Nevink Yesim1995 Benim 30.haftadan beri erken dogum riskim var bebegim iri suyum fazla bebegin eside biraz önde 5 haftadr cati muayenesi oluyorm nerdeyse acikliga bakmak icn o yuzden normal dogum riskli zaten bende sezeryan tercih ediyordum oyle oldu nasip ins guzel gecer🙂
Nazliiiiii -kbra-12 Allah bagıslasın canım Allah analı babalı buyutsun. Benım de bebegım iri 4 kg suan 40+3 kendı gelmesse cuma sunı verılck bnada bklm darısı başıma bnm şu kendi sancım oluo ama acılmıo ☺🙏
Yesim1995 -kbra-12 o iri bebek hikayesi yüzünden son zamanlardaki kilo alımı azaldı 37 ile ameliyata aldılar 3100 gr doğdu ultrasonda 3600 demişlerdi .Ah cahil kafam ne sıkıntılar çektim 37 de doğmasına rağmen bilseydim beklerdim açılmam dahi olsa. Iri bile doğamadı çocuk sezeryan olduğu halde.bide millete çok söylemeyin çevrede yok iri yok ilerde millet de bi göz var düşman başına taş çatlatır🧿
hulyatkknt Yesim1995 haklisiniz valla birde gerçekten makineden makineye değişiyor kilolar aynı gün içinde bi doktor 2850 derken biri 3440 gran dedi hangisine inanacagimi şaşırdım 🤣🤣
Merve_seda -kbra-12 anladım cnm bizde eşim zayıf bende ona göre kısayım sadece doğduğumda kilom varmış ama şimdi sadece kemiğim ağır. Birde ikinci doğumum ve ilk doğumdan üç kilo fazlam duruyor
ZynpynZ -kbra-12 benim oğlum da çok iri gidiyor. 27. haftadayım ve doktorum sezeryan olacak büyük ihtimalle dedi. Bir de benim böbreğime stent takıldı ve çok batma yapıyor. Hiç o heyecanları yaşamadan direk sezeryan olmayı kabullendim şimdiden. İyi mi yapıyorum bilmiyorum 🤷🏻♀️ Bu kadar zorlu bir hamilelik olacağı aklımın ucundan bile geçmemisti 😔
Tiredmom ZynpynZ benimde sağ böbreğimde büyüme vardi o sancıları anlatamam ama stend takmamıştı doktorum idare etmistik cok sik kontrol ve surekli surekli sola yatmıştım
hulyatkknt ZynpynZ ne yazık ki bilinç altımıza normal doğumla sadece ana olunurmus bilgisi yüklendiği için böyle düşünüyoruz bence. Bende vücuduma en uygun şekilde normal doğum yapma hevesindeydim ama gittiğim bütün doktorlar zeynepkamil dahil sezaryen dedi su durumda bazı şeyleri zorlamamak gerek o kadar sanci çekip sonra sezaryene alınmak çok daha zordur anne için.
ZynpynZ Tiredmom biz de başta öyle yaptık ama artık dayanılmaz hale geldi :( Bende taştan kaynaklı olmuştu. Stent taktırmadan idare etme seçeneği varsa denenmeli çünkü bunun derdi de ayrı zor
hulyatkknt Nevink bebegin normal haftasına yakınken sezaryenle alınmasi en doğru olanı zira 36. Haftada arkadaşım su fazlaligindan erken doğum yaptı bebek 3800 idi ama 12 gün yoğun bakımda yattı solunum sıkıntısından o yüzden bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelmeli. Ben sırf erkende alma meraklısı olduğu için 35. Haftamda doktorumu değiştirdim şimdiki doktor da 39 u görelim dedi sağlıkla hayırlısıyla gelsinler inşaallah.
mine-s hulyatkknt sancısı gelmeyen doğumu kendiliğinden başlamayan annenin sütü gelmeyebiliyor diye biliyorum, o yüzden doktorlar suni sancı verip doğumu başlatmak istiyor olabilir
ZynpynZ hulyatkknt katılıyorum size. O kadar sancı çekip boşa gitmesi daha da yıpratıcı oluyordur. Çok da zorlamamak lazım
hulyatkknt mine-s bünyeyle alakalı sanırım 38. Haftada sancısız sezaryen olup sutu gelen de var ben geçenlerde dr hakan coker in birkaç yazısını okudum da orda da sezaryen yapılsa dahi çocuğun gelmesine yakın yani nişanı ya da suyu geldiğinde yapılmalı çocuğun dünyaya daha çabuk adapte olması için diyordu bakalım biz kaçıncı haftada sezaryen olucaz.
Tiredmom ZynpynZ ben doğurdum o şekilde 39+6da benim ayağni sağ bobregime dayadığı için olmuştu 😳🤷♀️ simdi 2.ye hamileymişim yeni öğrendim 😳🤐
Nevink Meryem1karaca 36.haftamizdayiz ilk gebeligim bugun 18 hazirana sezeryan gunu aldik iki hafta daha dayanmak zorundayim 😐
Bulutalazinannesi Zeyzey1 bence açılman yoksa hiç kabul etme suni sancıyı. Eğer açılman varsa az da olsa o zaman kabul et. Yoksa kendi sancını bekle derim naçizane fikrim bu.
Ayparemmm Bulutalazinannesi bende aynı durumdayım 34 haftalığım doktorum şekerden şüphelendi test yaptı yarın sonuçlarda şeker çıkarsa 37.haftada doğum olacak bu şeker gebelikten sonra geçermi ve kızım o haftada doğarsa sıkıntı olurmu
Bulutalazinannesi Ayparemmm Allah’ın izniyle birşey olmaz canım. Şeker doğumdan sonra geçer merak etme, hem kilosu yerindeyse küveze felan da almazlar yüksek ihtimal. Ama sen yine de yediklerine çok dikkat et, Rabbim sağlıcakla kucağına aldırsın inşllah