Herkese Merhaba. Ben Azerbeycandan yazıyorum. Öncelikle bir sürü doğum hikayeleri okuyup faydalandığım için, şimdi kendi hamilelik sürecimi, ne yapmalı olduğunuzu ve kendi tecrübemi sizinle paylaşıcam.
Hamileliyin ilk zamanları aşırı mide bulantısı yaşadım. 16 haftadan itibaren yavaş yavaş geçti. Son güne kadar tüm işlerimi kendim yaptım. Zaman buldukca yürüyüş. Daha önce spor yapdığım için ara sıra zumba dansları yapıyordum. Vücudum yapısal olarak ağır antremanlara yatkındı. Hep su tükettim. Bolca. Ve sadece son haftalar azıcık şiştim fakat bu bana rahatsızlık vermedi. 38+2 suyum geldi. Hastaneye gitdiğimde doktor kontrol etdi.3 cm açılmam vardı. Hurma sevmediğim için son haftalar zorla 2-3 tane ara sıra yerdim. Gece 12 de hastaneye gitdik. Doğumum 9 buçukta oldu. Kendimi mental olarak her şeye hazırlamışdım. Kendinizi asla ve asla korkutmayın. Sancılar dayanılır gibi olmuyor. Sadece ara sıra gidib geldiği için bir sinir oluyorsunuz☺. Sancınız olduğunda eger uzanırsanız daha zor olur. Yürümeye çalışın. Sabaha karşı sancı daha da artdı. Açılmam 7 cm olsada kızımın kafası kanala inmemişti. Panik yapmadım. Heppp amma heppp dua etdim. Her sancımda Ayetel Kursi, ve bildiyiniz tüm duaları okuyun. O kadar çok hafifliyorsunuzki. Hastanede olan pilates topunun üzerine oturdum ve hareketler etmeye, sancı geldiğinde zıplamaya başladım. Ve nihayet çoçuğumun kafası kanala girmişti.🤲Ne kadar sabırlı olursanız ve sakin olursanız gücünüz bir o kadar kalır. Daha sonra ıkınma isteyi geldi. Amma aşırııı. Büyük tualetinizi yapar gibi. Dedim geliyor güzel kızım. Bağırarak onu korkutamam. ( doktoruma geliyorrr, hadi beni doğuma götürün demiştim)).
O zaman inanın hiç sancı olmuyor. Sadece ıkınma. Doktorum sadece beni dinle. Ikın dediyim zaman ıkın. Öyle yaptım. Dikiş olmasını istemiyordum.( kim isterki).Sadece doktorumu dinledim ve güzel kızıma kavuştum.Çok Şükürler olsunnnn🤲🤲🤲
Asıl olay çoçuk çıktıktan sonra☺.Dikişim sadece içte bir tane olmuş. Benden önce doğum yapan kızda fazla dikiş olduğundan korkmuştum. Doktoruma lütfen bana dokunmayın. Uyutun. Sonra ne isterseniz yapın, dikin dedim.( fazla dikişim olduğunu sandım).ah ahhh. Şimdi gelelim tavsiyelere.
Bolca su tüketin.
Kilo almaktan asla korkmayın. 62 kiloyla başladım. 84 kilo son kilomdu. Doğumdan hemen sonra 74 kiloya düşdüm. Doğumdan bir hafta sonra 70 kilo. Şuan 68. ( boyum 1.72)
Yapa biliyorsanız hafif dans edin.
Basur ya da hemeroid olmasından korkmayın. Eger doğum zamanı yarandıysa, zamanla geçiyor.
Sakin kalmaya çalışın. Dua edin.
Rabbim hepinizin yardımcısı olsun.🌹🌹🌹