Bende Doğurdum Demek Güzel Bir Duyguymuş İnsanın Üzerinden Bir Sorumluluk Kalkıyor.
Hamileliğimin 16.Haftasına Kadar Sadece Mide Yanmasına Bağlı Kusma Yaşadım Hamile Gibi Değildim. 16 Haftamda Vücudumda Müthiş Bir Ödem Kilomda Haftada 1 Olacak Şekilde Artıyordu.Doktoruma Söylediğimde Gayet Normal Diyip Beni Eve Gönderiyordu. Sonrasında Kendim Tansiyonlarımı Ölçmeye Başladım Ve 13-8 Olduğunda Kendimi İyi Hissetmediğimi Fark ettim Yine Doktoruma Söyledim Normal Diyip yine yolladı. 26. Haftamda Başka Bir Doktora Gitmeye Karar Verdim Ve Preeklampsi Teşhisi Konuldu. Plesentadaki Damarlardan Birinde Çentikleşme Olduğhnu İdrardaki Proteinimin Ağır Preeklampsi Seviyesinde Olduğumu Öğrendim. Hamileliğim Bundan Sonra Artık İyice Zorlaştı. 27
haftada Erken Doğum Riskim Ortaya Çıktı Celestone Ve Pruluton Yaptırmaya Başladım.30..Haffaya Kadar Dursa Kardır Dedim Her zseferinde Çünkü Rahim ağzımda Yumuşamamda Başlamıştı. 34.Haftama Girdiğimde Plesentada Yaşlanma Ortaya Çıktı Ve İdrardaki Proteinlerim Dahada Yükselmişti. Kandaki Karaciğer Enzimlerim İyi Olmasına Rağmen Kaşıntılarım Bitmiyordu Ve Perinatoloji Uzmanı Gebelik Kolestazı Dedi. 08.06.2020de Sabah 8den Akşam 3e Kadar Hastane Hastane Gezdik Çünkü Bebeğimin Alınması Gerekiyor Haftası Küçük Olduğu İçin Çokta Yanaşmıyorlardı. 10.06.2020 Günü 10 Dkkada 1 Sancılarımın Olduğunu Faek Ettim Ancak Beni Zorlayaan Sancılar Değildi. Doktoruma Mesaj attım Sancılarım Var Bebeğimin Hareketleri Azaldı Dedim.1 Gece Öncede Rüyamda Kızımı Sezeryanla Doğurduğumu Ama Doktorun Bana Solunumunda Sıkıntı Var Yoğun Bakıma Alıcaz Dediğini gördüm. Aklıma Rüyam geldi Direk Doktorum Durma Gel Dedi Ve Gittik Sancılarımm120lerde 5 Dkkada 1 Geliyor vw 1 Cm Açıklığım Var. Doktorumm Hemenm.almamız Lazım Yoksa Plesenta Eeken Ayrılbilir Dedi Ve Tansiyonlarım Yükselmeye Başlamıştı. 2 Buçukta Poliklinikten Giriş Yaptığım Hastanede 16:45te Kızımın Ağlama Sesini Duydum. Ancak 2 Snye Bile Görmedim Çünkü Kızımda Solunum Sıkıntısı Vardı Hemen Yoğun bakıma Aldılar şimdi Makineyle Solunum Yapıyor. Sezeryandan Korkardım Ama 16:24te Girdiğim Ameliyathaneden 17:00da Anne Olarak Çıktımm☺️Spinal İle Oldu Hiçbişey Hissetmedim Hiçbişekilde Korkmadım Ve Ne Söylennildiyse Yaptım. Allaha Şükür. Kızım İyi Olacak Benim Hala Tansiyonlarım Yüksek Ama Geçicek Buna İnanıyorum. Ben Bu Kadar Sorunla Kızımın Ağlamasını Gördüysem Yanımda Olacağı Günleride Görücem İnşallah. Biraz Uzun Oldu Kusura Bakmayın Zorlu Bir Süreçti Ama Bitti. Sütümde Geliyor Allaha Şükür Ama Kızımı daha Beslemeye Başlamadılar. Allah Herkese Hayırlı Doğumlar Nasip Etsin İnşallah☺️Herkes Bir Avazda Bebeğini Sağlıkla Kucağına Alsın İnşallah. Kıxım İçinde Dualarınızı Eksik Etmeyin Lütfen Kokusunh Bile Koklayamadım Daha 😔