Merhaba arkadaşlar daha önce hiç sancı çekmediğim için anlayamadığım garip bir ağrı vardı karnımın sol tarafında akşama kadar geçer diye umuyordum. Akşam şiddetini gösterince doktora mesaj attım oda gel bi nstne bakalım dedi. 39+6 günlüktüm o akşam saat 22:00-23:00 arası hastaneye vardım nstye bağlandım ve doktorum gelip açıklığımı kontrol etti 3 cm açılmam olduğunu ve doğumun başladığını söyledi. Normal doğum olacağı için sabahı bekledik sabah doktorum geldiğinde açıklığım 4 cm olmuştu sonra 4.5 derken bir anda açılmam durdu. Normal doğum olması için çok direndim doktorum suni sancı verdi ve açıklığım 5 cme ulaştı. Ters giden bir şey var dı suni sancıya rağmen açılmam 5 cmde kaldı ve doktorum saat 16:00 ya kadar bekleyelim açılma olmazsa riski göze alamam dedi sezeryana alacağını söyledi. Saat 16:00 olduğunda doktor son muayene için geldiğinde açılmam olmadığını çocuğun kafasının yukarda oynadığını ve kafasının rahme tam olarak yerleşmediğini kordon dolanmış olabileceğini söyledi ve sezeryana almasını gerektiğini söyledi. Hala normal olmayacağı için çok üzgündüm apar topar ameliyathaneye indirildim ve 10 15 dakika içinde kızımın sesini duyunca Allaha şükrettim. Kızımın bacaklarına ve koluna kordon dolanmıştı. Sağ salim kucağıma aldığım için Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Şunu iyi anladım ki önemli olan sezeryan yada normal doğum değil önemli olan sağ salim kucağında görebilmek. Allahım her anne olmak isteyene bu duyguyu yaşatsın inşallah doğum yapacak olanlara da yardım etsin sağlıcakla ve sevgiyle kalın 🤗❤️💕