Evet kızlar, 1 hafta önce oğlumu kucağıma aldım…
Doğum hikayemi sizlerlede paylaşmak istedim. Uzun olacak, keyifli okumalar.
Tüp bebek yöntemi ile ilk denemede hamile kaldım çok şükür. Detaylı ultrasona kadar hiç bir sıkıntı yaşamadan geldik. Detaylı ultrasonde bebeğime sağ aortik ark teşhisi konuldu. Sağ aortik ark ; kalpteki aort damarı solda olması gerekirken oğlumda sağdaydı. Bir çok doktora gittim fetal ekokardiyografi için. doktorlar doğumda sıkıntı olabilir de olmaya bilirde dediler yani %50 , tabi o anda ki psikolojimi tahmin edersiniz . Bebeğim doğduğu zaman aort soluk borsuna baskı yapabilir ve acil müdehale gerekebildi. Kendimi her şeye hazırlamıştım. Hiç kimseye söylememe kararı aldık eşimle ve birisiyle paylaşamamak daha da kötü etti beni aklıma her geldiğinde ağladım. Özellikle doğumun yaklaştığı günler .. doktorumun özel muayenehanesi var ve anlaşmalı olduğu hastanelerden bazıları kabul etmedi doğumu. Bebeğe acil müdehale gerekirse diye. Hastanenin birisi kabul etti çocuk doktoru ile konuştuk ve herhangi acil bir durumda bebek entübe halde tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilecekti.
Sezaryen için doktorum 38+1 e gün verdi.
Ve o güzel gün geldi çattı 27.05.2020.
Saat 8.30 da işleme alındım oğlum 8.41 de dünyaya merhaba dedi . Oğlumla birlikte ağladım yanağıma koydular O kadar güzel bir duyguydu ki…
İlk muayenesi yapıldı ve yenidoğan yoğun bakıma aldılar biraz solunum sıkıntısı çekmiş ve doktor gözlemde tutacağını söyledi. Hastane bizim için çocuk kardiyoloji doktoru istemiş dışardan onu bekleyeceklermiş. Eğer kardiyolog çıkabilir derse benim yanıma gelecekti. Yaklaşık 4-5 saat yoğun bakımda kaldı ve solunum sıkıntısı düzelince yanıma geldi . O an dünyalar benim oldu odada eşimle birlikteydik ve bir taraftan gülüp bir taraftan ağladık. Çok çok güzel bir duygu evlat . Rabbim isteyen herkese nasip etsin . Şimdi 7 günlük olduk pamuk oğlum kollarımda 😊
Sorularınız olursa cevaplayabilirim .