Ilk tup bebek denememiz olmayınca 2yil sonra aynı hastane ve doktora eşimin zoruyla gittim olmayacak yine aynı üzüntüyü yaşayacağım diye ödüm koparak gittim. Herşey yolunda gitti ve bal oğlum bana 9yil sonra tutundu. Ilk zamanlarda mide bulantılarım oldu ama çalışmama rağmen hiç sıkıntı yaşamadım, son bir aya kadar çalıştım 34.hafta sonunda izne ayrıldım 2hafta sonra salgın ilan edildi. Son kontrollerimde korka korka hastaneye gittim. 37+5 sabah 7de ağrıyla uyandım nişanım gelmişti. Eşime haber verdim bu gün doğum başlayabilir diye daha sonraki 3 günde doğumu bekledim olmadi😔 gelmeyecek diye vazgectigimde 31mart salı akşamı saat 8de sancim başladı. Aslında gebe okuluna gittim buradaki bütün doğum hikayelerini okudum hazır ve bilgiliydim ama insan stres yapıyor korkuyor eşime saat 9da hastaneye gidelim dedim acilden giriş yaptık 1cm açıklığım vardı doktorum isterse kalsın isterse gitsin demiş ebeme bende gitmeye karar verdim. Gece boyunca sancidan değil uyumak oturamadım bile devamlı duşa girdim pilates topunda hareket ettim çok yorulmuştum ne olursa olsun biraz kanepeye uzanacaktim ki oturmakla suyumun gelmesi bir oldu. suyum gelince anlayamam diye korkuyordum ama anlaşılmayacak gibi değil altıma işedim sandım saat 04.30du eşimi uyandırdım geliyo dedim inanmadı pzt önce gelmez diyodu(o nişan değil sözdür diye dalga geçti 3 gün boyunca)🤣
Hastaneye 5gibi gittik nts ye aldılar yolda eltimi aradık kız kardeşim olmadığı için sağolsun eltim yanım da kaldı salgın yüzünden sadece 1 kişi aldılar. doğum saatine kadar devamlı istifra ettim içim de birşey kalmadı bir yudum su içsem çıkarttım bu yüzden lavman falan yapılmadı. 11e doğru ağrılarım dayanılmaz oldu sezaryana alın diye yalvardım açıklığın 6cm oldu diye doktorum yolun yarısını geçtin 2saate doğum olur alamam dedi😤 11.20 ıkınma hissi geldi nts ye aldılar başı görününce çatala alacağını söyledi ebem ikin ikin canım çıktı çok zor oldu başımdaki ebem çok yardımcı oldu devamlı yönlendirdi gebe okulu hemşiremde yanımdaydı dogum başlayınca doktorum da geldi ama doğumu ebem yaptırdı. Doktorum ebem hemşirem hepsi tüm gücünle ikin diyorlardi ama hiç gücüm kalmamıştı doktorum tüm gücüyle karnıma bastırdı nefesini kesme cocuk haznede soluksuz kalır diyo bağırdılar çok zordu çok canım yandı öyle balık gibi kayıyor yazıyorlardı ben hiç hissetmedim bebeğim çıkmıştı ben hala ıkınıyordum doktorum tamam geldi dedi inanamadım analık iç güdüsü boğulacak diye korktum🤣 oğlumu12.18de kucağıma koydular canım çok yandı karnım aciyordu alın istemiyorum 😔dedim ebem kordonu keserken göbek adını mert koyuyorum dedi mert kardeşimin adı ve çok serseri bir kardeşim var tüm acımı unutup hayir olmaz dedim göbek adı babasının adi olacak harun deyince kırmadı sağolsun. Bebeğimi giydirmek için göbeğimden aldılar dikişlerim atılırken çok ağladı önce istemiyorum alın dediğim bebeğimi sonra geri verin istiyorum vazgectim diye söylendim. Iç dikişi saymıyoruz dışta 2 dikişin var dediler. dogumdan sonra esini de aldilar.icimde buyuk bir rahatlama oldu kus gibi hafifledim.hersey bitince beni ve bebegimi odamiza aldılar. Yatagima yatınca kucagima verip nasil emzirecegimle ilgi bilgi verdi ebem 9 yıllık hasretim bitmişti oğlum kucagimdaydi eşimi 10dk içeri aldılar. Ne yapacağımızı bilemedik şaşkın ve heyecanlıydık. Eşim odaya girince ebem bilgi verdi bebek iyi sağlıklı diye eşim hemen karım nasıl o da iyimi diye( kıyamam)
Not:
Sütüm hemen geldi ama bebek doymayınca ilk bir iki gün mamayla destekledik ki korana gunlerinde sarılık olmasin diye …
Yanınıza mama alin
Depend bir paket rahatlıkla yetti çok büyük kolaylık mutlaka alın
2 gecelik bir pijama işimi gördü
Mutlaka sabahlik yelek gibi bir şeyiniz olsun
Devlet hastanesinde dogum yaptım yanım da su ısıtıcısı çok işe yarıyor
Duş için veya altınızı yıkamak için naylon terlik ve havlu alin
Doğumdan hemen sonra açıktan ölüyorsunuz sizin için hemen yemek ayarlasınlar 🍗🥤🥣
2 tane penye battaniye almıştım yetmedi kirlendi 3, 4 tane olmalıymış biz sadece 24 saat hastanede kaldık
Çok uzun odu hakkınızı helal edin
Oğlum 50cm 3160gr 38+2 de doğdu.
Sorunuz olursa yanıtlarım 🤱