Herkese merhaba kızlar bizde Happy Mom dan mezun olup Ve Happy Kids geçtik 🤗
Hamileliğimi ilk öğrendiğimde daha 5 haftalıkdı. Keseyi görebilmiştik sadece ilk daha sonra 7. Haftada kalp atışlarını duyabildik. İlk üç ayım bulantı kusma ile geçti. Hiçbişey yiyip içemedim kilo da almadım kilo da vermedim sabit kaldım. Ben tüm istenilen testleri yaptırdım. Renkli ultrasonda kordon damarında 3 arter damar olması gerekirken 2 arter damar olduğunu öğrendik. Biraz panik olduk ama doktorum sorun yaşanan bir durum olmadığını beslenmeme dikkat etmem gerek olduğunu söylemişti. Tek sıkıntısı ilerleyen zamanda gelişim geriliği olabilirdi çünkü. Ama Allah’a şükür hiçbir sorun yaşamadan 36. Haftaya kadar geldik. 36. Haftada tansiyon yükselikliği ile acile gittim ve tansiyonum 17-10 du. İlaç takibine başlandı. protein kaçağına bakıldı oda temizdi. 37. Haftada tek doz 38. Haftada 2 doz çıkarıldı fakat benim tansiyonlarım düşmemişti hep yüksek gitti. Doktorum daha fazla beklemeden beni Araştırma hastanesine yönlendirdi ve acilden giriş yapıp aynı gün yatışım yapıldı. Fakat ne sancım ne de açılmam vardı. Alttan bir ilaç koydular 12 saat kaldı. 12 saat sonra çıkardıklarında sancı ve açılma olması gerekirken benim hiçbir belirtim yoktu. Cuma gününden pazar sabahına kadar normal doğum için bekledim. Ama ne sancı ne açılma oldu sıfır açılma gittim doktor ve ebelerin tuşe yapmaları sayesinde 2 cm oldu sadece. Sancım olmadığı için suni de vermediler.
Pazar sabahı doktor artık daha fazla bekleyemeceğini acil sezeryan olmam gerektiğini söyledi. Bu arada tansiyonlarım yine düşmüyordu. Saat 10:30 da sezeryan için hazırlandım ve spinal sezeryan ile 11:05 de oğlumu kucağıma aldım. 38+6 da Oğlum 3430 kg 50 cm doğdu. Ben sezeryan sonrası çok zorlanmadım. İlk kalktığımda kolay kalktım ve yürüdüm baş dönmesi mide bulantısı yaşamadım. Herkes de farklılık gösteriyor kızlar. 48 saat sonra taburcu olduk biz şuan 1 haftalığız. Allahım isteyen herkese nasip etsin hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın🙏❤️
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin
Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım kızlar 🤗