Merhaba anneler ikinci normal doğumumu yapıp kızıma sağ sağlim kavuştum çok şükür. Cuma günü 40+2 de dr kontrolüm vardı. Dr açıklığa baktı 3cm açıklık varmış suni sancıyla başlıyalım dedi. Aslında ben pazartesiye kadar beklemek istiyordum ama dr musade etmedi. Yatış yapıldı ve suni şancı verilmeye başlandı. Nst de şancı gözüküyor ama ben hiç birşey hissetmiyordum. Ebe arada gelip çatıya baktı 4, 5, 6 cm ben hala şancı hissetmiyordum☺ daha sonra karnın sertleştikçe çömel kalk dedi bende uygulamaya başladım. Çömeldiğim bir sırada. Tak diye bir ses geldi kemiğimden ve sancılarım başladı bi anda suyunda sızmaya başladı. Bu arada açıklığım 5 cm yken epidural istemiştim 4 kez denendi ve olmadı malesef. 7 cm açıklıktan sonra 1 buçuk saat şancı çektim ve çatalda 5, 6 ıkınma da kızım doğdu. Ilk doğumla kıyaslarsam ilkinde 6 saat sancı çekmiştim. Ve sancılarım daha acılıydı. Bunda 1 buçuk saat çektim ama sancılarım ilki gibi acılı değildi. Ama çatalda doğum ıkincisinde daha çok canımı acıttı. Ama korktuğum gibi geçmedi suni sancı. Iyiki epidural olmamış diyorum. Benim doğumum böyle geçti☺☺ hepinize kolay doğumlar diliyorum. Bebişlerinize sağ sağlim kavuşun inş. 😊😊