sukursebebim merhaba sevgili anne adayları, günlük 7,5 saatten fazla çalışmak yasal değilmiş. bu konu da fikri olan var mi?
Gurseda sukursebebim ben 7,5 saat calisiyorum canim haftanin bes gunu aksam 16.30 da cikiyorum kimi firma su sekilde yapabiliyor gun sonuna kadar calistirip 1 gun izin kullandirabiliyor
Pinkoloji sukursebebim şöyle haftanın 6 günü iş başı yapılan bir yerde isen günde 7.5 saatten fazla çalışamazsın unutma öyle arası çalışma saatine girmez. Böylelikle haftalık 45 saat çalışmayı doldurmuş olursun. Eğer haftanın 5 günü çalışılan bir iş yerinde isen günlük 7.5 saat çalışma senin haftalık saatini doldurmayacak ve insafsız işveren seni cumartesi de gel yoksa olmaz diye tehtit edebilecek. Bu durumda yasanın dediği günlük 7.5 saat bizim için dezavantaja dönüşecek. Ayrıca eşitlik ilkesini de işveren bozmuş olacak cumartesi sadece seni calistirarak orada bir hakkin var gizli. Ben isverimde haftanin 6 gunu 11 saat çalışıyordum. Tamamen yasalara aykırı. Gebelik sonrası talep ettim ve tehtit ettim halkımı vermek durumunda kaldılar. Yoksa ihtar çekmeye kadar gidecekti olay.
sukursebebim [bilinmeyen] cokk iyiymiş, günlük kaç saat çalışıyorsunuz? iş yeriniz mi bu şekilde yönlendirdi, siz bir talepte bulundunuz mu bu konuyla ilgili
Adabahar [bilinmeyen] 5 günle alakası yok ki 7,5 saat çalışmaya ct sileri de dahil ediyorlar erken çıkabilmek için ctside gelip çalışmalısın dendi bana yıllık izinlerde de öyle mesela ctesileri normal iş günü gibi görülüp düşülüyor
RabiaKtkc Canim ben söyledim patronuma 30 kişiden aziz ve ise başlarken ben söyledim şikayet etsende bisey değişmez benim savcı polis avukat tanisıklarım var dedi yani hiç bi hakkin yok dedi kestirip attı
Pinkoloji RabiaKtkc yok öyle bisey. Istediği kadar tanıdığı olsun iş kanununa tabisin yırtsın isterse kendini. Sen şikayet et müfettiş gelsin görürüm ben onu insafsizlar.
RabiaKtkc Bence eğer imkanın varsa ve doğum iznine daha coksa sonradan sigorta yapyirabilecegin bi yer de varsa direk şikayet etmek en iyisi yoksa her patron bir değil ama çoğuda az çalıştırıp para verince içinden canavar cikiyo düşünki bana 1300 tl oluyo ve günlük 10 buçuk saat calistiriyo agrım olup oturuncada ben size oturun diyemi para veriyom diye laf soyluyo
RabiaKtkc Pinkoloji doğum iznim bitince beni işten çıkarsalar bile şikayet edebiliyomuyum yani bildiğim kadarıyla raporluyken işten cikaramiyo ama benim vicdansız patrona bellide olmaz
sukursebebim Pinkoloji önceden cmt günü de çalışıyorduk o zaman günlük 7,5 saatti. şu an cmt çalışmıyoruz ama günlük 9 saat çalışıyoruz. itiraz ettiğimde dediginiz gibi olacak sanırım. cmt gelmen gerekir diyebilirler
RabiaKtkc Pinkoloji canim suan disardada telefonu elime alabiliyorum dusunki sozde on muhasebeyim Ama ne cirakligim kaldi ne temizlikciligim her ise kosturuyorum biri gelince anca oyur sen hamilesin diyo tabi oda 10 dak sonra yine aayni tas aynı hamam
Pinkoloji RabiaKtkc raporluyken çıkaramazlar. Izin bittikten sonra çıkarırsa da iade açabilirsin tabi ki.
FaizeFeyzazolu Ben cumartesi geliyorum malesef 5 saat sırf hastane gıcıklıgına yapıyor uyuz oldu bize
Gurseda sukursebebim hayir bi sorun olmuyor devlet bu sekilde imkan sunuyormus is yerim bu sekilde bilgi verdi bana
Birgulbasegmez2 [bilinmeyen] ben 5 gün çalışıyorum 8:30 18:00 bu durumda saat 16:00 da çıkmam gerekiyor doğru mu anladım
Pinkoloji Birgulbasegmez2 öğle arası dinlenme süresi çalışma saatinden sayılmaz unutmayın lütfen. Yani 7.5 saat çalışma +1 saat dinlenme (yada yarim saat neyse). Ve işveren haftalık 45 saati tamamlamadiginiz için cumartesi çalışmanızı isteyebilir ama şansınızı deneyin yinede 😉
Birgulbasegmez2 Ben iş görüşmesine gittiğimde bilmiyordum sonra öğrendim yeni de başladım zaten Henüz bilmiyorlar inşallah dile getireceğim yakın zamanda ve rahatça kullanırım 🙏🏻