Merhaba hanımlar
çook şükür bize de nasip oldu doğum hikayemizi yazmak. Hep burda okurdum ben de yazacak mıyım acaba derdim🤲🏻🥰
öncelikle hamd olsun güzel bir hamilelik geçirdim. 12.haftada erkek olduğunu öğrendik hatta bunun için erkenden cinsiyeti söyleyen ve yanılmayan bir doktor tavsiye edildi ona gittik eşimle bekleyememiştik🙏🏼
Doktorun söylediği gibi de oldu minik bir aslanımız oldu🤲🏻
- Haftana kadar çalıştım. İnanılmaz enerjiktim tüm işlerini kendim yapıyordum çok kilo alıp ağırlaşmamıştım ki zaten zayıf da hamile kalmadım:) ama ama 37den sonra 2 hafta cidden zordu. El ayak şişmeleri başladı kocaman bir karın oldu. Derken doktora gittik 36.haftada. ÇAtı muayenesi oldum. Asla acımadı korktuğumuz gibi bir şey değil yani😌 ilişkiye girebilen her kadın çatı muayenesi de olabilir. Ama kötü bir his tabi parmakları orda hissetmek. Onun dışında acısı zorluğu yok en fazla 10 saniye sürdü. Doktor dediki çatın çook dar. Ben kesin birşey demiyorum ama sen 2 hafta sonra tekrar gel şimdilik sezeryan duruyor dedi. Bu süre zarfında çömel kalk, eğilip yer sil, bolca yürü filan dedi. Bebek en başından beri doğum pozisyonundaydı ben de kendimi normale çok hazılamıştım. Bu benim için yıkım oldu nedense🧐 çok ağladım o gün. Sezeryan korkusu işte herkes ah vah ediyor🤦🏻♀️
Kendin oturup kalkamıyorsuncular filan var tabi.. sonra inat ettim dedim yürüyecem oturup kalkcam suquat vs yapıcam. Allah içime akıl koysun ne diyim. O stresle o göbekle o hareketleri yaptım sonuç ne mi oldu? Kocaman bir hemoroid🤦🏻♀️!! O kadar ıkına ıkına çömel kalk sonuç bu. Stres de çok etkiliymiş. Aslaa kabız değildim çünkü. Ve aman yarebbim o da ne asla oturup kalkamıyorum canım çok yandı . Buraya da yazdım çözüm aradım proctol anestol kullandık yok. Doktora gittim. Bana daflon ilaç ve nasmed in at kestanesi kremini verdi. Allah razı olsun bikaç gün içinde küçüldü geçti.
Bu kontrolüm de de çatı muayenesi yaptı. Ama haftaya 21 mayısda tekrar karar verelim sen aç gel dedi hazırlıklı ol dedi. Ben kesin sezeryan diye düşünüyorum dedi.
Sezeryanın güzel taraflarından biri öncesinde stres yok. Hazırlık yapabiliyorsunuz evinizi derleyip topluyosunuz vs😌
21 mayıs sabahı gittik. İstersen alalım artık vakti geldi dedi. Kabul ettim yatışım yapıldı. Sonda takmaya hazırlamaya geldiler. Sonda 2.korkumdu. Ama asla hissetmedim ne takıldığını ne çıktığını. Kötü bi his tabi o da ama alısıyo insan. O gün doktorum çok yoğundu ben 8 saat o sondayla bekledim yatakta. O beni çok yordu. Bir de sedyelere hep kendim inip çıktık sondayla hep çıkar diye korktum o da beni çok yordu. Farketmeden stres olmuşum sanırım. Ameliyathaneye girdim ben kendimi iyi hissediyorum sanıyordum ama sanırım tansiyonum fırlamış. Hazırlık yapılırken spinal iğnesi vuruldu hiiç hissetmedim. Aynı anda bir anestezist damar yoluna 2 iğne yaptı. Başım dönüyo demeye kalmadan bayıldım. Hayal meyal ameliyat ışıklarını hatırlıyorum. Milletle konuştuğumu ama saçmaladığımj hatırlıyorum. Sarhoş gibi kafa 1milyon🤪
bana bebeği göstermişler ama o da yok bende😂 doktora diyomusum sen nerdesin niye gelmedin filan. Ayılmam zor oldu biraz. Tansiyon makinesine bağlandım gece boyu. Çok yüksekmiş tansıyonum takıbe aldılar. Ameliyat kolaydı benim için. Sonrasında da bacaklarıma beton dökmüşler gibiydi onun bi rahatsızlığı vardı. Kum torbası koydular. Korkulacak bişey değil o da😌 ufak bi torba.
Benim en zorlandığım kısım rahmimin toparlanma sancıları oldu doğumdan sonra. Gerçekten adet sancısının 10 20 katı gibi bir sancıydı. 3 saat kadar şiddetli sürdü. Sonrasında bir ağrı ve ağırlık kaldı. İlk kalkış kolaydı. Yani ameliyat olduk aonuçta. Koşup zıplama beklemesin kimse🙈 tuvalet de kolaydı ama sınraki günlerde yanma başladı bende herkea sondadan dedi dedim yook bu enfeksiyon. Başıma bela bir enfeksiyonum vardı son 2 senedir. İlaç başladım geçti yanması.
Kendim 1 haftanın sonunda oturup kalkmaya basladım hep destek alıyordum ağrım oluyordu. Eve geldim koltuğa yatak yaptım açmadan. Oturarak uyudum yeni geçtim yatağıma ama hala çok dönünce ağrım oluyo hafif.
Tavsiyelerim neler?
Doğum sonrasına dair doğumdan önce hiçbir şey bilmiyormuşum meğer. Geçiyor ne sancı ne acı çekmişseniz de geçiyor 15 güne bişey kalmıyor.
-süt sorunu?
sezeryandan sınra sütüm akmadı. Hemşireler mıncıkladı canım yandı ama yok damla dahi. İlk gün zaten sancım olduğu için emdiremezdim de. Mama başladık mama dünyanın sonu değil. Aç kalmasın bebişler yeterki.
eşim önce 2 saatte bir uyandırıyordu vermek için sarılığı artınca 1,5 saatte bire düşürdü ve asla geciktirmedi . Sarılın olmadık çok şükür.
Eve geldik sütüm yine yoktu. Ama çook normalmiş üzülmeyin. Çünkü 0 uyku resmen doğumdan önce stresten, dığumdan sonra stresten 0 uyku. Süt uyumadan ve sıcak duş almadan gelmez😌 uyudum duş aldım dua ettim geldi hamd olsun. Tabikiii bu sırada sütümün gelmemesinin dünyanın sonu olduğunu söyleyenler vardı ki sakın kimseye sütüm gelmesi daha demeyin. Moralinizi çook bozuyolar.
Sütüm gelsin diye dut hoşafı humana helva ne varsa yedin. Bu sefer sütüm bi indi hooop bezeler oluştu.
-SÜT SAĞMA MAKİNESİ
bu dünyanın en güZel icadı olabilir.
Ben heniz işim olmaz herhalde diye almamıştım. Ama o bezeler elime gelince başımdan kaynar sular döküldü. Dedimkş mastit olacam ben yandım. Bebek ne kadar emsede kuvvetli çekemediği için açamıyo kanalları ve boşaltamıyo. Bi yakınımda vardı ondan temin ettim hemen sağolsun. Çok dua ediyorum. Lansinohun. Çık güzel çekiyor.
Ama makine gelmeden önce sıcak duşa girdim bool masaj yaptım sabun sürüp
halaa sağıyorum çünkğ hala süt birikince acıyor🙊
-Gümüş göğüs kalkanı
iyiki dediklerimden. Hiiç yara olmadı hamd olsun. Silvermoon aldım ben. Gayet memnunum. Ama hiiç kurutmamak lazım memeyi. Emer emmez sütten akıtıyorum hemen kapatıyorum.
Depend -
1 tane kullandım çok kanamam olmadı olmasaydı da olurdu
Normal pede geçtim sonrasında
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.
Sorularınjz varsa cevaplayabilirim🥰🤲🏻
Herkese hayrlı doğumlar inşallah ❤️💐