Iyi geceler kizlar.
30.haftada aylik kontrole gittigimizde bebegimizin 28+4’te oldugunu gorduk. Iki hafta ileri ya da geri olabilir dedi doktorumuz. Tekrar 34.haftaya randevu olusturdu ve uzerinde durmadi. 33.haftada yani gecen cuma icim rahat etmedi tekrar kontrole gittim, bu sefer bebegimiz 31.haftada gorundu. Karin cevresi iki hafta geriden, bas ve uyluk olcumu bir bucuk hafta geriden gorunuyordu. Detaylica bakti, detayli ultrasonu sordu yaptirmistik zaten erken haftalarda tamam dedi, iki hafta sonra kontrole bekliyorum dedi ve sadece sabah aksam tansiyon olcup not almami istedi. Dedigini yaptim 6 gundur ama icim yine rahat olmadigi icin bugun baska bi ozel doktora gittim. Olcumlere bakti bu sefer karin cevresi 4 hafta geriden gorundu, bas ve uyluk bir bucuk hafta geriden. Kan, idrar tahlilleri ve nst olcumu istedi hemen. Detayli bi sekidle bebegi kontro etti. Iki doktor baktilar ve idrar kesesinin yaninda biri atar biri toplar damarlardan birinin idrar torbasi doluyken sıkıştığını kan akisinin yavasladigini gordu. Kayip yok ama azalma var dediler. Nst’de 20 dk olcumde iki kez sancim cikmis, ben cok hissetmedim sanirim normal kasilmalar zannettigim sey sanciymis. Bugun iki tane ciger gelistirici yapildi, yarin iki tane daha yapilacak. Bir haftaya %95 yasar duzelir dedi. Suyun gelirse, kanaman olursa, sancin artarsa hemen gel dedi. Su an tam 34+3 olduk.
Yasayan var midir kizlar? Doktor yeterince aciklama yapti ama yasayan varsa farkli bi goz, bilgi fena olmaz. 🙏🏻