Merhaba kızlar, hepimiz gibi bende klasik girişi yapıyorum bende oğluma kavuştum.
Hamileliğim genel olarak rahattı mide bulantım ilk 3 ay oldu sabahları ama hiç kusma noktasına gelmedim.. En çok sevdiğim kahve ve tatlıdan ilk 3 ay tiksinmiştim çok şaşırıyordum kendime ama iştah olarak sorun yaşamadım.. 52 ile başladığım hamileliğimi 70 ile bitirdim ve doğumda sadece 4 kilo vermişim 😕 doktor bunun normal olduğunu söyledi 1-2 haftaya daha da kilo kaybı yaşayacağımı iletti..
Maalesef doğum stresi ile çok kilo aldım gebelik şekerim 146 çıktı yani sınır olan 140 on biraz üstünde.. Corona nedeniyle home office olarak çalışmaya başladık ve hepten eve kapandığım için maalesef karbonhidrat ve şeker tüketimim fazla oldu ve hareketim yavaşladı..
ilk kontrolümden beri bebişimin gelişimi ortalama 1 hafta önden gidiyordu.. Benim ve bebeğimin sağlığı için vajinal doğum istiyordum ama duam hayırlısı ne ise o olsun şeklindeydi..
En son doktor kontrolümde doktorum bebeğin suyu fazla, baş çapı büyük , çatalım sınırda olduğu için ve yaşım 36 olması sebebiyle sezeryan doğum yapılmasının daha doğru olacağını söyledi bende doktoruma güvendim..
29 Mayıs günü sabah 9 da hastaneye giriş yaptık 11.30 da epidural anestezi ile doğum için ameliyathanedeydim.. refakatçi olarak ablam ve eşim vardı.. Ameliyathanede çok stresliydim hep dua okudum içimden epidural için işlem yapıldı ama 3 farklı doz verilmesine rağmen acıyı hissettim ve genel anesteziye döndü işlem maalesef bebeğimin ilk doğum anına şahit olamadım ve tentene teması yapamadık ama ameliyathanede görevli video çekimi yaptı..yaklaşık 2 saat sonra ayıldım ve odaya alındım.. hafif ağrılarım vardı karnım bomboştu bebeğim henüz odaya gelmemişti çok kötü hissediyordum kendimi sonra bebeğimi getirdiler ve ben onu görünce ağlamaya başladım çok muhteşem bi duygu Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah..
bebeğim 3.700 kg ve 50 cm olarak doğdu..
özel hastanede doğum yaptığım için bebeğin kıyafetleri hep hastane tarafından verildi benim için ped, bebek için bez vs götürdüğüm hiç birşeyi kullanmadım.. kahve ve kakaosu yoğun çikolata almıştım genel anestezi olduğu için baş ağrımda olmadı..
benim bebeğimin emme refleksi çok kuvvetliydi emzirdim bebeğimi ama sezeryan sebebiyle sütüm çok azdı ve bebeğim iri olduğu için mamaya başladılar.. ilk 24 saat % 4 lük kilo kaybı normalmiş ama bebeğimin kilosu 3.500 kg a düşünce soymadığına kanaat getirildi doktor tarafından ..bebeğim sürekli beni emiyor ama doyamadığı için hemşire parmağı ve iğne yardımıyla mama veriyor her 3 saatte bir.. Şuan 2. Gündeyiz kısmetse yarın taburcu olacağız.. fakat ben genel anestezi ile ilgili ağrı yaşıyorum tek başıma şuan bebeğime bakacak güçte değilim.. Ameliyat bölgem ağrıyor ve ağrı kesici veriliyor sürekli.. doktorum korse getirseydin yanında keşke dedi bende eşyalarımın arasındaki bi müslin bezi ameliyat bölgeme sarıp o şekilde ayaklanıp yürümeye başladım.. WC de otururken çok canım yanıyor yatakta tek başıma düzelemiyorum tabi düne göre bugün iyiyim bunlar normal ağrılar.. her güzelliğin bir cefası olacak.. göğüs için lansinoh krem sürüyordum son 1 ay son 1 haftada gümüş kapak takıyordum yinede göğüslerim bebeğim emerken çok sızlıyo 😕 öneriniz varsa bu konuda açığım..
Annelik çok güzel bi duygu rabbim evlatlarımıza sağlık, sihhat versin.. isteyen herkese de en kısa sürede bu duyguyu yaşatsın inşallah.. Aklıma gelenler bunlardı 😊
Birde hamileliğiniz keyfini çıkarın sayılı gün çabuk geçiyor 🤰