Hepinize merhaba minnoş anneler biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın ama 9 aydır hep bu anı bekledim🥰size normal doğum hikayemi anlatmaya başlayabilirim☺️ Geçen hafta salı günü kontrole gittiğimde doktoruma artık doğurmak istiyorum ne zaman gelicek dedim ve haftaya salı günü yani 09.06.2020 ye bana yatış için gün verdi suni sancıyla başlatıcaz dedi, ama bana o bir hafta geçmek bilmedi☺️ Salı günü sabah 8 de yatış için gittik işlemler falan derken saat 9 da yatışım yapıldı 40+2 de, daha öncesinde çatı muayenesi yapılmamıştı doktorum yatış yapıldığında yapıcam dedi, ilk muayeneyi ebem yaptı ve kendimi kastığım için canım çok yandı, sıfır açıklık vardı ve çatım biraz darmış. Bana uzun bir fitil yerleştirdi rahim ağzını yumuşatması için, odaya gittim ve nst ye bağladılar saat 10 gibi benim böyle adet ağrısı gibi karından vuran ağrılarım başladı saat 12:00 a kadar biraz daha şiddetlendi ve ebem tekrardan açıklığa baktı ve 3 cm olmuştu, daha sonra doktorum gelip açıklığa ve çatıma tekrardan baktı ben yine kendimi kastığım için canım çok yandı siz öyle yapmayın🙄🤣 tekrar odama geçtim yine nst bağlandı ve ebe bana suni sancı serumu taktı ama çok çok az açtı ve 10 dk sora kapadı şekerli serum taktı, kan şekerim bayağı düşmüştü çünkü ve açtım. Benim 13:00 dan sonra sancılarım ve ağrılarım bayağı şiddetlendi ve nst yi asla sökmüyorlar kalkıp yürüyemiyorum, yatarak sancıları karşılamak tek zor tarafıydı, 14:15 civarı ebe hadi muayene odasına gidiyoruz suyunu patlatıcaz dedi zar zor kalkıp gittim muayeneden sonra tığ gibi bir aletle suyumu patlattı ve ben hiç hissetmedim korkmanıza gerek yok☺️ Olan asıl acılar su patlatıldıktan sonra başladı 🥺 yalvarıyordum bana epidural takın sezaryene alın diye yok kimse beni takmıyordu😳ebe zaten 5cm ye gelmiş sezaryene alamam dedi beni oyaladı epiduralde takmadı doktorum epidural yanlısı olmadığını söylemişti zaten neyse🙄saat 15:30 gibi ebe geldi ve damar yolundan sana bir ilaç yapıcam açılmayı hızlandıracak dedi ilacı yaptı gitti. Zaman geçmiyor ben bağırıyorum herkese kurtarın beni canım yanıyo diye😳eşime git burdan senin yüzünden burdayım diyormuşum, sorada nereye gidiyorsun buraya gel diye bağırıyormuşum🤣☺️Ve kızlar saat oldu 16:50 bana aşırı derecede büyük abdest yapar gibi ıkınma hissiyatı geliyor asla durduramıyorum eşim hemen ebeyi çağırdı ve açıklık olmuş 9cm muayene etti doktoru aradı ve bana dediki çok büyük ıkınman gelince yine seslen artık doğuma gidicez ıkınmanı tutma dedi, 17:05 gibi gene çağırdık sandalye getirelimmi doğumhaneye gitmek için dedi bana ☺️Dedim doğuma mı gidiyoruz ben yürürüm yeterki doğurayım artık yavruma kavuşayım ve acılarım bitsin diye koşa koşa doğumhaneye gittim🤣😳çatala yattım ebem vardı ilk başta ve bana hava takıldı çünkü nefesim tamamen bağırmaktan kesilmişti, ebe bana sancım geldiğinde kuvettlice ıkınmamı söyledi 3 kere ıkındım hemen doktor geldi, ve eşimi içeri aldılar 🥰doktorum bana hiç kesmeden ıkınmam gerektiğini söyledi, eşim elimi tutuyordu ondanda güç alarak 3 ıkınmada 17:20 de kızım balık gibi içimden kaydı ve göğsüme koydular🥰Allahım o anın bir tarifi daha olamaz sanırım okadar güzel okadar harika bir duyguki🥰 bütün çektiğim sancılar acılar tamamen bitmişti ve kızım sağ salim kucağımdaydı🥰eşimi çıkardılar kızımı alıp giydirmeye başladılar, ve benim 17:55 e kadar dikişlerim sürdü doktorun kesi attığı yerden başka çok yırtılmam olmuş hem dış hem iç, kaç dikiş attığını söylemedi doktor, ve şu anda biraz oturmakta kalkmakta zorlanıyorum çünkü dikişlerim gerçekten çok🙄🥺ama hiç önemli değil ben sağlıklıyım çok şükür kızım çok sağlıklı 🥰Gerisi benim için önemli değil her şey iyileşir zamanla🙏☺️Dün 12:00 da taburcu oldum, şu anlık tek sıkıntım sütüm hala gelmedi çok şey denedik inşallah gelir mama veriyoruz şimdilik☺️Rabbim bütün bekleyen hamiş anneleri evlatlarına hayırlısıyla kavuştursun🥰Anne olmak isteyen bütün kadınlara hayırlısıyla bu duyguları tattırsın inşallah🙏🥰Bizde mezun olduk😎👼🏻