SaadetKarata Merhaba kızlar 9 haftalık hamileyim troidim düşük çıktı doktor takip etmeliyiz dedi ama herhangi ilaç falan vermedi .Araştırdım çocukta gelişimi ve düşüğe neden oluyormuş .Bende tedirgin oluyorum böyle durumla karşılaşan var mı.
FeriDee SaadetKarata illaçla tedaviye baslaması lazımdı bnde önceden vardı hamile kalınca doktorum ilacın dozunu yükseltti çünkü gerçekten önemli bişey. Bebek tiroidi anneden beslenirmiş anneden yeteri kadar alamazsa allah göstermesin zeka geriliği düşük gibi sonuçlar olabiliyormuş. Doktor demişti bana da
Smile SaadetKarata düşük çıkması çok büyük bir problem arz etmiyor ilk etapta çünkü fazla çalışıyor ama bebek geliştikçe o yavaşlıycak mı diye bakıcak doktor ama tabi ki takipte olmam lazım 15 gün sonra tahlil tekrar yaptır TSH değerlerine baktır. Sonucun yüksek çıkması (troitlerin çalışmadığının veya az çalıştığının göstergesidir) hemen ilaca başlamanması eğer öncesi varsa dozun artırılması gerekli. korkmaya gerek YÖK kontrol altında olduğu sürece ilaç yani hormon takviyesi ile herşey yolunda gidiyor endişenlenmeyin 🤰🏼🌸
Busragulec Bn karsilastim canm banada ilac vermedi. Sadece bi ay sonra tekrar gel dedi gittim kan aldi normale dondu. 1 bucuk ay sonra tekrar kan vericem bu son kan olucakmis
Busragulec Ama bi sınır var onun assagisina inmedigi surece ilac tedavisi vermiyorlar canm gozetim altina aliyorlar
Smile Smile bu arada hamileliğin ilk üç ayı yani 1.trimesterde tsh değerimizin 2.5’un altında olması gerekiyor.
SaadetKarata @Busragulec Allah sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin canım 6. Aya kadar mı takip edilecek
MeryB Benimde gebelikte ortaya çıktı bu durum. Maalesef yüksek çıktı ilaç kullanıyoruz. Guatr sıkıntılı maalesef. Direk Bebeğin zeka gelişimini etkilediği için. Şimdi tekrar kan verdim. Bakalımm duruma göre bıraktıracak galiba. 12+3 haftalığız bu arada.
Busragulec @SaadetKarata sanirim canm suan 4 ayligim 5 bucuk aylikken vericem o son vericegin kan olucak dahiliye kontrol atina aliyor ztn sana soyluyor