İlk doğumumu 17 Mayıs 2019 da yaptım 3170 gr. 50 cm doğdu kızım. Doğumdan 1 ay sonra ağır bir grip geçirdim 1 ay sürdü ve boynumda kulak arkamda sert bir kitle oluştu doktora gittim MR istedi ilaçlı çekildi. Biyopsi yapıldı. Antibiyotik kullandım 2 kere ama bu sürede tekrar hamilelik oluşmuş birkaç kez dikkat etmedik eşimle onun dışında hep korunduk ve ben 3 kere adet oldum hemde Hamile iken oldu bunlar. Hamileliğimi öğrendiğimde 12 haftalıktı bebeğim ve hem ben hem ailem herkes şok. Adet olduğum için anlayamamıştım. Daha 3 ay önce doğum yapmıştım çünkü. Ve bizim 2,5 sene istedimiz halde bebeğimiz olmuyordu lohusalıktan sonra dikkat etmediğimiz birkaç kez de hemen hamilelik oluşmuş. Çok zor bir hamilelik geçti boynumdaki Bu tümör yüzünden. Bir kereden bir şey olmaz diye düşünmemek gerekiyormuş yani. Hamilelikten yana hiçbir sıkıntım olmadı ama çok şükür ki. Bebeğimde her kontrolde sağlıklıydı gelişimi iyiydi. Neyse gelelim doğum anına. 30 Nisan 2020 de 2. Doğumum gerçekleşti. Herkes 2. Doğum daha kolay olur daha hızlı olur demişti daha kolay olmasa da çok daha hızlı oldu benim doğumum. İlk doğumda suyum aniden çok gelmişti sıfır sancı ve sıfır açılma ile 30 saat sonra doğurmuştum bir sürü suni sancı ve fitil vermelerine rağmen açılmam olmamıştı son 2 saat sıcak duşa girerek açılmayı sağlamıştım ve normal doğum olmuştu. Bu sefer 3-4 gün önceden sancılarım başladı ama çok hafif 20 dakika da yarım saatte bir olan sancılardı 37. Haftamdaydım NST girdim ve hafif sancılar çıktı. Çok şükür dedim bu sefer kendi sancımla doğurmayı çok istiyordum hep dua ediyordum suyum önce gelmesin önce sancım olsun diye ve 2 saatte doğururum inşallah bu sefer diyordum öyle de oldu gerçekten 🙃 Çarşamba gecesiydi eşimle ilişkiden sonra hafif pembe sarı arası akıntım oldu eşimde farketti ben anladım doğumumun başlayacağını panik yapmadım duşa girdim rahatladım uyudum saat 2 olmuştu sancılarım da vardı fakat yarım saatte birdi ve hafifti. Sabah 6 gibi uyandım pedim ıslaktı biraz suyum gelmişti anladım ama emin olmak için bekledim o arada tekrar ılık duş aldım sancılarım arttı 5 dakikada bir geliyordu sonra düzensizleşti ve biraz azaldı. Suyum biraz biraz gelmeye devam etti artık doğuracağım diye seviniyordum bir yandan da heyecan ve korku var tabi. Öğlene kadar bekledim evde hep yürüdüm eşyalarımı toparladım kızımla ilgilendim merdiven indim çıktım squat yaptım hurma yedim bol bol açılmam olsun diye. Öğleden sonra 2 gibi tekrar ılık duş aldım bu sefer duşta suyum çok geldi artık hastaneye gitmem gerek diye düşündüm bebeği tehlikeye atmamak için. 3 gibi hastanedeydim ebe açıklığa baktı 2 cm dedi doktorum akşama doğurursun dedi. İşlemler yapıldı derken muayeneden sonra benim sancılar çoğaldı NST bağlandım birkaç kez. Yarım saat sonra 4 cm açıklık dedi hızlı ilerliyor ama ben bağırmaya başlamıştım bile doktor ağrı kesici iğne yaptırdı ona rağmen kesilmedi sancılar ağırlar kıvranıyordum ve açılmamın tam olmasını bekliyordum saat ikindi vakti 4.30 gibiydi sancılardan duramaz hale geldim geliyordu bebek fark ettim ve hemşireyi çağırdım açıklık 8 cm dedi seni çatala alacağım dedi 2 dk sonra tekrar baktı 10 cm olmuş hemen çatala dedi ve doktorumu çağırdı doktorun gelmesini beklemiyordu neredeyse oğluşum. Doktor geldi ve 2 ıkınmada bebeğim doğdu 3.250 gr. Boyu 48 cm ve 38 haftalık doğdu oğlum. O anda büyük bir rahatlık ve çok farklı bir duygu 2. Kez anne olmuştum gözlerimi bebeğimden alamıyordum. Bebeğim iyi mi diye sordum gayet sağlıklı annesi dediler. o arada bebeğin eşi biraz zor geldi fazla kanamam oldu o yüzden anestezi vereceğim dedi doktorum ve 10-15 dakika kadar uyutuldum o arada temizlik vs yapılmış sanırım hiçbirşey hatırlamıyorum. Odama çıkardılar kendime gelince ve ben gittiğimde bebeğim odamdaydı annem, eşim ve kız kardeşimde oradaydı. Çok tatlıydı minicik oğluşum. Doğumdan sonra çok sancılarım ağrılarım oldu çok değişik ağrılarım oldu 1 hafta kadar. annem kaldı yanımda bana çok yardımcı oldu. Şimdi 36 günlük olduk teyzeleri. Ne kadar ağrı, sızı, sancı çeksekte cennet kokulu bebişler için herşeye değiyor. Unutulup gidiyor tüm ağrılar. Doğum bir süreç ve bu süreci yönetebilmek bizim elimizde aslında. Nasıl yöneteceğimizi neler yapacağımızı önceden az çok düşünüp buradan okuduklarımızdan ve tecrübeli kişilerden edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak bu süreci iyi yönetip bebişimizi kucağımıza almaya odaklanırsak eminim daha rahat bir doğum olur ama ağrıya sızıya odaklanırsanız çok daha zor bir süreç olur. Benim doğum hikayem de bu şekildeydi. Sorusu olan arkadaşlar olursa seve seve cevaplarım çünkü bende buradan birçok şeyi öğrendim 😊💕