Sonunda bende doğum hikayemi yazabiliyorum…
biraz uzun olucak şimdiden özür diliyorum.
benim doğum sürecim biraz zor ve acılı oldu. Bebeğim hamileliğimin başından berç hep önde gitti iri bir bebekti doğum zamanım yaklaştıkça 4 kilo üstü olmasından çok korkuyorumdum açıkçası. 36. Haftamdaki kontrolümde bebeğin kilosu 3800 idi. Ne bebek doğum kanalına inmişti ne de herhangi bir doğum belirtim vardı ki bunun için zaten erkendi :) daga şimdiden sezeryan ihtimaliö vardı doktorum söylemeden ben bunu tahmin edebiliyordum zaten. Ya bekliyecektim doğumum kendi başlıyacaktı ki 1 hafta daha beklesem zaten 4 kiloyu rahat bulucaktı ve ben her türlü sezeryan olucaktım. Aynı zamanda normal doğumuda çok istiyordum ve doktoruma suni ile doğumu başlatalım mı diye sordum :) sormaz olaydım… doktorum çatı muaynemş yaptı herşey uygundu 2 gün sonrası için doğumu başlayma kararını aldık ben 38. Haftamdaydım. Hastaneye gittim nst ye girdim hiç bir sancım yok çatı muaynemş oldum 0 açıklık ama ben kararlıydım bunu denicektim ilk etapda bana fitil verdi rahim ağzını yumuşatmak için yatışım yapıldı nst ya bağlandım ilerleyeb saatlerde çok hafif sancılarım görünüyordu 2. Doz fitil aldım tekrar yarım saat olmadı ve benim sancılarım başladı kabus gibi olan saatlere giriş yaptık. Her geçeb zamanda benim sancılarım şiddeti artıyordu bikaç saat sonra suyum geldi. Sancılarım oladar düzenli ve şiddetli geliyordu ki suni almadım çünkğ kendi sancılarım başlamıştı ama açılmam 2 cm de takılı kalmıştı. Neredeyse 7-8 saat o şekilde sancı çektim son 2 saatte 1 dk bir gelen 100 lerde ki sancım ile artık delirmiştim ve hala açılmam 2 cm di. Normal şartlarda o sancı ile doğuma gidiyor olmam gerekirdi :( velhasıl kelam daha fazla uzatmadan ne açılmam oldu ne de normal doğum yapabildim artık dayanamadığım için sezeryana alındım. Spinal anestezi ile oğlumu sağ sağlim dünyaya getirdim çok şükür:) bu arada asla sezeryan korktuğum gibi birşey değişmiş çok çok kolay atlattım ben böyle bit adrenaline gerek yokmuş aslında :) çekicek sancım varmış demekki :) benim için çok zor bi süreçti ne kelimeler ne satırlar anlatabilir o acılarımı ama neyseki bitti 11 mayıs saat 22.30 da dünyata geldi yiğit emirim♥️
çok uzun oldu kusura bakmayın eğer sorunuz olursa seve seve cevaplarım 🥰