MiraysMom Kızlar biri post açmış da orada gördüm sırt üstü yatmayın ölü doğum yaparsınız diye yorum yapmış bende bebeğim daha çok hareket ediyor diye bi 5-10 dk gün içinde sırt üstü uzandığım oluyor sizce o bile buna sebep olur mu ?
Nur5495 MiraysMom televizyon izlerken ayağımın altına yastık koyup sırt üstü yattığım oluyor bilmiyorum ne kadar problem olur
Bsrlmnemr MiraysMom sırt üstü yatma demişti bana da doktorum ama kan dolaşımı ya başladığı için demişti diye hatırlıyorum o sebeple sol ya da sağ tarafa yatın derler. Ben öyle bişi olacağını sanmam en azından 10 15 dk ile.. Annemde bizlere hamile olduğu zaman hareket edin diye 10 dk falan sırt üstü yatardım dedi bana
Prenses39 MiraysMom öyle olsa ultrasona gittiğimiz de nasıl yatacağız ki sırt üstü yatmak önerilmiyor ama 5 dakikadan da bişey olmaz zaten bir süre sonra yatsan da rahat edemiyorsun mesela ben artık sırt üstü rahat edemiyorum yatamıyorum da
MiraysMom Nur5495 bende hareket etmesini izlemek için yatıyorum ama dediğim gibi çok uzun süreli değil ama korktum 😟
ilknurkcmnlii1 Bende çok sırt üstü yatıyorum ister istemez kendimi sırt üstü uyurken buluyorum allahım korusun😞🙏
MiraysMom ilknurkcmnlii1 aynen canım en azından gerçekten tehlikeli bir durumsa benim gibiler öğrensin diye post açayım dedim 😔
Hope8 ilknurkcmnlii1 Bende de öyle oluyor uyandığımda sırt üstü uyanıyordum ama şimdi arkama yastık koyuyorum baya işe yarıyo dene bence 🤗
MiraysMom Bsrlmnemr bende öyle canım bebeğim en çok sırt üstü yatınca tekmeliyor inşallah bir şey olmaz 🙏🏻😔
bal_bebek8 MiraysMom Valla normalde bende bebek hareketlerini gün içinde çok kez hissediyorum ama sırr üzyi yatarken tekmelerini daha iyi hissediyorum diye arada 5 10 dk bende yatıyorum ama çok sık da yatmıyorum. Bende şuan ilk defa duydum 😱😳🤪
MiraysMom Prenses39 bende öyle canım 6. Aydan sonra sırt üstü yatınca acı çekiyorum yatamıyorum zaten artık sadece bi 5 dk falan anca yatıyorum
MiraysMom demet56bungl benim gibi bilmeyen varsa diye post açtım canım ne olur ne olmaz Allah korusun
Zulmust Bende sırt üstü çok rahat ediyorum sola yatınca göğsümün altına bi ağrı saplanıyor sanki bıçak saplanıyor sağ tarafa yatınca da rahat edemiyorum en rahat sırt üstü yatabiliyorum ama bu kadar tehlikeli oldugunu bilmiyordum 😖
Nur_nur06 MiraysMom ben sabaha kadar sırt üstü yattığım oluyor canım öyle bişey mi varmış bilmiyorum diğer türlü uyuyamıyorum çünkü özellikle soluma yatınca kalbim sıkışıyor gibi oluyor
MinnakLiva MiraysMom Kan akışını yavaşlatıyor oksijenin az gitmesine sebep olur zorlanır yani hareketleri anlık çoğalır bi süre sonra hissetmeyebilirsiniz
Iimran MiraysMom aslında sırtüstü yatmak bebeğe değil anneye zarar veriyor yani sırt üstü uzun süre yatmalardan kaynaklı ağırlığı sırt bölgesine verdiğinizde kan dolaşımının kalbe ve beyine olan akımını yavaşlattığınızdan dolayı yattığınız yerden kalktığınızda ani tansiyon düşmesi ve bayılmalara sebep olduğundan sakıncalı yoksa bebeğe ciddi bi zararı yok bebekle alakası yok denilebilir
Busimss MiraysMom gece uykusunda sırt üstü yatmayın derler canım oda bebeğimize kan akışı yavaşlıyormuş o sebepten. Böyle kötü şeyleri okuyarak etkilenme lütfen en iyisini doktorun bilir ama gün içinde tv izlerken veya doktor kontrollerinde hep sırt üstü uzanıyoruz. Nst girdim yarım saat uzandım sırt üstü öyle olsa doktorum buna izin vermezdi. Geceleri sağ ve sola yat sadece
cutemom95 MiraysMom 5-10 dk yatmak problem teşkil edecek olsaydı doktor, ultrason muayenesinde bizi sırt üstü yatırmazdı diye düşünüyorum.
nil_sugra MiraysMom canım bundan bir şey olmaz allah’ın izniyle. Ama doktorlar sırtüstü yatmayı asla tavsiye etmezler. Özellikle sol tarafa yatmak gerekiyor ki plasentaya en iyi kan akışı sol tarafa yatınca oluyor. Bende gece uyanıp kendimi sırtüstü yatarken buluyorum ama canı veren Allah 10 dakika sırtüstü yattık diye kaybetmeyiz diye düşünüyorum..!
Esra007 Ben sırt üstü yatmaya alışkınım sabahları hep sırt üstü buluyordum kendimi 6. Ayıma kadar şuan 37. haftadayım şükür bişey olmadı ve nst de de 30 dakika yatırıyorlar
__meczup__ MiraysMom dr. Kağan Kocatepe nin YouTube da bununla ilgili bi videsu var izle için rahatlayacak