Şu an 30+2 haftalık hamileyim. Hamileliğimin beşinci haftasında kalp ritim bozukluğum çıktı. Çocuğu aldırmamı özel hastane çok söyledi ama hep ihtimaller üzerine konuştu doguramazsin ilerleyemezsin ölme ihtimalin olur vs. Devlete gittiğimde ki üç beş hastane gezdim hepsi yapılamayacak bir şey yok doğurursun dedi ki bebeğim sağlıklıydı çocuğumu aldırmayı hiç düşünmedim inanın Allah zaten çok yardım ediyor elhamdülillah bugünlere geldik. Tabi zorlu süreç oldu özellikle 25 . haftanın ortalarında yoğun nefes darlığı çektim kansızlık sandık ama maalesef daha ciddiydi. Ne yuruyebiliyordum ne uyuyabiliyordum. Üç gün toplamda bir buçuk saat uykuyla durdum sadece oturursam nefes alabiliyordum. Biber dolmasının içini doldurmak ne kadar zor olabilir ki ama olabiliyormuş arkadaşlar. Acile gittik tabi pandeminin yoğun olduğu zamanlar Allah tarafından icapcı kardiyoloji doç doktoru çıktı hemen eko yapıldı malesef hamileliğe bağlı kalp yetmezliği oluşmuş. Normal insanın kalp kasılması%60ken benimki %35lere kadar düşmüş.hemen ilaç tedavisine başlandı. Ben Kütahya’da yaşıyorum ama en başından beri riskli olduğu için Eskişehir Osmangazi üniversitesinde kontrollerime devam ediyordum. Corona nedeniyle onlar da bir süre maalesef hasta kabul etmediler neyseki tam benim kalp yetmezliği surecimde poliklinikleri açtılar ve seyahat izniyle gidip gelmeye başladık. Bu süreçte kan sulandırıcı iğne yazdılar ama pandemi de kullanıldığı için devlet toplatmis maalesef kan sulandırıcı bulmak çok zor ben ve benim hastalığımdan farklı ama pıhtı atma ihtimali olan hamileler icin iğne bulunamıyor..her neyse haftada bir kontrol istendi ve 34. Haftada çocuk alınacak dendi bizde kabul ettik çünkü kalbin gücü doğumdan sonra duzelebilirdi ne kadar yorulursa o kadar kronik olma ihtimali var.. inanır mısınız buna 27. Haftada karar verdik ama günler geçmek bilmedi geceler sabah olmadı her hafta kontrole geldik. 30+0 kontrol günümüzdü gece kalp ağrısıyla uyudum zaten gözlerimi de açamadım ama iyi de hissedemiyorum. Sabah eskisehire yola çıktık kadın doğuma ve kardiyaloga görünüp kan verdik sonra kahvaltı yapmaya dışarı çıktık. bir anda arabada giderken konuşmam değişti yaygın yaygın konuşmaya başladım eşim düzgün konuşsana dedi dedim kontrol edemiyorum ki sonra arabayı kenara çektik geçici bir şeydir diye eşim içecek uzattı sol elim tutmadı uzanmadı bile. Ki bunlar pıhtı belirtileriydi neyseki birlikte bunları okumustuk. Apar topar içecekleri attığı gibi hastanenin aciline götürdü arabadan in dedi sağ bacagimi atıyorum ama sol bacağım hareket etmiyor.😢 Çok kötü ve zor durum konuşmam desen aynı. Ambulans şoförüyle eşim beni tekerlekli sandalyeye aldılar doktor elimi takip et diyor sağ tarafı takip ediyorum sol tarafı edemiyorum 😢 hemen mra aldılar o kısmı zaten çok hatırlamıyorum mr sonrası anjio olacaksın dedi eşim neden dedim beyin damarlarından biri tıkanmış pıhtı atmış felç geciriyormuşum apar topar ameliyathaneye aldılar bebeğim için bir tane kurşun sereceklerdi bayan doktor Allah razı olsun bebege iki tane serelim daha iyi koruruz dedi o sesten merhamet akıyordu kabul ettirdi iki tane kurşun serdiler bebeğime. Beni bayiltamazlardi çünkü hamileydim. Çocuğun için katlanacaksin dediler.inanir misiniz verdikleri her ilacı beynimin o damarında hissettim gözlerim uyuştu bana bir şeyler oluyor dedim normal dediler sakin ol güzelim sakin ol canım o kadar kibardilar ki Allah razı olsun annesin dayanmalisin. Bir ara sol bacağım benden habersiz hızlı hızlı inip kalkıyor dur diyorlar siz tutun diyorum benim hükmüm geçmiyor sağolsunlar tuttular. Az kaldı diyorlar ama bitmiyor bana göre. Toplamda 20 dk sürdü ve elhamdülillah damarimi açtılar ve hepsi toplamda bir buçuk saat içinde gerçekleşti ve bu zaman çok önemliydi. Verilmiş sadakamiz vardı çünkü Kütahya’da olsak anjio olmadığından Eskişehir’e sevk etmeleri gerekecekti hatta afyon bursa bile helikopterle buraya sevk ediyorlarmış. Allah bu ya tam burdayken verdi ve elhamdülillah tedavisini de verdi. Şu an konuşmam duzeldi sol elim bacağım tutuyor elhamdülillah 🤲🏻Çok zordu ama ben diyordum ki kalp yetmezliği de çok zor hatta daha kötüsü yokmuş gibi geliyordu insan psikolojisi işte şimdi diyorum ki elhamdülillah bunun çok daha kötüsü vardı tabiki geçmeye bilirdi yetisemeyebilirdi ne kadar şükretsek az. Bebeğim şu an iyi durumda tabi ameliyathane çıkışı müthiş karın ağrısı oldu acil doğum olacak diye geldiler ama ne açılma vardı ne sancı şükür bebeğim de ultrasonla bakıldı iyiydi şimdi hastanede gözetim altında bulunuyoruz. 34. Haftayı beklemeye çalışıyoruz. Bunca şeyi neden anlattım derseniz hem bir nebze rahatlamak hemde pıhtı ihtimalinin çok fazla olduğu gebelik döneminde çok dikkat etmeniz için sizi uyarmak ve de kan sulandırıcı iğne bulunmuyor ki ben bulup vurulduğum halde oldu yeterli olmayabiliyor. dün hastalığımizin bir olmadığı 30 haftalık bir gebe daha yoğun bakıma yatti ve doktorlar bu aralar nöroloji bölümüne çok fazla gebe yatıyor dediler ben kimsenin bu zorluğu yaşamasını istemem Allah kimseye vermesin o yüzden nacizane uyarmak istedim.boyle bir durumda en donanımlı araştırma Hastanesi’ne yönelmeniz gerekir aklınızda bulunsun. İnşaallah sağlıkla doğum hikayemi de sizlere anlatırım 🤲🏻 sağlıcakla kalın