Ozlem0635 21 haftalık hamileyim detaylı ultrasonu yaptırmak yaptırmamak arasındayım çok fazla radyasyon veriliyomuş bebeğe ikili test de doktor gayet iyi ve sağlıklı demişti gerek duymadı sizler yaptırdınız mı?
Gulsevin Ozlem0635 radyasyon falan yok. Sadece bi tık gelişmiş ultrason cihazı hepsi bu. Kesinlikle yaptırmalısınız.
Minikfasulyem26 Ozlem0635 ya tabiki yaptirmalisin tum organlari inceleniyo orda. Cok fazla radyasyon yaymakla ne alaka normal ultrason oda. Sen bole dusunuyosan normal doktor kontrlunede gtme o zaman ikiside ayni ultrason
UrasEgeninannesi Ozlem0635 şöyle konuşan cahil cahil insanlarla muhatap olmayın lütfen. Radyasyon ultrason mr gibi cihazlarda yoktur. Ultrason ses dalgalarıyla yapılır. Ben yaptırdım iyikide yaptırdım. Çok şükür hiçbir sorun da olmadı normalde de zararsız olduğu için. Detaylı ultrason çok önemli. Yaptırıp yaptırmamak size kalmış. Tereddütleriniz hekiminizle paylaşabilirsiniz. Sizi en çok belki de o rahatlatır
Sevil1234 Ozlem0635 evett ben yaptırdım bi sıkıntı olmuyo diye biliyorum bebegin herseyine bakıyolar ve bi sıkıntı gördükleri taktirde eger anne karnında mudahale edebilecekleri bişeyse ediliyomus. Yada herhangi bi sorun olup olmadıgını anlamak için yaptırmak gerekir
Ozlem0635 Minikfasulyem26 kendi doktorum zaten radyasyon olacağını söyledi gerek duymadığını söyledi ön yargılı olmazsanız sevinirim
ElifOncul Bunlar hep cok yanlis hurafeler. Detayli ultrqsonun normal ultrasondan farki yok zaten toplasan yarim saat suruyor. Ultrason cihazlari radyasyon yaymaz ve bebege bir zarari bulunmaz. Detayli cok cok onemli mutlaka yaptirin
Aslialkan Ozlem0635 ben daha dun yaptırdım canim. Çokta memnunum. Bebeğin ile ilgili herseyi öğreniyorsun. Bence yapılmasi gereken bisey.
Blcns Ozlem0635 doktorum o kadar çok önemli olduğunu anlattı ki şaşırdım açıkçası doktorunuzun böyle bir şey söylemesine 😳
Merveyunus31 Ozlem0635 kesinlikle yaptrmalısın ikili testte bakılmıyor ki detaylı da bakılan o sadece kanda down sendromu riskine bakmak için..ams detaylı da bebegin damarlarına kadar bakılıyor lütfen es geçmeyin
Misssimsek Ozlem0635 radyasyon? Ultrasonda? Ben coronanin en cafcafli zamanında yaptırmıştım. Doktorumu aradım yaptirmasam hastaneye gelmeye korkuyorum dedim. Asla olmaz çok önemli mutlaka yaptirmalisin demişti.
Kozaannesi Ozlem0635 Öyle bir şey olsa doktorlar tercih etmezdi böyle rahat rahat yapılan birşey olmadı emin olun. Bence yaptırmanız gereken bir şey ki her şey ince ince açıklanıyor onda
Zehra1k Ozlem0635 Ozlem0635 ne radyasyonu be canım normal ultrasyon doktorun herzaman baktığı gibi sadece bunda daha detaylı bakılıyor bi yarım saat kırk dakka falan sürüyor kesinlikle yaptırmalısın
mermaid-nm Ozlem0635 merhaba… ben şuan doktorumu değiştirdim ama önceki doktorumda şimdiki doktorum da detaylının önemli olduğunu ve asla randevumu kaçırmamı istediler… bazen burada da okuyoruz annenin plasentaya ulaşan damarlarında direnç çıkabiliyor buna göre ilaca başlanıyor Ya da daha sık kontrole alınıyot.. bence fayda zarar ilişkisi kuracak olursak bebeğiniz için yaptırmanız en iyisi olacaktır
Gamze_S Ozlem0635 zararlı olsa zaten doktor istemez canım. Hiç bi zararı yok herkesin dediği gibi bebeğin herşeyini daha detaylı görüyosun bence de yaptırmalısın
fuseya16 Ozlem0635 nasıl der bir doktor bunu aklım. Almıyor lütfen yanlış anlamayın. Benim arkadaşımın bebeğin de kalbindeki rahatsızlık detaylida belli oldu ve anne karnında müdahale edildi şimdi çok. Şükür iyi. Tavsiyem o doktoru değiştir ve detaylı ultrasonu lütfen ama lütfen yaptır sağlıkla kucağınıza almanız dileğim le
DamlaNur29 Ozlem0635 ultrson radyasyon vermez ses dalgaları ile bebege ulasıp bakarlar radyosyon röntgende olur onuda zaten çekmezler yasaktır canım yapılması gerek diye düşünüyrm eğer durumun ve paran varsa bende yaptırmycaktım paramız yoktu ama borc harç yaptırıcaz