Merhabalar bende bugün 10.34 itibariyle Medicalpark Batıkent hastanesinde doğum stop anne oldum. 39+1 de kızımı isteğe bağlı sezaryenle doğurdum. Kendim aşırı panik biriyim damar yolu açılırken bile tansiyonum düşer bayılcak gibi oluyorum ama doğumum aşırı kolay oldu banada sürpriz oldu inanın hiç korkmayın kendinize eziyet etmiş oluyorsunuz çünkü. Sabah 10.08 de girdim 45-50 dakika sonra çıktım. İlk yatışım yapıldı ameliyat önlüğünü giydim damar yolu açılacağı zaman paniklemeye başladım damar yolu açılırken tansiyonum düştü aç olduğum içinde bayılacak kusacak gibi oldum sonra aşağı ameliyathaneye indirdiler çok ilgili bir doğum ekibiydi beni sakinleştirmek için 10-15 dakika sohbet ettik daha sonra belimden spinal anesteziyi yaptılar ilk uyuşmucam sandım korktum bi an yanımda hep anestezi doktoru ve hemşire durdu benimle ameliyat boyunca konuştular daha sonra bacaklarım ılık ılık su değermiş gibi oldu ve uyuştu daha ben başlamadılar sandım o kadar hissizdim çünkü dokunmalarını bile hissetmedim doktorum benimle konuşuyor ama panik yapmayım diye başladığını söylememiş ben daha ne zaman başlıcaksınız dediğimde hafif bir karnıma baskı hissetim ve bebeğimi gördüm hemen ağlamaya başladı bende o an aşırı bi duygusallık başladı ve bende ağladım fotoğraf çekimi yasak olduğu için anestezi doktoru çekti fotoğraflarımızı o an doğduna inanamadım çünkü çok basit ve çok çabuk oldu herşey. Sonra bebeği giydirdiler ve odaya gönderdiler bende 20 dakika sonra dikişlerim bitince odaya geçtim hala doğum yaptığıma inanamadım şoktaydım çünkü bu kadar kolay olmaz dedim hep kendi kendime. Odaya geçtim biraz sonra emzirme danışmanı ve hemşire geldi bebeği nasıl ne zaman ne sıklıkla emzirmem gerektiğini anlattı çok azda olsa elhamdulillah sütüm geldi ve emzirmeye başladım. 3-4 saat sonra ayaklarımın uyuşukluğu geçince ağrı kesici yaptılar ve ilk ayağa kalkıp yürüyüşümü yaptım ilk kalktığımda zorlandım sonrası çok kolay oldu. Şuan fazlasıyla komposto ve kahve tüketiyorum tuvelete çıkarken zorlanmayım diye 🙏🏻 Allahım herkese hayırlı kolay doğumlar nasip Etsin inanın sezeryandan hiç hiç korkmayın ben sezeryan günü aldıktan sonra nasıl olcak diye düşüne düşüne kendimi heba etmiştim aşırı panik bi insan olmama rağmen çok çok kolay bir doğumum oldu darısı bekleyenlerin başına inşallah 🙏🏻🌸