Merhaba hanimlar bende doğum hikayeni yazabiliyorum artık 🥰
Hamileliğim çok güzel geçti 3 4 hafta miyde bulantısı oldu sadece onun dışında son aylara kadar hafif olan bel ağrıları sonradan arttı ramazandan 5 gün önce memlekete geldim bayramın 4.günü doğum yapıcaktım ama benim kızım nazlı çıktı birazcık gelmedi 41.haftada doğmayı tercih etti iyiki de etti eğer bir gün daha beklerse yatışım yapılıp suni sancı alacaktım
Ayın 4 dü akşama doğru saat 6 da felan adet ağrısı geldi hafif sancılı şekilde yarım saat kesintisiz devam etti sonra ara ara sancılar ama takip etmedin 2 3 gündür oluyor diye gece 12 buçukta felan 4 5 dakikada gelen sancılar oldu sonra tuvalete gittim ve tutamadığım şekilde su aktı 1 su bardağı kadar biraz daha bekleyelim dedim tekrar gittiğimde kan geldi kan gelince korkutuk hazırlanıp gittik hastaneye gittiğimiz de 3 santim Di açılma yatışım yapıldı tam 2 ye çeyrek vardı odaya geçtiğimde sancıları artmaya başladı sürekli alttan muayeneler tabi aöılmam çok hızlı ilerledi 1 saatte 4 oldu 45 dakika felan sonra 8 santim olmuştu tabi ebeler felan çok şaşırdı tabi bende ilk doğumum du benim sonrası sana kalmış ne kadar hızlı kucağına almak istiyorsan o kadar çok ıkınıcan dedi ayağa kalktım sancı geldikçe çömelip ıkındım çatala aldılar beni 5 dakika felan uğraştık karnıma bastırdılat en fazla 10 dakikada sürdü çatala çıktıktan sonra doğması Bi baktım önümde duruyor ağlıyor saat 7 ye 10 vardı doğdu bebeğim benim dikişim başladılar dikişim çook benim içten dıştan çok fazla 1 saat uğraştılar bebeğim kenarda durdu öylece neyse bitti odaya çıktık
Dediler ki 2 saat sonra kalksın lavaboya gitsin neyse 2 saat oldu kalktım lavaboya kendimi kaybettim bayılmışım annem yanımdaydı gözümü açtım ki yerdeyim sonra yatağa geçtim serum takıldı tansiyon şeker kalp atışına bakıldı her şey normal di
Benim aşşa tarafımda ödem oluşmuş orası baya bir şişti buz felan koyduk sonra ilacı pamul benzeri şeye döküp koyduk geçmesini bekledik sonrasında idrarımı tutamadım geldiğini dahi hissetmiyorum
Neyse 24 saat doldu çıkıcam hastaneden aşşa tarafıma baktılar ödem çoğalmış dediler bu şekilde göndermeyelim seni bir gün daha kal ama sıkı sıkı tembih ettiler o ilacı nasıl kullanıvağımı dedikleri gibi yaptım bir dün sonra iyi sonuç vermişti çıkabilirin dediler çıktık geldik evimize çok şükür
Ödem çok azaldı ama daha geçmedi
İdrar için de normal olan durum dedi ilk doğum olduğu için kaslar gevşemiştir felan dediler zamanla geçer dediler
Bebeğim 3580 gram doğru 50 santım
Sorusu olan varsa seve seve cevaplarım 🥰
Hepiniz sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın inşallah minikleriniizi🥰🥰😍