Yldz97 çok erken haftalarda hastaneye gidildiğinde karından kalp atışını alamayan doktorlar vajinal muayene ediyorlar. Ben ilk hamileliğimde birkaç kez olmuştum bebeğim 10. Haftada düştü. 2.gebeliğimde 8. Haftada gittim hastaneye (daha önce gitmedim. Erken döllenmeyse yine alttan muayene ediceklerdi çünkü) gayet rahat aldılar kalp atışını. 13. Haftada ufak bir kanama yaşamıştım, devlet hastanesi yakındı oraya gittim. Pandemi süreciydi hastane bomboş,acildeki doktor vajinal bakarım ancak dedi diğer poliklnlikteki doktorlardan rica ettim kaç kere lütfen önce ultrasonla bakın eğerki kanama alanı veya başka birşey görürseniz öyle alttan muayene edin diye kabul etmedi hiçbiri. Gerçekten torpilli olsaydım çoktan istediğimi yapmışlardı ama neyse … Sonra ordan çıkıp özele gittim. Özelde birgüzel karından baktı doktorum. Hiçbir problem yok ne kanama alanı, ne erken doğum riski, ne rahim açılması vs vs … Dedimki vajinal muayeneye gerek varmı? Hayır biiz mümkün olduğunca ilk 4 ay vajinal bakmamaya çalışıyoruz dedi. Devlet hastaneleri tamamen hüsran…