Merveatay İki gün önce tetanoz aşısı oldum dün bebeğim çok fazla hareket etmedi gün içinde 3 5 defa. Bugün sanki hareket belli belirsiz bir iki kere oldu. Bunun aşıyla bir ilgisi var mıdır? Aynı şeyleri yaşayan oldu mu. Korktum biraz. Endiselenmeli miyim?
gzmdnz35 Merveatay kaç haftalıksınız 28. Haftaya kadar normal böyle olması 28 den sonra içinde Meksika dalgası yapıyor
Arinna Merveatay Her küçük detay bile doktora danışılmalı bence canım ben doğum yaptım. Mesela 30. Haftamda doktora dedim ki bebeğim gelecek sancım var. Bana dedi ki yalancı sancıdır vs. Ebelerd söyle diyordu etrafıma söyledim mesela. Etrafı da dinledim bşr hafta öyle geçti. Doktor kontrolümde haklıymışsın geliyor dedi mesela. Etrafı bizi kimseyi dinleme. Yaz doktoruna. Doğumdan sonraki kontrolde doktorum dedi ki. En ufak ayrıntıyı bile es geçmedin güzel bilinçli davrandın süreç keyifliydi dedi hep böyle ol dedi bana. En ufak şey bile önemlidir hamilelikte dedi
Arinna Merveatay Doktoruna danışmalısın. Kalp dinleme yeterli olmaz. Hareketlerine bakar ultrason da. Aile hekimi de sana öyle der. Doktorunuzla irtibata geçin der
Merveatay Arinna doktora mesaj attım bu durum normal mi diye ama ne zaman döner bilemiyorum. Şimdi eşim de işte
Merveatay Twinksmom endişelendim baya ama birçok kişi de aynı şeyler olmuş sanırım. Çok teşekkür ederim canım
yumukeller Merveatay bunu diyen çok insan var bence biraz piskolojik. Aşı olunca daha çok dikkat ediyoruz hareketlerine. Normal gün içinde çokta durup karnımızı dinlemiyoruz vurdumu vuracakmi diye. Bende hiç bı etkisi olmadı aşının. Olduysada dikkatimi oraya verip farketmek istemedim açıkçası. aşının bebek hareketine zararı olsa 2kere vurdurmazlar bunu bilir uzmanlar bence . Zaten 28den hatta 30dan sonra hareketler düzene biniyor ondan önceki dönemde hep düzensiz. Sizinkide aşıya denk gelmiştir insallah içinizi ferah tutun bence 😊
Merveatay yumukeller aslında ben psikolojik olduğunu düşünmüyorum çünkü ilk asida da bende hiç ağrı falan olmadı bunda da aynı şekilde hiç kafama takmqdim ağrı da olmadı ama cocugun hareketi azaldı. Zaten aklıma bile gelmezdi :) korktum biraz ama smyqrin doktora gidicem bakalim