Sevi01 belki doktorunuz önce şeker tarama yapar, bi konuşun bakalım. Şeker yüklemesi yapmıyor bazı doktorlar. Yani o içeceği içiyorsunuz ama sadece 1 saat sonra kan veriyorsunuz. Ama tabi bu sizin için uygun mudur bilemiyorum 🤷♀️
Kızlar yardım şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum 🤔
Sevi01 bende sabah acligina asla dayanamazdim .bi de oyle sekerli su icirip arkasinda 3 saat ac kalmam imkansizdi.benden once kardesim yaptirdi ilk dozda bayildi malesef sekeri dustu tansiuon dustu bir gun hastanede kaldi bende cok korktugum icin yaptirmadim .ama size kesinlikle yaptirmayin diyemem ben sansliymisim gebelik sekerim yoktu ama yaptirmadigim icin olup olamadigini bilemezsin belki sizde var ve bebegi etkilicek bi durum o yuzden bisey soyleyemiyorum
Doktorumla konuştum zaten yaptırmak zorunda değilsin dedi ama yine de içimde hep bir şüphe acaba yaptırmazsam bi şey olur mu diye ..
Sevi01 ben yaptırmadım ama yaptırma diyemem.. ailemde yoktu bende de öyle bi izlem yok doktorum gerek duymadı herkesin doktoru farklı tabiki 🤷🏼♀️
Sevi01 dün yaptırdım baklavanın serbetinden biraz az şekerli birşeyde olmadı şekerde çıkmadı şükür
ipeginannesi o içeceği içtikten sonra bir saat arayla 3 defa kan veriyormuşuz sadece bi defa değişmiş
Sevi01 verdiği şey 1 baklavaya eş değer, hiç mi yemedin baklava. Ve kanı 2 sefer alıyor bunda bisey yok bebeği sağlığı için yapılıyor, boşuna değil bunlar
Kizlar ben oldum olasi tatliyla arasi olan bir insan değilim esim falan hatta kizar niye yemiyorum diye seker yuklemesini yaptirdim ve degerlerim normalin iki kati cikti hemen diyey listesi verildi oda yetmedi insülin baslandı lütfen kafaniza gore insanlarin dediklerine gore yasamayin eskiden yoktu tamam ama eskiden erken dogum ölümde daha coktu tıp ilerlemis müdahale edilebiliyoken neden bile bile lades olur ki insan anlamiyorum ben 32 haftalik hamileyim bir yakınımda da seker cikti onada insulin verdiler onun bebegi sekerden fazla gelistigi icin onu erken alicaklar doguma riskliymis lütfen sizde riske atmayın
Sevi01 bence yaptirmalisiniz o kasar kotu degil bunda buyutulucek korkucak bisey yok. Ve hani sizin gun icinde yiyeceklerden aldiginiz seker kadar bi seer yukleniyor ayrica Allah korusun oyle bi durum varsa erken mudahale ediliyor bebege seker gecmiyor ve bebek saglikli doguyor yapmayin Allah askina bu tansiyon degl tandiyonunuz ciktiginda bebegi alabilir yyasama sansi olur ama seker sakaya gelmez yukseldigi an bebegi kurtaramazlar en sagliklisi önlem almak..
Sevi01 herkese aynısı yapılmıyor. Benim şeker taraması yapıldı. İçeceği 50 lik içtim ve 1 saat sonra kan alındı bitti. Belki sizinki 75 lik olur 2 sefer verirsini, belki 100 lük olur 3 sefer verirsiniz. Doktorunuz bilir
ipeginannesi 75 lik olacak ama bana anlattı nasıl olduğunu 3 defa alınacak dedi
Sevi01
hastane ortamında yaptırırsan sıkıntı olmaz canım endişelenme. Mutlaka yaptırılması gereken bir test olarak görüyorum ben. Kimde ne şekilde şeker hastalığı çıkacağı belli olmuyor. Eğer çıkarsa önlemlerini alırsın doğumuna kadar için rahat eder. Eğer çıkmazsa zaten problem yok. Yaptırmazsan da şeker hastası olup olmadığını bilemezsin bu da önlem almanı engeller ve kötü sonuçlar doğurabilir. Bak doğurur demiyorum doğurabilir bilemezsin. Bu testi sadece şekerli şeyler yemekle de çok bağdaştırmamak lazım yani sen hayatın boyunca tatlı vs yememiş olabilirsin ama yine de şeker hastası olabilirsin. Şeker hastalığı hormonal bir hastalık esasen. Yani emin olup yola ona göre devam etmek varken riske atmaya değmez. Bu yüzden yaptırmalısın. Ama tabi karar senin.
Sevi01 doktorlar bu canan karatayın açıklamasından sonra anneler ikiye bölününce yaptırmak zorunda değilsin kafasına girdiler ister istemez. Yani isteyen anneye yaptıralım tutumundalar çünkü mecbur tutulursa anneden tepki almaktan korkuyorlar. Ama çoğu da yaptırlması gerekli olduğunu biliyor. Dediğim gibi yola daha emin adımlarla devam edebilmek için yaptırılmalı zaten. Eğer istek doğrultusunda yaptırmazsanız ve sizde gebelik şekeri varsa bebek bu doğrultuda gelişirse sıkıntısını siz çekersiniz doktor bir şekilde bebeğinizi doğurturur zaten. Bu yüzden kararı anneye bırakıyor doktorlar. Ama keşke yaptırmak istemeyen anneye oturup güzel güzel anlatsalar yine de kararı anneye bıraksalar anneler de bu tarz platformlarda doktor kadar iyi bilmeyen annelerden fikir almaya çalışmasa 🤷🏻♀️
Sevi01 Doktorum gerek görmediği için yaptırmadım bende istemiyordum zaten ama beslenmeme hep çok dikkat ettim tatlı çok az ve sütlü tatlı tükettim beyaz ekmek hiç yok çavdar veya tam buğday tüketiyorum makarna pilav çok ama çok nadir yemişimdir hamur işide aynı şekilde ara sıra açlık tokluk kan şekerime batırıyorum onlarda gayet normal çıktı 31.haftamdayım bir sıkıntı yaşamadım çok şükür
Sevi01 bende yaptırmadım 26 haftadsyim.esim yaptırma diyo
Sevi01 Bende yaptırdım canım evet 75 ml olandan ilk kan alma olmayı öncelikle sizin açken şeker değerinizi öğrenmek ve diğer kan değerlerinize de bakmak için ikincisi 45 dk sonra 3.süde yine 45 dk sonra ben sabah 8.30 da gittim 11 de bitti sağlık ocağında yaptırdım yanında biri olsun tek gitme miden falan bulanırsa canım çok şükür sorun çıkmadı ama doktorum açlık şekerin sınıra yakın dedi aç kalmıycan dedi