Cümleten selamın aleyküm güzel anneler🤰🏻klasik happy mom cümlesini kurmazsam olmaz “ bende doğurup Doğum hikayemi yazmak için sabırsızlanıyordum “ ☺️
Veeee sonunda bende anne oldum 🤲🏽
Baştan söyliyim uzun uzun anlatıcam biliyorum okuması çok ama çok güzel oluyor 😉😁
Son adet tarihim bir Eylül dü ve ben 27 Mayıs 2020 tarihinde Doğum yaptım Mirza paşam 3.850 gr 50cm doğdu 👶🏻🐣
Neyse yavaştan serüvene başlayalım 🤰🏻💃🏻
Hamileliğimi 1 . Aylıkken öğrendim eşimi birşekilde oyalayıp hastaneye gidip kan verdim odaya girdiğimde “tebrikler anne oluyorsunuz “ ben direk böyle 👉😳 teşekkürler diyip çıktım odadan çok tuhaf bir duygu ama bir türlü bişeyle ifade edemiyorsun neyse atladım minibüse eve en yakın tuhafiye ye gidip bir çift ayakkabı aldım unisex aldım bu arada çöp olsun istemem hişbişey 😂 eve geldim hemen üstümü giydim kameraları hazırladım kutuyu hazırladım aradım “dükkanı kapat gel eve sana bir süprizim var “ hediye kutusunu da lc Waikiki nin hediye kutusundan yaptım ona tişört aldığımı düşünerek poşetleri açtı ve yazıları okudu işin komik tarafı adamı bir türlü inandıramıyorum 😂 sürekli abimin kızının ayakkabıları, sen beni kandırıyorsun , cidden mi ? Diye sorup duruyor instagram adresimizde video var aşşağıya bırakıcam ismi 😉 öyle böyle derken gebelik serüvenimiz başladı çok şükür ki öyle tehlikeli bir hamileliğim hiç olmadı ama çok iyi de geçti diyemem illaki her gebelikte bir sıkıntı oluyor onu da evlatlarımız için katlanıyoruz hamileliğimi tek başıma ne annem nede kayınvalidem yanımda olmadan 8. Ayıma kadar idare ettim 🤲🏽 16. Haftamda cinsiyetini öğrendim 👶🏻 ikili dörtlü testleri detaylı ultrason hiçbirini yapmadım gerek duymadım ama şeker yüklememi yaptım 🙏 folik asitlerimi hiç aksatmadım Demir kan ilaçları doktorların verdiği ilaçlarımı hiç aksatmadım beslenme alışkanlıklarımdan hiç vazgeçmedim her sabah net yumurta protein ağırlıklı yedim takii son haftama kadar 32. Haftamda tsh hormonlarım düşük çıktı ilaç kullandım ve atlattık 34.haftamda diş ağrım vardı karanfil basa basa atlatmaya çalıştım çünkü elden bişey gelmiyordu sonrasında son haftalara yakın bacak kaşıntıları vardı geceleri onu da ılık duş ve krem sürerek atlattım bir ara tat ve koku kaybı yaşadım burda bir anne bana onunda yaşadığını ve kısa sürede atlatırsın demişti allah razı olsun bir nebze de olsa o korkuyu içimden aldı çünkü ağlamaktan deliye dönüyordum piskolojim bozuldu bebeğin kıyafetlerini yıkayıp o kokuyu alamamak beni mahvediyordu bebek hareketleri artıkça mide yanmaları da can yakıcı olmaya başlıyordu onu da soğuk sütle atlattım İnanın çok etkili 🙏 artık yavaş yavaş son haftalardayız hazırlıklar başlasın ben öyle herşeyi bir anda alma taraftarı değilim yavaş yavaş teker teker aldım çok şükür hiç bir eksiğim de olmadı hikayenin sonundan neyi ne aldığımı sorarsanız sıkılmadan cevaplarım ☺️😉
Çünkü allah razı olsun bana burdan her koşulda yardımcı tavsiye veren güzel kalpli annelerimiz vardı ki onlara çok ama çok teşekkür ediyorum 🙏❤️bende herkese her açıdan yardımcı olmaya hazırım ☺️ 37 . Haftamda sabah 7 buçuk gibi bir sancıyla uyandım duşa girdim dolandım hazırlandım kayınvalidemi aradım en son eşimi kaldırdım çünkü çok panik biri 😂 neyse çıktık hastaneye nst ye bağlandık alttan muayene yapıldı çok canım acıdı kesinlikle bakan kişi çok önemli dikkat edin bu konuda ebe beni çığlığa boğarken doktorumda hissetmedim bile neyse açılma kanala girme gibi bir dururum yokmuş yanlış alarm 😂 ama günlerin çok yakın bu arada sancım nst de 60/70 i buldu doktorum progestan yazdı iki hafta daha kaldı içerde paşam 👶🏻 38+5 de gecesinde sancım başladı ama ben çok sakinim kendimi bir şekilde avutmaya çalışıyorum sabahında zaten randevum var koronadan dolayı yasak da var hiç zorlanmayalım beklerim sabaha kadar dedim ve dayandım 9 buçukta randevum var 8.15 gibi uyandım duşa girdim yıkandım kahvaltımı yaptım nişanımı kontrol ediyorum sürekli tık yok ama sancı diz boyu eşime dedim ki taksiyi ara gidelim gittik hastaneye doktoruma anlattım hepsini böyle böyle nişanım yok ama karnım taş gibi sancım geceden beri var ve suyum gelmedi ama idrara çıkarken küçük abdestimden sonra ufak ufak istemsizce su aktığını hissediyorum hareketleri de acıtıyor canımı dedim tamam nst ye bağlan sancılarına bakalım sonra konuşmamız gereken şeyler var dedi bende heyecan başladı tabi😊 nst ye bağlandık sancılar 100 ü aşkın 3 dakikadan aza düşüyor doktor hemen yanına çağırdı aşşağıya indik” evet eminecim Doğumun başlamış en kısa sürede anne baba olucaksınız fakat bilmeniz gereken şeyler var bebeğimiz biraz iri ve yapılı 4 kilo belki fazla omuzları geniş ve senin çatalın dar suyun azalmış eğer normal Doğum yaparsak riskli olur ben bu riski göze alamam dedi ben de hep normal Doğum olucak düşüncesiyle kendimi hazırladım eşimle konuştuk durumu aileleri aradık ve artık işlemlere başlandı🥺 ilk olarak damar yolumuz açıldı sonrasında kanımız alındı üstümüz giyinildi sonda takıldı sedyeye yatırıldım asansöre bindim hiç korkum yok bu arada baya soğukkanlıyım eşim alnımdan öptü annem duamı etti ve en ameliyathaneye girdim içeri cidden buzz 🥶 hemşirelerle muhabbet ettik sonra üzerime böyle soğuk su gibi bişey döktüler ve doktorum geldi hazır mısın Emin’e dedi evet hocam dedim ve ben nakavt 😂narkozu yemişim genel yaptım bu arada çok da iyi oldu tavsiye ediyorum 😉 gözlerimi bir açtığımda dudağımın ucunda pamuk gibi sıcak bişey var oğluşum 🤲🏽👶🏻 gözlerimi açamıyorum allahım öyle güzel öyle tatlı ya nasıl bişey anlatılmaz derseler anneliğin tarifi yok o anı yaşamak şart derim 🙏 Doğumdan sonra ayaklandım hemen çünkü kendim ve oğlum için bunu yapmak zorundaydım herşey ikimiz için ❤️ gaz sancısı için kayısı meyvesuyu için bol bol bana faydası oldu sütüm hemen geldi bu arada bir günü tamamlamadan evimize geldik şimdi 4 günlüğüz yanımda mışıl mışıl uyuyor annesinin balı❤️ allah herkese güzel doğumlar nasip etsin hepimiz cenneten bir parçayız unutmayın hepiniz Allah’a emanet olun sizleri seviyorum 🙋🏻♀️❤️
İnstagram: @emineliahmettt
Doktorum:Dr. Eray Balcan yaman hastanesi