Merhabalar bir hafta önce sezeryan oldum , hikayemi paylaşmıştım, şimdi deneyimlediğim şeyleri naçizane sizinle paylaşmak istedim faydası dokunur belki birine diye 🌸 yorumlarınıza cevap veremeyebilirim ama elimden geldiğince vermeye çalışıcam.
Önü düğmeli ve yüksek bel bir pijama takımı alın( hamile pijama takımı daha iyi olur mesela dikiş yerinize gelmez)
Aynı şekilde hastaneden çıktıktan sonra dependi bırakıp pede geçeceğiniz için hamile külodu alın ki dikişleriniz rahat etsin ( e bebekten aldım 2li 25 TL çok kaliteli valla :)
Yanınızda mutlaka sizi tuvalete götürdüğünde afedersiniz ama narkozlu idrar kokusu ve kan kokusu o kadar yoğun oluyor ki çekinmeyeceğiniz biri olsun. O kapıda bekler ben hallederim diye sakın düşünmeyin klozette dik oturamıyorsunuz bile birinin sizi tutması lazım ( ilk gün sonda takılı oluyor allahtan, çıkartırlarken hiç acımıyor)
Refakatçiniz eşinizse bebek bakım videolarını izlesin hatta çevrenizde bebek varsa bezini falan değiştirsin bir iki kez. Gaz da çıkarmayı öğrensin çünkü HER ŞEYİ o yapıyor :)
Planlı sezeryansa Mutlaka refakatçiniz bir gün öncesinde 10 saat falan uyusun , yanına enerji verici şeyler abur cubur kahve falan alsın.
gece doğumunuz başlamışsa sezeryan ihtimalini düşünerek eşinizi erkenden uyandırmamaya çalışın uyusun ki bebek doğunca ikinize de bakacak gücü olsun.
En büyük sıkıntıyı emzirmede çektim böyle olacağını hiç düşünmemiştim, mutlaka elektrikli süt sağma makinesi alın benimki mamajo çiftliydi çok memnunum. ( göğüs uçları insanın öyle acıyor ki emzirirken çocuk ağlıyor memeyi kapamadığı için (benim göğüs ucum içine göçüktü, siz ağlıyorsunuz acıdan ve vicdandan , böyle anlarda hemen sağılmış sütünüZ olursa biraz oradan verirsiniz karnı doyar gibi Olunca tekrar memeye alırsınız vs) , mutlaka silikon göğüs ucu alın benim bee marka mı ne böyle bi şeydi eşim ben hastanedeyken aldı geldi sağ göğsümü halen kapamıyor bebeğim onu takıyorum .
Sütüm artsın diye e bebekten promalt içecek aldım hastanede içtim günde üç tane , ondan mı bilmiyorum ama işe yaradı.
Sezeryanın ikinci günü çok şiddetli ağrılanır ve yorulursanız ebeler mama vermeyi teklif edebilirler bebeğe siz de uyuyun biraz diyebilirler tabi yine sizin tercihiniz ama çok vicdan yapmayın siz çok yorgun olursanız bebeği daha uzun vadede besleyemeyebiliriniz , dinlenmiş anne mutlu bebek. (mama daha uzun süre tok kalmasını sağladığı için ben üç saat uyumuştum, bebek de sürekli göğsümü kapmaya çalışmaktan yorulmuştu yavrum ve hep açtı o da doymuş oldu, taburcu olduğumda aynı mamayı aldım eve acil bi durumda bebeğimi aç bırakmamak için. Hatta taburcu olup eve geldiğimde araba öyle mahvetmişti ki sütüm gelmedi o saatte ve mama verdi eşim( ben biberonla vermeyi tercih ettim meme reddi yaşayacağımı düşünmüyorum siz dilerseniz öyle durumlarda şırınga veya çay kaşığı kullanabilirsinİz ebeler öyle yapıyordu) markası hibbs mi hipps mi böyle bi şeydi.
Depend alın ilk gün suyunuz geldiğinde de takarsjnjz onu
Ağdalarınzıı( özür diliyorum ama) yapmış olarak gidin çünkü uzun bi süre karın bölgenize dokunamayacaksınjz, bikini bölgesine de. Bacaklarınıza da eğilemeyecejsibşz
Ben 4. Gün duş aldım depend pişik yapmış bende aşırı şekilde . Pamuklu ped ve bebekler için pamuk mendil var ya e bebekten onu aldım. Pedin üst uç kısmına pamuğu koyuyorum çünkü dikiş çizgisine denk gelmesin pedin kenarı diye. ( pamuklu bir atleti kesip de kullanabilirsiniz arkadaşım öyle yapmış , ilk üç gün dışında akan kan adet kanından biraz daha az oluyor öyle çok akmıyor
Hastane soğuk olabilir bizimki soğuktu bebeğin üşüdüğünğ farkettim( ayakları burnu ve eli soğuktu mordu) kışlık kundak da alın mutlaak bi tane , hep müslin olmasın.
Bebek göğsünüzü kapmaya çalışırken sabırlı ve sakin kalın ikiniz de alışma sürecindesiniz bunu sürekli telkin edin kendinize
Terlik alın ayakkabıyla uğraşacak haliniz olmuyor
Göğüs kalkanı( her marka olur önemli olan göğüs ucunuzla atletinizin temas etmemesi.) ve Lansinosh krem alın, ilk günden beri kullanıyorum göğüs ucu yaram olmadı o kadar acıya rağmen.
Göğüs kalkanları direkt göğse yapışmıyor kapak gibi duruyor sadece o yüzden atletiniz slip gibi esnek dar olsun kapağın kolayca orada sabit durması için.
Göğüs pedi aldım hastane kontrolüne giderken taktım Kraftın almıştım ben gayet iş görüyor bence her marka iş görür düz ped işte :) sütünüz gelmeye başladıktan sonra bi bakıyorsunuz ta üç dört kat çamaşırın dışına akmış süt , ped veya kalkan o yüzden önemli . Ben dışarıda füze gibi duruyor diye kalkan takmadım🤣 ya da kayar düşer diye . Şimdilik aklıma gelenler bunlar . 7. Günden bildiriyorum hiç ağrım kalmadı :)))))) hepinize güzel doğumlar ❤️🌸