Selam anneler uzun uzun doğum hikayemi yazmayacağım, makat gelişli oğlumu 38+5 te spinalle doğurdum. Gayet rahat bir ameliyattı ilk yürüyüş sonda gaz çıkarma tuvalet hepsi çok rahat oldu hiç gözünüz korkmasın. Başım, belim hiç ağrımadı 12. Gündeyim gayet herşey normal ağrım sancım hiçbirşeyim yok.
Korona sürecinde online alışveriş yapcak olanlar için önerilerim olacak çünkü bazı şeylere hazırlıklı olmak gerekiyor;
1- hastane çantasına bebek için birkaç takım ve battaniye şart bizim evlat ilk açışta ıslattı heryeri evden pamuk battaniye istedik 1 tane daha olabilirdi
2- lohusa teri diye birşey var 😂 bu nedenle kendiniz için birkaç üst koymakta fayda var. Atlet tshirt 2şer 3er olabilir
3- emzirme atleti güzel ve kullanışlı birşey 2-3 tane alınmalı
4- depend hayat kurtarır, hastaneden hastabezi veriyorlar ama kesinlikle depend daha konforlu 1 paket bana yetti, evde içine ped koyarak kullandım
5- bebeğiniz 3 kg civarı ise sleepy 1 numara ideal prima nın 1 numarası çok büyük Sızıntı oluyor
6- hastane çıkışı ve yenidoğan kıyafetler yine 3 kg ise anca oluyor. Carters, hm, zara kıyafette 0-3 ü biraz büyük geliyor.
7-müslin bezler 3-4 tane, ağız mendili 3-4 tane, eldiven 2 tane , 2-3 tane şapka yetiyor
8- avent biberon gayet kullanışlı, hipp mama gaz yapmıyor(mama vermek zorunda kaldık)
9- göğüs pompası bence alınmamalı ihtiyaç olursa diye iyi araştırılmalı ihtiyaç olduğu an hemen aklınızdaki alınmalı. Bana hastaneden tavsiye ettler aldım biraz daha araştırabilirdim. Mamajoo marka çok da bayılmadım
10- hastanede veriyolar ama kayısı kompostosunu mutlaka yanınızda götürün kabızlık için güzel çözüm
11-reflü yastığı kesinlikle şart olduğumuz yere taşıyoruz bebişi, kusmuyor rahat uyuyor
12-emzirme yastığı çok gereksiz 94 kg ile doğum yaptım kilomdan dolayı olabilir yastığı bir türlü yerleştirip emziremedim
13- Sleepy alt açma örtüsü ile altını alıyoruz bizimki heryere işeme eğiliminde olduğu için çok kullanışlı oldu 😊
14- bunların dışında misafir kabul etmiyoruz bu nedenle hiçbir süs çikolata vs yaptırmadım
15- bebek bakım çantası bana göre şart, evdeki çantalardan idare ederim diye düşünüyordum almamıştım ama o kadar yanımıza alınacak şey oluyor ki çok detaylı bikaçtane gözlü çanta lazım. İlk hafta hastane işlerimiz çok oldu sarılık riskinden dolayı, çantasız oluyormuş anladım.
16-son tavsiye eşlerinizi bebek bakım sürecine mutlaka dahil etmeye çalışın, ilk zamanlar saatle emzirmek gaz almak uyutmak oldukça yorucu ve uyumadan süt gelmiyor. Bir de siz yüm bunları yaparken eşiniz uyuyorsa sinir basıyor 😴 😂
Herkese sağlıkla geçen bir doğum süreci diliyorum Sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz annişler🤗