Merhaba anneler ve anne adayları 🥰
nihayet ben de happy mom ailesinden mezun olup happy kids ailesine yükseldim 💕 burada harika bilgiler edinip bilinçlendim. Haftalarımı gün gün takip edip gebeliğim ve bebeğim hakkında yeni bilgiler öğrendim.
Şöyle acısızdı böyle hissetmedim aman prensesler gibiydim şeklinde doğum hikayemi yazmak isterdim ancak her bedenin farklı karşılaması gibi her doğum hikayesi de birbirinden farklı. Açık söyliyim doğum hikayemi yazmak istemiyordum ancak dün okuduğum bi doğum hikayesinden cesaret alıp “yazıyım ya acısı da tatlısı da bilinsin” dedim 🥰 Şimdi 1 aylık olduk şu an koynumda karnını doyurmayla uyumak arasında gidip geliyo 🤱🏻
Gelelim kavuşmak hikayemize.
2 yıllık evliyim ve artık bi minnoşumuz olmasın mı diyerek malum çalışmalara başladık. Nisan ayında tüm kontrollerimi oldum muayenemi oldum gerekli takviyelere başladım herşey yolundaydı bin şükür. Ağustos ayında kız kardeşimin düğünü oldu. Aman allahım daha böyle bir yorgunluk ve koşturma yaşamadım hayatımda. Düğün eviyiz malum bi annemlere gidiyorum bi kendi evimde yatılı misafir ağırlıyorum. Rabbim nefes verecek ya o dönem yaptığım şeyleri düşününce Allah korudu bizi diyorum 🙏🏼 Annem tabi kızım senin kipriklerin çiftlenmiş-bunu uçları çatallanmış anlamında diyodu galiba 😂- hamilesin sen diyip duruyodu. Terlik giy şöyle yap bunu ye… ben de blraz utanarak yok ya diyodum. Velevki 10 gün gecikmiştim. Ama geçen aylarda yine böyle gecikmem olmuş ama testin sonucu negatif çıkınca ihtimal vermedim. Neyse düğün oldu bitti 1 hafta sonra tatile gideceğiz. Eşimde geciktiğimi biliyo hafta içi test aldırdı yaparız diye. Bende 10 gün dolsun yaparız diye söz verdim. Testi yaptık duşa kabinin içine koyduk başında bekliyoruz. Hafif pembeleşir gibi olunca ben hafiften şoklara girdim çıktım odada 5 dakikanın dolmasını bekliyorum. Aynı anda duşa kabine eğilip çizgiyi görünce sessiz sessiz çığlıklar atıyoruz evde. Yan komşunun banyosuna ses gitmesin diye. Eveeeett benim çilem sabahına İzmir yolunda başladı. Arkadaş hamile olduğumu öğrenir öğrenme belirtiler geldi. O 1 haftam abartısız aç ve kusarak geçti tatili yarıda kesip eve kendimizi zor attık. Hastanede keseyi gördüğümüzde 6haftalık olmuştu canım kızım 👧🏻Ondan sonraki 5 haftam o kadar acı dolu geçti ki. 54 kg ile hamile kaldım kendime geldiğimde 45 kilo olmuştum. Neyse belirtiler bıçak gibi kesilince düzenli ve sağlıklı bir beslenme planı yaptım. Çalışıyorum bu arada kamuda. Arabayla Gidip geliyorum işe. 32.haftama kadar hiç sorunum olmadan harika bi hamilelik geçirdim. 32.haftamda çalışabilir raporu alıp 37ye kadar çalışmayı planlıyordum. 33 haftamda corona sebebiyle idari izne ayrıldım. Yani corona bana yaradı diyebilirim allah devletimizi korusun tabiki. Evde mis gibi takılmalar keyfim kimsede yok. 37.haftamda rutin kontrole gittiğimde nts sancılarım çıktı ilginçtirki hissetmiyorum. Sadece karnım toplanıyodu sürekli. Açıklık muayenesinde de 3cm açıklık çıkınca Doktorum çarşambayı görmez bakarsın yarına doğum için gelirsin dedi. Aman hocam yapmayın etmeyin 23 ünden sonra doğsun biz boğa burcu olur diye planlamıştık diye gülüp geçiyoruz 😂 Tabiki benim akıllı kızım 3 cm açıklıkla 14 gün daha bekledi. İşin şakası bu kadar erken doğmasını istemiyordum içerde kaldığı hergün altın kıymetinde çünkü. Miyadını doldursun istedim. Şimdi diyeceksiniz 14 gün 3 cm nassı yani. Ben onu şuna bağlıyorum. Kontrole gitmeden 1 gün önce ilişkiye girmiştik eşimle ne bilelim alttan bakılacağını 🤪 demem o açıklık için ilişki gerçekten yardım ediyor. 26 Nisan pazar günü eşimle mis gibi bi temizlik yaptık içime mi doğdu nedir, sahuru yaptık sonra wc girdim. Adetin son günü hani bitti sanıp yıkanırız da ardından pembe-kahve leke gelir ya. Hah aynen öyle hatta onun daha sulusu bir sıvı gelmiş pedime. Hmm nişan mı ki acaba derken her idrarda takip ettim. Baktım hala geliyor kaygan kaygan. Beni yanıltan burada okuduğumda jelimsi pelte gibi tarifleri vardı ama bende öyle olmayınca tereddüt ettim. Pazartesi de tevafuk rutin kontrolümüz vardı. Benim ağrı sızı olmayınca boşver ya çarşamba gideriz demiştik. Leke de gelince Pazartesi gitmeye karar verdik tabi gün ağarana kadar adet sancısı ve bacak krampları çektim. Pazartesi sabah oldu. Eşim biraz uyuyalım nolur nolmaz dinlenmiş gidelim hastaneye dedi. Güzel bi uyuduk 12 gibi duşlar alındı namazlar kılındı resimler çekildi çantayı da arabaya yükledik hastaneye gittik. Olur da doğum demezlerse nolucak eve geliriz dedik. Açılmam aynıydı ama sancılarım yoğun çıktı. Yatışım yapıldı damar yolu açıldı nts bağlandım. Eşim yanımda öpüp koklaşıyoruz, uzmanlar egzersiz gösteriyor falan. Zaten gebe okuluna gittiğim için biliyorum hepsini. Doktorum olsun hastane ekibi olsun herkes tanıdık. İlgi özen on numara ooo harika. İyi ya valla pek rahatım dedim. Olduğum yer travay olmadığı için kimseler yok rahat rahat takılıyorum. Neyse 4 gibi annem ve kız kardeşim geldi. Kız kardeşim yeni evli onun için korkmasın diye azıcık görüştükten sonra gelmesini istemedim. Annemle eşim duruyor yanımda. 2 saate bir tuşe yapıyorlar. Ben hassasiyetimi söyleyince tek doktor baktı sağolsun yeni yetme hemşirelere bırakmadılar. Kontrole bile odaya kimseyi almadılar. Gece 12 ye kadar sızlatan sancılarım oldu. Ama 6 cm de takıldık kaldık. 12 den sonra aman allahım sancı geldikçe iç çekiyorum tek dediğim şey belim belim belim…. sancı atağım geldikçe annem bi yandan eşim bi yandan masaj yaptılar. Ayağıma kramp girer uykusuzluk desen gözlerim sürekli kapalı. Sancı geçtikçe orda uyuduğum 1 dakika günlerce uyumaya bedel diyebilirim. Gece 2 3 oldu 7 cm zorla gördük. İnanın nazlı değilimdir. Normal doğumu ağrıda olsa tatmak istedim hep. Bir kere bile of demedim hadi annecim gel artık diyip ya şafiyi dilimden düşürmedim. Ama abi böyle bi ağrı yok ya. Belimi kırıyolar bildiğin. Çok ağrı çekince fizyoterapist geldi sancım geldiğinde kuyruk sokumunda bi nokta var oraya güzel güzel masaj yaptı tabi aynı noktaya sert bi bası uyguluyo. Belin moraracak biraz dedi dediği gibi de 1 2 gün ağrısını çektim. Tek başaramazdım gerçekten. Öyle bilinçli takip edildim ki sürekli teskin edildim nefes uygulaması yaptım. Ama sancı gelince annee annee diye inledim resmen. Sabaha karşı o kadar yorgundum ki resmen acıdan sarhoş olmuştum. Topun üzerinde esneme yaptırdılar silkinerek gözümü açtım içim geçmiş. Ebe diyorki şimdi o uyuma fazında beyni uykuya geçti diyor. Herşeyi duyuyorum ama sesim hiç çıkmıyo inlemeler dışında. Sabahın ilk ışıklarını görünce doktorum geldi. Çok iyi gidiyorsun suni vermek istemiyorum çünkü bizi yavaşlatır dedi. Hocam istemiyorum kendi sancımla olsun dedim. Bebeğin başı tam basamadığı için suyumu odada açıp başını oturttular. Sıcacık bir suyla ıslandım. Gözümü açmıyorum ki korkmayım diye. Suyum açıldıktan sonra bir tokat daha. Anamm. Büyük tuvaletim var dedim sadece. Tamam geliyor hadi ıkın diyorlar ama ben tuvaletim kaçıcak rezil olucam diye yapamadım. Ebem dedi sonra. Senin tuvaletin şu an yok yaparsan da hiç ayıbı yok rahat ol bebeğine yol ver bitti bak başı görünüyor diyince bir gayrete geldim. Açıldı gözlerim. Dans eder gibi bi egzersiz var ama yana sallanıyorsunuz sadece. Son açılmalarımı o şekilde yaptım. Ebemde iri yarı gücümü verdikçe veriyorum. Kadın ter içinde kaldı. Ikınıyorum ama kabızmışım gibi. Ikındıkça baskı artıyor bacaklarımdan su kan akıp gidiyo. Derken tekrar yatağıma yattım. Bacaklarımı karnıma çekip his geldikçe deliler gibi ıkındım. Allahım o kadar yardım ettiler ki. Bi yandan ben ıkındıkça eliyle açıyo vajinamın yandığını hissediyorum bişey dayanıyo resmen. Ikınmalara yatakta devam edinde annemle eşimi çıkardılar. Sonra tam açıklık olunca ayağıma terliğimi bile giymeden mahkum gibi iki ebenin kolunda beli bükük çatala oturdum. Ekip hazır tabi herkes bi ağızdan ıkın ıkın ıkın diyorlar. Ya ıkınıyorum ama yetmiyor. Derken ha gayret. Kulaklarımdaki ses azalana kadar nefes kaçırmadan ıkındım. Sonrasında bir çığlığı basıverdim. Çığlığımda doğmuştu bebeğim. Doğma hissi de komik olacak ama tazyikli bir suyun vajinaya verildiğini düşünün. Öyle baskı ve hareketler hissediyorsunuz çıkışını resmen hissettim fırlarcasına doğuverdi. Kurban olurum tertemiz doğmuştu kızım. Emzirmek için koynuma verdiler ama ne mümkün. Meme ucum fazla yok dikiş ağrılarımdan bebeğe odaklanamıyorum. İki uyuşturucu bir de kalçadan ağrı kesici yapıldı. 1 saat beklemişimdir. Artık çatalda bacak konulan yerde bacaklarım titriyodu. Dıştan 4 dikişim vardı 15 günde 4ünü de düşürdüm şükür. Ama içten fazla dikişlerim. Bir de epizyo kesim makata yakın olmuş biraz. Pazartesi girdim salı 10.16 da doğum oldu. Odaya geçmeden sancı çektiğim odama geldim orda emzirmeydi buz kompleksiydi falan bekledik biraz. Eşim geldi hemen yanıma. Bebeğimiz nerede dedi. Doğumhanede hala sıcakta tutuyolar dedim. Sonra sarıldı çok yıprandın diyebildi sadece. Ben bebeği anlatırken ağladı bol bol. Bende ağladım. Kıymetimin arttığını o an hissettim resmen saygı duydu adam. Dikişlerim beni mahvetti ortopedik oturma yastığı aldırdım hemen onunla oturdum. Yediklerimden ishal veya kabız olurum endişesiyle taburcu etmedi doktorum. 4 gün hastanede kaldık sadece serumla beslendim. Annem kaldı yanımda. Eşim iftardan sonra geliyordu. Hergün kontrol pansuman serum derken aşırı yoruldum. 8 tane damar yolum vardı. Nereye taksalar şişiyo damarlarım serum gitmiyo. Sadece serumla beslenince de damarı geniş deliyolar. Allahım ne ezziyet. Otel odası gibi odada kaldım keşke bi de yiyebilseydim. Ona rağmen sütten göğüslerim taş gibi oldu ama ucundan ve doğru pozisyonda oturamadığım için çok zor emzirdim. Doğum sonrası depend hayat kurtarıcı. Sadece depend giyip üzerime sabahlık giydim. Lohusa kıyafetimi taburcu olacağım gün duştan sonra giydim. Süt sağma makinemi iyiki almışım. Makine çektikçe göğüs uçlarım çıkmaya başladı kızım daha kolay kavradı. 3700 gram 52 cm dünyaya geldi, ismini Irmak Beyza koyduk. Uzun oldu kusura bakmayın. Tüm duyguları tarif etmeye çalıştım. Umarım çoook kolay doğumlar yaşarsınız. Ama annelik çok güzel rabbime şükürler olsun bu duyguyu tattım. Bu arada 60 ile doğuma girdim. Şu an 54 kiloyum. Fit halime geri döndüm. Karnım düzeldi ama göbek deliğim daha geniş duruyo ve karnım daha yumuşak. Biraz sporla sertleşmesi gerekiyor ve az da olsa çatlağım var. Kasıklarıma doğru. Hakkınızı helal edin. Sabitler misiniz @NaimeYilmaz