Kızlar bu hikayeyi bazılarına umut olmak için yazıyorum çünkü bende hep bu tarz hikayeleri okuyup umut ediyordum.
Benim hep erken doğum riskim vardı progestan içiyordum iğnesini oluyordum haftada bir kez ve sürekli yatıyordum kalkmak yasaktı rahim ağzı kısalığı vardı tüm hamileliğim bu şekilde geçti. Bayramın 2. Günü adet sancısı gibi sancılarım oluyordu ama ben artık psikolojik olarak böyle olduğunu düşünmeye başlamıştım annem dedi acile gidelim iyi görünmüyorsun karaman devlet hastanesi aciline gittik annemlerde kalıyordum zaten 4 aydır annem bakıyordu bana. 75e Kadar sancılarım çıkıyordu nst de hemen yatışımı yaptılar ciğer geliştirici iğne yaptılar 24 saat arayla tam 32 haftalıktım 4 gün nidicart tedavisi gördüm ona rağmen sancılar 100 çıkıyor ilaç etki etmiyordu ve canım da acımıyordu sancıları ben hissetmiyordum. Doktorum 2 hafta erteleriz doğumu demişti normal doğuma uygunsun zaten normal doğum yaptırırız demişti 4. Gün sabah. Aynı günün gecesi 29 mayıs saat gece 1gibi iki büklüm oldum ve canımı acıtan değişik bir sancı girdi gaz sancısı olduğunu düşündüm ama canım bekledikçe daha çok acıyordu midem bulanmaya başladı falan hemşireye haber verdik nstye bağladı hemen sancılar fazla yüksek değildi 50lerde falan ama hissediyordum daha sonra bebeğim kalp atışı 40a kadar düştü hemen doktora haber verildi beni doğum haneye aldılar kalp atışı düzelmişti ama beni her ihtimale karşı doğuma hazırlamaya başladılar. Doktorum korkma sabaha kadar seni burda izliycez sabah odana gönderirim doğum olacağını sanmıyorum dedi. Doktor tam yanımdan gitti bebeğimin kalp atışı durdu. Ebeler hemen koşmaya başladılar beni sedyeye aldılar doktorum koşarak geldi ameliyathaneyi açtılar saat tam 2ydi o an ve saat 2yi 10 bile geçmeden bebeğim doğmuştu ve çığlık çığlığa ağlıyordu 😂😂 acil sezaryenle bebeğimi almak zorunda kaldılar muhteşem bir doktorum ve ameliyathane ekibine denk gelmiştim 1 dakika da herkes hazırdı bebeğimi kurtarmak için bende panik yapmadım panik olsaydım işler daha da zorlaşacaktı benim tek yapmam gereken sakin kalıp derin derin nefes alıp onların komutlarına uymaktı. Bende hemşireyim panik ve stresin bebeğimi büyük ölçüde etkileyeceğinin bilincindeydim. Siz de ne olursa olsun o an sakin olun ve komutlara uyun bebeğiniz için bu çok önemli. Bu arada spinal sezaryen oldum inanın korkacak bişey yok kan verirken bile daha çok canınız acıyor spinal gerçekten daha az acıtıyormuş. Neyse bebeğimi hemen yoğun bakıma götürdüler ben sadece 1 saniye görebilmiştim. Odaya geldiğimde sevk edilmesi gerektiğini öğrendim Aksaray özel inova hastanesine sevk edilmesini istedim eşimle ben burda yaşıyoruz bugün 8. Gün bebeğim entübe edilmedi 3 gün nazal destek aldı şuan ona da gerek kalmadı küçük olduğu için hala gözlem altında 2030 gram doğmuştu şuan 1960 gr güçlü kızıma orda çok iyi bakıyorlar her akşam görmeye gidiyorum. Erken doğum ve sezaryen etkisiyle sütüm yeni yeni geliyor az geliyor ama olsun mama takviyesi yapılıyor zaten. Erken doğum riski olduğu için hep stres yaşamıştım ama plan yapmaya gerek yok normal doğum demiştik bebeğim sezaryeni tercih etti su akıp yolunu bir şekilde buluyor. Hepinizin Allah yardımcısı olsun sağ salim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Bana da bir önce almilama kavuşmayı nasip etsin 😘