Evettt bu uygulamanın en güzel özelliklerinden biri bence doğum hikayeleri okumak bende her gece yatmadan okurdum kimileri çok güzel kimileri biraz endişelendirirdi ama çok şey öğreniyor insan..😌
Gelelim bizim hikayemize öncelikle Hamileliğimi daha adet tarihim gecikmeden öğrendim hastaneye karın ağrısından apandisten şüphelenip gittiğimizde beta hcg 45 çıkarak öğrendik💙 sonrasında geçen o güzel hamilelik 16. Haftaya kadar mide bulantısı sadece çok belli başlı şeyleri yedim mutfağa giremedim yemek pişiremedim sonrasında güzel geçti hamilelik çok şükür 30. Haftada kasık ağrılarım başladı beni çok zorluyordu yürürken yatarken doktorum normal olduğunu söyledi 32. Haftadan sonra sık sık hurma yemeye başladım öncesinde 1 tane yiyordum belkide o kasıklarıma etki ediyorsa diye bir tane yemeye devam ettim ama son 1 ay 11 tane yiyordum ardından 32. Haftadan sonra Yürüyüşe başldım önce 30 dk sonra 45 dk derken son bir ay her gün bir saat yürüdüm ramazanda eşim oruç sağolsun benimle yürüdüm sırf kolay doğum yapmak için pilates topunda hareketler yaptım son 1 ay her gün duşa girdim son 2 hafta bir gün durup bir gün ilişki bunları ayrıntılı yazıyorum kusura bakmayın uzuyor ama süreç sizin istediğiniz gibi ilerlemeyebiliyor 😔o yüzden neyse 38. Haftamda alttan muayene oldum hiç açıklık yok sancı da çıkmıyor daha doktor haftaya bir daha bakacağını söyledi ben umutluyum çünkü evladımın adını da Umut koydum neyse alttan muayeneden sonra o gün bir belirti bekledim yok zaten alttan muayenede hiç korkulacak bir şey değilmiş kendinizi kasmayın yeter ardından 39. Hafta yine açılma sancı yok suyum bebeğin kilosu iyi diye bekliyoruz biz 40+5 olduk doktor tekrar alttan muayene etti yarım santim belki diyebilirim dedi ben tabi üzgünüm ne yapacağız dedim 41 e kadar bekleyeceğiz bakalım dedi 40+6 yine sancı açılma yok ben riske atamam dedi doktorum birde 4 gün yasak var seni cuma yatıralım hastane kadrosu tamken suni sancıyla normal doğurtalım dedi ben tabi hep kendi sancımla normal doğum istediğim için hiç istemiyorum ben risk almadığım için sana kağıt imzalatırım dedi çünkü tuvaletini yapabilir eşim tabi risk almak istemedi neyse 22 mayıs cuma sabah 10 da tam 41 haftalıkken yatışım yapıldı suni sancıyla başladık biraz aldıktan sonra ebe alttan muayene etti 11.30 da 1 cm açıklık dedi ve ebe alttan muayene ederken suyum geldi yatağa beni bir telaş aldı siz mi patlattınız dedim hayır zaten ucundaymış geliyormuştu dedi biz meryem ana otunu kavanoza koyduk kapattık bekliyoruz sonra ara ara nst ye bağlanıyorum bebeğin kalp atımı iyi bir sıkıntı yok saat 2 ye kadar suni sancı ile devam ettik oda çok korkunç değil tabi daha ilerlemedi ama ebem bunlar senin sancıların dozajın çok düşük dedi ara ara belden giren karın bölgesine yayılan değişik bir şey hep merak ediyordum sancıyı neyse 2.30 da kendi doktorum geldi ebe bir saha alttan muayene etmedi doktor muayene ederken göz bebekleri büyüdü bebek elden geliyor dedi sesi titreyerek acil sezeryan dedi bebeğimle el ele tutuşmuşlar elini sarkıtmış bizimki😄 ama ben ağlıyorum annem bir yandan ağlıyor o an doktor da kötü oldu en başından beri normal yapmak istediğimi bildiği için hemen ameliyathaneye indik tabi heyecan dorukta 15.21 de o muazzam ses kulaklarında çınlıyor adeta o kadar güzel ki o sesi duymak 🥰neyse giydirdiler yanıma başımın ucuna koydular o an her şey gidiyor❤️ onu yukarı çıkardılar bende yarım saat sonra yanındaydım sezeryanda çok korkulacak bir şey değilmiş sadece ilk 1 hafta bebeğimin altını alamadım emzirmeden emzirmeye kucağıma eşim annem verdi velhasıl çok uzattım ama bir şeyi çok istemeyin ve de bebek gelişini kendi belirliyor o kadar şey yaptım ama doğum saati belli onu değiştiremiyorsunuz normal olsa o saatte doğuramam o yüzden teslim olun hepiniz gönlünüzdeki doğumu hayırla yaşarsınız inşaAllah🤲💕🌸
birde bu sabitleme olayını bilmiyorum daha uygulamada yeniydim 🙈