Merhaba kizlar,
Okuyucu olarak katildigim bu forumda,ben de dogum hikayemi yazmak istedim… Haziran 2019 da kimyasal gebeligim oldu, temmuz- agustosta ara verelim dedik. Agustos ayinda reglim erken geldi ben de doktora gittim bir sikinti mi var diye test yapti fsh im yuksek cikti. Gebe kalmasi zordur denildi, ama tek basina yeterli degil diye amh ta yapalim dedik. Eylul ayinda sabahlari ac karnina kocaman incirlerden bir tane yedim, amh fsh a yeniden bakildi. İncir fsh i harekete gecirmis fsh im dusmustu.. ama eylul ayinin suprizi de 7 gun suren adetimin 15 gun surecek olmasiydi. Gebe kalmak icin butun gerekli seyleri toplamistim. Ovulasyon arti ates olcme teknigini kullanacaktim ama maalesef adetim bir turlu bitmiyordu. Ustelik agrim hep oluyordu. Dedim Ekim ayi yalan oldu herhalde, ekimi istiyordum ki esime supriz yaparim dogum gununde diye.. Esimle 2 kere iliski yasadik tam pik yapacagi gunde goreve gitti. Hayirlisi buymus dedim bekliyorum regl olacagim tarihi. Surekli doktoruma soruyorum hocam eylul ayinda 15 gun sapitti ne zaman regl olacagim diye hep bekletiyordu ama cok sinir oluyordum en sonunda 10. gun gecikmesinde erken gebelik testi yaptim sonuc pozitif cikti. Uzun lafin kisasi esime erken dogum gunu hediyesi vermis oldum. 20. Haftaya kadar progestan kullandim. 11. Haftamda ara kanamam akabinde su ile ic camasirim islanmisti. 22. Haftada detayli ultrasona gittigimde bebegimde ekojen bagirsak gordu cok unlu bir perinatalog enseyi karartmayin diyerek gonderdi bizi. Nasil agladim Allah bilir. Ama cabuk toparladim rabbimin hediyesi ne olursa kabulumdur diye. Sonra ali ekiz hocaya gittik, oyle naif, oyle anlayisli biri ki.. tek tek anlatti bir nebze olsada rahatlatti bizi. 32. Haftaya kadar gebeligim rahat geciyordu. 32 haftadan sonra bebegimde gerilik basladi. Detaylida 2 damarda da direnc vardi ama 32. Haftaya kadar bizi etkilememisti.32. Haftada cok sevdigimiz dayimizi kaybettik cok uzuldum, belki onunda etkisiyle 36. Haftaya kadar gelisim geriligi ile ilerledik.Gelelim dogum sabahina. Gelisim geriligi oldugundan esim bir baska doktora daha gidelim dedi. Ben de aslinda istemiyorum ya baska bir sey cikarir daha fena moralimizi bozarsa en azindan simdiki doktorum beni tanidigndan neyi kafama takip takmayacagimi bildiginden ona gore konusuyor dan dan konusmalara hic hazir degilim dedim ama nihayetinde bebegin babasi. Dedigini kabul ettim. Sabah kendi doktorum cok iyi konustu. Suyun cok guzel, nst en cok guzel. Evet gerilik var ama yine de kilo aliyor bence 38 i de goruruz dedi. Cok sevindik havalara uctuk.. eve geldik bir sonraki randevuyu bekledik, ailelere haber verdik. Bu arada bebegim hep ters oldugundan sezaryen olacaktim zaten. Halbuki normal dogumu cok istiyordum. Neyse, gittik 2. Kontrole. Sagolsun kadin anlayisli cikti. Guzel guzel konustuk. Kontrole basladik. Evet gerilisim geriligi var size hic doppler yapildi mi dedi. O nasil bir sey dedim. Gosterdi bebegi besleyen damarlari oranliyorlar 1 rin altina duserse kritiklesiyor surec bu yuzden takip edilmeliymis. Dedi eger bu oran 1 den yukari ise evet beklemelisiniz.. Ben 1 den yukari cikacagini dusunuyorum dedi, gectik odasina bilgisayar basina baktik oran 0.99.. nst ye alayim sizi dedi tuh dedik. Daha sabah yaptirdik keske onu getirseydiniz dedi. Neyse bir daha yaptiracagiz mecburen dedik. Nst ye girdim hoca hic begenmedi, hastanenin perinatolog doktorunu aradi ne zaman geleceksin bir hastam var sana gostermek istiyorum diye. Perinatalog geldi ve gordu o da begenmedi acil sezaryen olman lazim. Seni bu sekilde eve gonderirsek bebegi kaybedebilirsin, cikacaksan imza atmani istiyoruz. İster burada ister kendi doktoruna sezaryen ol, ama mutlaka ol dediler. Sure istedim kendi doktoruma danismak icin. Aradim ulasamadim. Ameliyattaymis. Esime soruyorum napalim, panik sen bilirsin diyor. Ailelerimize soruyorum herkes bana sen bilirsin diyor, delirmemek icten degil. En sonunda nefes aldim, Allahim sen hayirlisini nasip eyle diyerekten tamam alalim bebegi dedik. Kendi bavulum hazir degildi, ne de olsa sezaryen olacagim gunum var diye. Allahtan cocugunkini cok onceden hazirlamistim. Hemen bavulu almaya gitti esim. Ameliyata girdim, spinal anestezi oldum. Hemen uyustum. 30 dk sonra ince ciliz bir ses. Hemen baktim, ah Allahim cok ufak diye aglamaya basladim.. sonra odaya cikardilar beni. Bebegim cok sukur iyi kuvezde kontrol altinda. Yakinda cikacagiz. Sezaryende cok zorlandim ayaga kalkarken, suan dikislerim hayli aciyor ama her seye deger… gebeligim boyunca psikolojik olarak cok yiprandim, Allah kimseye yasatmasin… etrafimdan duymuyor degilim o hastane paragoz hastane aldilar cocugu kandirdilar seni diye. Bir de bana vicdan yaptiriyorlar onlari Allaha havale ediyorum.. daha sonra kendi doktorumla gorustum o da sezaryen yapardim ben dedi.. Ara ara yine bu vicdan ikilemine dusuyorum ama cocugum ve kendim icin unutmaya calisiyorum. Cok uzun oldu kizlar, dilerim hepiniz sag salim evlatlarinizi hayirli zamanda kucaklariniza alirsiniz. Hastanede kendim icin hic bir sey lazim olmadi, pijamam disinda…depend kullandim, Allahtan 2 hafta once gumus kapaklari kullanmistim. Mutlaka doguma yakin onlari kullanin..kalin saglicakla…