç bunu doğurman lazım bi daha doğurmazsın falan diyor ama hiç birşey duymuyordum . Belimden yapılacak olan iğneden çok korktum ve kendimi kastım. Anestezi doktorunun yeter demesi ile iğnem yapıldı. Sonra kendime çok güldüm bu iğnenin neyinden korktum diye o kadar ki basit 😅 başladılar ameliyata bebeğim doğdu nutkum tutuldu nefesim kesildi , bebeğin gitti odaya uyutalım mı dediler doktorum istersen bebeğine uyanık git dedi tamam dedim uyumadım hiç ama kalbim pır pır meleğime kavuşmak için içimden saniye sayıp dakika hesaplamaya çalışıyorum 🥰 herhangi bir acı vs hissetmedim. Bitti dediler odaya çıkarıldım. Meleğim hemen göğsüme yapıştı . Tarifsiz bir duygu idi. Ama kavuşmamız kısa sürdü kızımla. Nefes akmakta zorlandığı farkedildi ve yoğun bakıma aldılar 🥺🥺🥺🥺 tam 4 gece yoğun bakımda kaldı . Doktorlar herşeyi açık açık bana söylediler ve çok zorlandım duyduklarım karşısında. Günde bir kez girip görebiliyordum annesi süt varsa getir dediler yoktu o an orda yığılıp kaldım nerdeyse . Hortumla besleniyordu. Süt sağmak için eve manuel sağımlı biberon almıştım ama tabi ki işe yaramadı süt gelmeye başlamadığı için.hastanenin sağım cihazını kullandım bu sayede kızımı gün içinde ekstra 1-2 kez görme şansım oluyordu . Sütüm damla damlaydı ama yılmadım verdim hemşirelere omlarda hemen beslediler yanımda midesindeki hortumla . O geçirdiğim geceler çok zordu kızlar . Ameliyatımla ilgili ağrım yada rahatsızlığım olmadı yada olduysa bile kuzumu düşünmekten hissetmedim. Sadece şişlerim oldu doktor ona da normal dinlenemediğinden dedi. Günde bir kaç kez hastaneye gidip gelmek bebeğimi orda bırakmak yordu .5. Günün sonunda taburcu olduk çok şükür meleğim evine geldi .ben anne oldum dünyalar benim oldu evim cennet koktu, eksik yanım tamamlandı.. şimdi uyuyor kuzum makatımızda çatlak oluşmuş ona da krem başladık ve toparladı biraz 🙏🏼🙏🏼 Tavsiye edeceklerim
Yoğun bakım süreci ile ilgili(inşallah gerek kalmaz kimsenin evladına)
- Yoğun bakıma alınma yeni doğanda çok yaygın Doğuma girerken bunu bilerek girin i
- Doktorlar en kötü senaryodan başlayarak bilgilendirme yapıyor genel olarak böyle bir durumda mümkün olduğunca güçlü olmaya çalışın çünkü artık anneyiz 🥰
- yoğun bakım durumu gelişirse ne olursa olsun sütünüzü elektrikli ile sağım yapın hastane yada evde .evet çok acıyor ama yapmalısınız 1 damla bilebilse hiç olmamasından iyi. Bu şekilde kanallar açılıyor
- süt için dinlenmek ve uyumak çok faydalı bebeğim gelinceye kadar hiç uyumadım ben yine olsa yine de uyuyamam sanırım
Alışveriş ile ilgili tavsiye
- Gümüş kapak alıp Doğumdan 1 ay öncekullanmaya başladım . Kesinlikle alın çok faydasını göreceksiniz . Ben sağım yaptığım için ve makinenin ayarını en yüksekte zorlasığım ufak bir yara durumumuz var . Ayva çekirdeğinden jel yapmıştık onu sürüyorum.
- reflü yatağı mutlaka ama mutlaka olmalıymış. Almayacaktım doğuma 1 hafta kala aldım bimden iyi ki almışım rahat uyuyor şimdilik 🙈
- emzirme yastığı benim için çok gereksiz bir ayrıntıydı. Hep annelerimizin zamanında emzirme yastığı mı varmış diyordum . Almadım evde fazlalık olmasını istemediğim için. Hediye gelmişti dünyanın en rahat şeyiymiş. Kesinlikle ama kesinlikle alın. Yoğun bakımda bile 3 kez emzirme yaptım onunla emzirdim. Hem bebek kolay kavrıyor hemde terlemiyor ve sizin kolunuz uyuşmuyor .(yastıksız da denedim tecrübe etmek adına)
- emzirme sütyeni hastane de bebek olmadığı için bir işe yaramadı evde kullanışlı tercihe bağlı olarak alınabilir .
- Dependen memnun kaldım. Giymesi kolay oluyor . Birde normal ped gibi kaydı kaymadı derdi yok. Rahat ve konforlu hissettiriyor
- elinizin altında mutlaka mama ve biberon bulunsun. Sarılık olmaması adına sık beslemek lazım. Süt gelmezse mama vermek lazım . Ben direndim sarılık sınırdan döndü mama korkunç birşey değil ve bizi yarım anne yapmıyor sütümüzün henüz gelmemiş olması. Biberon ile besleme yapmak istemedim kaşıkla verdik . Belki biberon versek memede zorlanabilirdi ama denemedim bilmiyorum.
- Uyku arkadaşı almıştım budizz onu açıyorum uyuduğu zaman , huzurlu uyuyor gibi ama budizzdenmi bilmiyorum. Bunu söylemek için çok erken , bütçeniz müsaitse tercihe bağlı alabilrsiniz.
- Islak mendili mutlaka saf sulu olanlardan tercih etmelisiniz . Doktoru da öyle söyledi bende öyle almıştım.
aklıma gelenler bunlar en kısa sürede sizde hikayenizi yazacaksınız güzel hamişler merak etmeyin ✌🏼✌🏼
Aklıma gelenler bunalr tabi ki istediğinizi sorabilirsiniz bildiğim kadar cevaplarım 😅
Birisi beni sabitleyebilir mi kimi etiketleyeceğimi bilemedim 🎓