Selam herkese,
Yazım biraz uzun olacak baştan uyarayım🙏🏻
Tam bir senedir bebek için uğraşıyoruz benim yaşım 24 eşimin 26 hormon testleri, sperm testleri, rahim filmi herşey çok güzel süper dedi doktorum. Eşimin sperm sayısı 400 milyon harika…
Aslında bişeylerin ters gittiğini hep anlıyordum evlendikten sonra yüzümde çıkan sayısız sivilceler, birden aşırı büyüyen göğüslerim, her ay dayanılmayacak derecede geçen adet sancılarım parça düşürmelerim daha sayamadığım bir çok şey… Doktorumun kapısını her çaldığımda hiç birşeyiniz yok süper cevapları. Adetim ağır parçalı bitiyorum ölüyorum ama her kadında olur cevabı…
Asla anlam veremiyordum.
Benim tek korkum annemin bana 7 sene sonra hamile kalmış olması ve acaba onun gibi mi olacak korkusuydu. Sonra bi tanıdık vesilesiyle bir lokman hekim benim ve eşimin yaptırdığımız tüm testlerimi istedi gönderdim.
Eşimin sperm sayısının çok fazla olduğu, benim evlendikten sonra yaşadığım hormonal ve adetimde yaşadığım sıkıntıların hepsini ben söylemeden kendisi söyledi. Elim ayağım titredi nasıl hemen anladı diye çünkü asla doktoruma kabul ettiremiyordum normal diyip geçiyordu. Evet sperm sayısının çok fazla olmasıda aslında yapısal bi bozuklukmuş ve bana yan etkileri çok ama çok fazla. Hatta dalga geçerdim hep kendimle evlilik bana yaramadı diye. Dün kruger testi yaptırdık spermin yapısını inceleyen bi test 10 tane normal sperm varsa 90 tane anormal sperm. Belkide defalarca hamile kaldın ve düşürdün anlamadan dedi hekim çünkü adetlerim hep parçalı ve geçen ay düşük yaptığıma o kadar eminim ki…
Lütfen ama lütfen böyle sorunlar yaşıyorsanız sadece sperm testi ile kalmayın hele ki eşinizin spermleri böyle fazlaysa kruger testi isteyin doktorunuzdan çünkü doktorlar sperm sayısı çok fazla diye birde övünüyorlar. Keşke daha önce bilseydim de isteseydim bu süreç hem maddi hem manevi çok yıpratıcı çünkü…