Acrzynqp ben bu erken diyenleri anlayamıyorum, tam olarak ne için erken? Yok 25.haftadan sonra alınması mantıklı yok şu haftadan sonra bilmem ne, hayır o zaman alınca ne oluyor? Çok merak ettim doğuma 5 ay varken almak erken de doğuma 1 ay kala almak mantıklı mı? Hiç güleceğim yoktu. Canım her şey Allahtan bunun çoğul veya tekil gebelikte de alakası yok, burda neler okuyoruz yaşamımızda neler duyuyoruz, doğuma gidip bebeğini kaybeden, ya da ilk haftalarda kaybeden gerçekten Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın, ama sana tavsiyem eğer renkli bir şey düşünüyorsan atıyorum kızsa pembe, erkekse mavi gibisinden hani, cinsiyetlerini öğrenmeyi bekle. He eğer bebek arabasını falan unisex renk düşünüyorsan hiç düşünme git al derim, zaten zam gelecek arabalara. Benimse tavsiyem çok geçe bırakma, bak ben 29.haftamdayım bebeğimin cinsiyetini öğrendim başladım yani 16.haftada, her çarşıya çıkışımızda bir kaç parça alıyorduk, şuan kendi ihtiyaçlarım da dahil her şeyim tastamam bebek arabası beşik de dahil. Ve hiç pişman değilim tam tersi o kadar rahatım kiiii. Yani kimsenin dediğine göre hareket de etme kendin nasıl geliyorsa içinden öyle yap. Benim eşim bile bana erken daha alırız doğuma yakın vs diyordu ben her çıkışımızda bir şeyler aldırıyordum. Daha bugun bana dedi ki iyi ki almışız baksana tek eksiğimiz bezi ve ıslak mendili, onu da iyice araştırıcaz gidip alıcaz dedi, en yakınımdan örnek vereyim kuzenim 2 ay önce doğum yaptı, hiçbir şey almadı 7 aylık olana kadar aman alırım daha çok diyordu, bende şaşırıyordum nasıl bu kadar rahatsın diye. 31.haftasında suyu azalmaya başladı erken doğum riskine girdi ve doğuma kadar yaptığı tek şey yatmak oldu, mecburen yani. Bebeğinin hiçbir şeyini seçemedi İnternetten alınacakları alıyordu, diğerlerini falan eşi gidiyordu mağazaya arıyordu bunu hangisi olsun vsvs diye, gidip kendi ellerinle tek tek seçmek de çok ayrı bir his oluyor ❤️ Kuzenim 33.haftasında zorunlu sezeryana alındı hemde ağar topar çocugun ne bebek arabası ne doğru düzgün bir şeyi vardı hastaneden bile pusetsiz çıkarmak zorunda kaldılar, kendinin de hiçbir şeyi yoktu düşün yani çok kötü bir durum. Zaten son zamanların da ağırlaşıyorsun, yarım saat dolansan ayakların belin ağrıyor hemen.