Merhaba kızlar valla burada doğum hikayelerini okurken acaba bende yazacak mıyım diyordum eminim sizlerde öylesinizdir evet gayette bu güzel günler geliyormuş ve minik mucizelerimizin hikayelerini buraya yazabiliyormuşuz bugünüme şükürler olsun 😍 39+5 sabah 5 gibi benim sancılarım başladı ama ilk adet ağrısı gibiydi zaten anlamadım ben yalancı sancılarım çok oluyordu öyle birşeydir deyip ciddiye almadım çünkü yalancı sancılarda da ha bugün doğucak ha yarın derken totemlerim tutmuyordu bende akışına bıraktım sanırım öylelikle o gün çattı geldi 😂
ben bu ağrıları çekerken eşimi hiç uyandırmadım hatta uyudum bile bi ara eşimle kalktık kahvaltıyı hazırladık ama benim ağrılarım ciddi anlamda şiddetlenmeye başladı artık tamam dedim yani bu sancılar doğumun habercisi ama ben hep sancıyı evde çekme taraftarı olduğum için hastaneye en son gitcem dedim kafamda hep öyle planladım herneyse kahvaltıya oturduk zorla 2-3 lokma birşeyler yedim sancı geldiğinde kalkıp yürüdüm hep hareket edince geçiyordu çünkü eşim belime masaj yapıyordu o da çok iyi geliyor geçiriyordu agrımı bu arada doktorumu da aradım haber verdim saat 3 oldu Artık eşimin ısrarıyla hastaneye gittik doğumhaneye girdim doktorum muayene etti yarım cm açıklık var hatta muayene ederken ben onu 1 cm yaptım dedi nst ye bağladılar ama o esna da ilk doğum olduğu için doktorum hemen olmaz bekleme dedi sancılarıma nst de baktı sancılarım çok yüksek çıktığı için yatışımı vermek istedi ama açıklık daha az diye git eve biraz bekle dinlen yürü yemek ye 3-4 saat sonra tekrar gel dedi eve geri geldik tabi benim sancılarım devam ediyor eşim bana zar zor yemek yedirdi ben ılık duşa girdim duşta çok iyi geliyor
aradan 3-4 saat geçti ben hastaneye gittim muayene edildim açıklık 2 cm oldu nst ye bağlandım sancılarım çok yüksek çıktığı için suni vermicez dedi ebe . En korktuğum şeylerden biriydi suni sancı o an nasıl sevindim suni sancı vermiceklerini öğrenince . Beni sancı odasına aldılar yanına annemi eşimi aldılar benden başka doğum yapan olmadığı için o esnekliği sağladılar yoksa 2 kişi nerdeee Alıcaklar 😮 Sancılar geldikçe belime masaj yaptılar nst ye bağlı sancı çekmek en zoru bunu doğum hikayelerinde okurdum ama anlamazdım o an iliklerime kadar anladım her saat başı beni muayene ettiler açıklık 4 cm oldu en son 5 cm oldu derken saat 10 du sanırım doktorum geldi yavaş ilerliyor bebek kakasını yapmışmı diye kontrol etmek için suyumu patlattı daha sonra bende film koptu suyumu patlayınca sancılarım hep arttı hemde dahada şiddetlenip sıklaştı artık ayakta durmaya halim kalmamıştı zaten ben başladım beni sezeryana alın demeye DHA yolun yarısındaydım ama sabah 5 ten beri sancı cekiyorum ve çok yavaş ilerliyordum dayanamıcam diyip kendimi sezeryana aldırdım ben o kadar çok korkuyordum ki sezeryandan o an tek istediğim bir an önce gelip beni ameliyathaneye almalarıydı bekle bekle sanki saniye geçmiyor sancılarım devam ediyor . Herneyse beni aldılar sezeryana spinal anesteziyle bebişimi doğurdum o an onun Sesini duyduğunda insan herseyi ama herseyi unutuyormuş gerçekten o kadar güzeldi ki bana gösterdiler yanağıma koydular oğlumu sonra götürdüler benim dikişlerim atıldıktan sonra odaya geçtim sonra bebişimi getirdiler . Yani hem normal sancıyı çektim hem de sezeryan oldum öyle bir atraksiyonlu valla ama sonu çok ama çok güzeldi herseye bedelmiş 😍 Şimdi 5 günlük olduk uyuyor benim prensim .özellikle doğumdan korkanlar için diyorum ben hep nasıl doğuracam ben diye korkuyordum ama öyle ya da böyle doğuyorlar hiç kimseyi dinlemeyin korku dolu vesveseli insanları dinlemeyin özellikle sezeryandan asla korkmayın hiç birşey anlamıyorsunuz o sondayı takarken bilmem de çıkartırken çok can yanıyor diye beni korkutanlar yemin ederim ne boş insanlarmış hiç canım acımadı hiç . Benim tek sıkıntım inanılmaz başım ağrıyor deli gibi hemde o da doğumdan sonra kahve içmedim bilinçsizliğim işte hep kendimi normal doğuma adapte ettiğim için anestezi sezeryan bunlarla hiç ilgilenmedim zaten korktuğum içinde duymak istemedim onun sonunu çekiyorum şimdi bol su ve kahve içiyorum . Bu ağrıyla eve gelince tekrar gece acile gidip serum bile yedim ama geçen bir ağrı değil bir serum daha takarsam bebeği emziremezsin dedi oradaki doktor o yüzden eve o ağrıyla geri geldim analık böyle yüce birşeymiş Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️ Tek diyeceğim sakın ama sakın korkmayın 🧿