Merhaba güzel anneler ve anne adayları. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın. Hikayem uzun olabilir şimdiden söyleyeyim. Allah razi olsun hepinizden. Uc yıllık evliyim ilaçlarla tedavilerle dusuklerle sonuçlanan gebeliklerin oldu. Böyle olunca haliyle insan ümidini kaybediyor. Eylül gibi ev taşıdım sürekli baş dönmesi yorgunluk halsizlik derken doktora gittim adet düzensizliğin olduğu icin hamile oluşum bana ve esime supriz oldu. Pıhtı iğneleri kullanmaya başladık 34 haftaya kadarda sürekli hastahane serum iğne takviye ilaç vitaminler derken 39 haftaya girdik. Çok sukur inanın çok zor zamanlar atlattım ama rabbimin sonsuz rahmeti ve kudreti insana güç veriyor. Doktorum bu haftanı da bitir sancılarını bekleyelim gelemezse suni veririz açılma durumuna gore doğumunu başlatırız dedi. Surekli dua ettim kendi sancılarım olsun diye. Burda okuduğum kadarıyla suni sanci cok zormus ve ilk gebelik olduğu icin kendimi ve kızını tehlikeye atmama adına sezeryan olurum sancim olmazsa demistim. Ayrıca doğumdan cok korkuyordum 😩 vee geldik o zorlu ama guzel zamana. Dün hafiften kasıklarına ağrılar girdi sonra bi adet sancisi geldi gitti. Evimi temizledim ütü bulaşık felan derken akşamı buldum sürekli hareket halindeydim. Saat aksam 9da baktim gittikçe artmaya başlıyor ve nefesim kesiliyordu. Esime soyledim hazırlandık çıktık. Ebe muayene etti 1 cm açılmak var dedi sabaha anca doğurursun diyince eve gelmek istedim izin vermedi nedense. Özel hastaya e bide. Bi iki saat geçti nst bağladılar sürekli ve gittikçe sancılar artıyordu. Saat 12 de ebe gelip baktı harika gidiyorsun 5 cm acilmissin dedi tabi ben acıdan ağrıdan kıvranıyordum ebeye dedim doktorumu çağırın sezeryan yapın dedim. Gerçekten acı eşiğin cok düşük ve cok sancim oldu. Ebenin bana dediği şey su oldu. K.bakma canim 5 cm acilmissin bu saatten sonra asla izin vermem dedi bende bağırıyorum size ne karışmayın felan esimde sürekli sırtıma masaj yapip duruyordu bir saat sonra yine geldi ebe nst bağladı bi anda suyum patladı. Panik oldum hemen ebe alttan muayene etti harikasın 9 cm acilmissin seni alıyorum aşağı dedi ben şok esim panik aileme haber vermedim o panikle. Doktorum gelsin dedim ebe arayana kadar sen doğurursun dedi ve kizlar inanın dogunhaneye gidince bebeğe kavuşma heyecanı o acıları unutturuyor yerine huzur mutluluk kavuşma hissi geliyor. Çatala ciktim sancin gelince ikin dedi 5 ikinmada balık gibi kaydı geldi Allahım nasıl bi duygudur anlatamam tarifi yok inanın yok. Tenime koydular koklastik hemen şükürler dualar ettim. Ebe ve yardımcıları cok iyiydi beni cok iyi motive ettiler. Bebeği temizleyip giydirdiler esime verdiler benide uyuşturup dikiş attılar toplamda 9 dikisim var. Kızımdan sonra beb odaya gittim esim ailemi aramıştı geldiler hemen. Göğsüme dogum öncesi sürekli masaj yaptim az da olsa kızım ilk sutu emdi. Şükür Allaha suan yanimda ve mis kokulu tarifi yok inanın. Bi kaç tavsiyem var hanımlar insallah işinizi görür
Kesinlikle depend alın hayat kurtarıcı
Sandınız olunca derin nefesle karışmayın ve sürekli yürüyün çömelip kalkin
Doğumdan sonra hemen meyve suyu şekerli cay içmenizi tavsiye ederim cunku savcıdan dolayı sizde güç kalmıyor
Ve lutfen rabbi yesirduasını sürekli okuyun.
Ve göğüs ucunuza çatlak önleyici surun.
Ve inanın cok dua ettim sizlere. Ben doğurduysam herkes doğurur inanın. Allaha emanet olun insallah tek avazda kurtulun. 💜