Kızlar merhaba, 40+5’te hem kendi sancılarımla, hem suni sancı desteğiyle normal doğum yaptım. Hamileliğimin son zamanlarını hep doğum hikayelerini okuyup motive olmaya çalışırken geçirmiştim. O yüzden bende yazmak istedim. Uzun tutup sizleri çok sıkmak istemiyorum fakat sürecimden bahsedip tavsiyeler vermek isterim. 22. haftamda detaylı ultrasonda bebeği besleyen damarların ikisinde de direnç çıktı. O hafta coraspine başlandı. Haftalık kan, idrar testi, günlük tansiyon takibi ile sıkı takipli bir gebe olmuştum. Çok şükür bir sıkıntı olmadan sağlıklı ama minik bir kızım dünyaya gelmiş oldu. Bu süreçte bebeğe kan akışının hızlanması için hep sola yattım. Kaşar, yumurta, muz, 1 bardak günlük taze süt her gün tükettim. Bunlara destek meyve, kuruyemiş tüketmeye özen gösterdim. Haftalar ilerledikçe ölçüleri hep sınırda gitti ama sınırın altına düşmedi. Doktorum minyon bir bebek olacak 2,500 gramın üzerine pek çıkmaz dedi. Hatta erken doğum olabileceğini her muayenede dile getiriyordu. Ama maşallah kızım haftasını doldurdu. O yüzden direnç meselesini çok kafanıza takmayın, dikkat edin ve olumlu düşünün. Cuma günü 40+6 dolacağı için suni sancı ile normal doğumu denemek üzere sözleştik. Çarşamba sabah 10:30 gibi benim nişanım geldi. Ama sancılarım gün içinde çok düzensizdi. Doktora kontrol amaçlı gittim. Alttan muayene ile uyaracağını bunun sancıların düzene girmesini sağlayacağını belirtti. Eve döndüm, gece 22 civarı sancılarım sıklaşmaya başladı 15 dk, 8 dk gibi sabaha kadar evde sancılarımı karşılayarak geçirdim. Pilates topuyla rahatladım. Squat hareketleri yapıp, sıcak duşa girdim. Sabah 8 gibi sancılar 5 dk da 1 e düşünce hastaneye geçiş yaptım. 9 da 3 cm açılma ile yatışım yapıldı. Suni sancı serumu takıldı. Lavman yapıldı. Yavaş yavaş sancılar güçlenmeye başladı. Hep yürüyerek sağa sola esneyerek karşıladım sancıları odada. 1 saat sonra sancılar beni zorlayınca epidural istediğimi söyledim. Doktorum kontrol etti. “epidurali geçmişsin 6 cm olmuş. Güzelce ıkınırsan suyunu patlatıcam kısa zamanda doğuma alıcam “ dedi. İki kez sancılarım gelince güzelce ıkındım ve mucize şekilde açılmam 9 cm e ulaştı. Doktor suyumu açtı. O noktadan sonra altımı bir bezle bağladılar ve alaturka wc ye oturur gibi çömel sancılar geldiğince çocuğu kanala it dediler. Suyun patlatılmasından sonraki kısım biraz zor oluyor ama Allah sabrını veriyor. Her sancımda hep “sümmesebileyesserah” diye dua ettim. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma dedim. Bebeğin kanala indiğini hissedince beni doğuma alın diye seslendim. Ebe gelip kontrol etti ve doğum odasına aldılar. Orada tutunmak için demirler var. Sancı geldikçe onları kendine doğru çek ve ses çıkarmadan ıkın dediler. O anda onlar ne derse onu uygulamak gerekiyor. Nefesinizi dışarı kaçırmadan kuvvetlice ıkınmak. Doktorum geldi. Karnımdan bastırarak bebeğin çıkmasına yardım etti. O anda içimden bir şey kaydı gitti ve bir rahatlama geldi. Dünyanın en güzel melodisi yanımda çalmaya başladı. Onu gördükten sonra inanın atılan dikişleri bile hissetmiyorsunuz. 5 iç 5 dış dikişle, 50 cm 2970 gram kızım dünyamıza güneş gibi doğmuş oldu. Şimdi 4 günlük olacağız şükürler olsun. Sütünüz hemen gelmeyebilir. Sık sık 2 saatte bir emzirmeye çalışın. Emdikçe kanallar açılacaktır. Sıcak duş alın. Hurma, kayısı kompostosu, kuru incir vs yiyin. Ben hastaneye de bir kavanoz komposto götürüp orada tükettim. İlk gün ağız sütü geldi. 3. gün güzel bir şekilde sütüm çoğalmaya başladı. Göğüsler sütten bir süre sonra şişiyor sepsert oluyor. Mastiti önlemek için emzirdikten sonra kalan sütleri sağıp dondurucuya atabilirsiniz. Bol bol su için en önemlisi bu. Gaz olmaması için de bol bol kimyonlu çayları tüketin.
Hastane çantanıza depend koymanızı şiddetle öneririm. Gümüş kapaklar da emzirirken göğsün nemli kalmasını sağladığı için benim çok işime yarıyor. Şimdilik uyguladıklarım ve sürecim bu şekilde. Umarım herkes sağ salim bebeklerini kucaklarına alır ve bir avazda hızlı bir şekilde doğumları ilerler. Sevgiler.