Nurrrr-00 amin canım inşallah hepimiz sağlıklı sıhhatli bir şekilde zamnında kavuşuruz inşallah. Yani şöyle benimki aslında ben doktora baglıyorm biraz bana ilk başta rahmimin kalp şeklinde olduğunu söyledi ilk defa duyduğım için korktm sordum bi sorun olurmu diye yok bi sorun olmaz dedi internetten baktığımda ama erken dogum riaki olduğu yazıyodu fakat bu şekildede sağlıklı dogum yapmış çok kişi var araştırdığında görürsn sende doktorum belkide beni uyarsaydı bende sonuna kadar normal gidebilirdim blkide 9. Haftada falan kahverengi lekelenmem oldu ve progestana başladım doktorum yine bi sıkıntı olmadığını ama tedbir amaçlı progestana başlttı 3. Ayıma kadar progestan kullandım daha sonra herşey yolunda derken 23. Haftada detaylı ultrasonda doktor rajim ağzımda açılma ve kısalma olduğunu söyledi serklaj yapılması gerektiğini söyledi ama korktm çünkü haftam ileri olduğu için riskleri fazlaydı 1 hafta boyunca yattım hiç kalkmadım sadece wc kalktım 24 mmdi rahim ağzı uzunluğm 1 hafta sonra 13 mme düşmüştü o yzden acil serklaj yapıldı başka bi prof. Dr buldu. Saolsun çok ilgilendi güzelce anlattı herşeyi ikna olduk birazda olsa çünkü bu haftada yapıldığında dogum başlama ihtimali olduğunu söyledi diğer doktor sürekli ve dogum olursa bebeğin yaşamaycagnı söyledi haliyle korktk ve içerde tutabildiğimiz kadar tutalım diye düşündk olmayınca mevçcbur ameliyatla dikiş atıldı 24. Haftada şimdi çok şükğr 27. Hafty kadar geldik yarın kontrolmğz var inşallah herşey yolundadır yani sana tavsiyem kendini çok yormaman fazla iş yapmaman haftan daha çok yeni bu süreci hiç bişey olmadanda atlatabilirsin inşallah öyle olur ama yinede tedbirini al sen doktorun zaten rahim ağzı uzunluğunu düzenli ölçer bi haftadan sonra sağlıkla kucağına al inşallah