Cansuuuu35 Hanımlar iyi akşamlar dün akşam annemler geldim kalmaya folik asidi evde unutmuşum dün içemedim bugün ve yarın da içemicem pazartesi içicem ama karnımda Bi sancı var sebebi hap içmediğim için olabilir mi? Birde b12 içsem zararı olur mu 10+2 haftalık hamileyim
Aylaninannesi Cansuuuu35 içmediğiniz için ağrı olacagını sanmıyorum çünkü folik asit bir vitamin türü. B12 ise kafanıza göre almamalısınız neden almak istiyorsunuz
Cicilibicili Cansuuuu35 doktorunun vermediği bişeyi kullanma. Folik asit zaten kullanıyomuşsun 2 gün içmesen sıkıntı olmaz hemen eksilmez vücuttan. Muz, avokado, fındık falan varsa ye. Bunlar özellikle folat bakımından zengin oluyo.
CananAkdag Cansuuuu35 Folik asit içmediğiniz için ağrınız olmaz falik asit bebek gelişimini destekleyen bir vitamindir ve b12 kendiniz almamalısınız doktorunuz 12. Haftanız bitince zaten vitamin takviyesine başlayacaktır
Baby216 Cansuuuu35 bende 10+3 hamileyim ağrıların olması normal çünkü benimde oluyor. Özellikle kendimi çok yorduğum zamanlar oluyor. Folik asiti yanına almadıysan korkma bişey olmaz bol bol ceviz, muz, fındık ye. Onlar takviye edici olur.
Cansuuuu35 Annemin aklına geldi ama daha yenisin diye korkuyorum dedi diğer yapın yokluğunu dengeleyelim diye
Aylaninannesi Cansuuuu35 ikisi aynı vitamin değil bosuna b vit almayın, bir kaç gün eksikliği gıdalarla karsılarsınız
B-C Deletedmom95 katılmıyorum ilk zamanlar rahim i açıyor diye hurma maydonoz yedirmezler ebem bana o şekilde söyledi hurma son hafta bol bol tüketilmesi gereken bir besin türüymüş..
Ozdmrkbraa Deletedmom95 Cansuuuu35 bu haftalar da hurma yemek çok tehlikeli. Folikasit değeri çok yüksek olup ger gün olmasa da hafta da 2 yada 3 gün yenilebilecek hurma da acve hurmasıdır. Doğumu kolaylaştırıp rahim açılmasını sağladığı için son haftalarda tüketilir bu dönemde tüketmekten kaçının bence
Deletedmom95 B-C ben hurma tüketiyorum bi zararı da olmadı. Tüketen de çok hamile arkadaşım var. Günde 5-10 tane tüketin demedim zten tek tük atsa yeterli ağzına
Zeynepincir Neslihankk ben 8 haftalikkken sordum doktor kim çıkardı onu Arabistandaki kadınlar hep düşük yapsın o zaman abartilmadigi sürece yiyebilirsin dedi.Her doktor farklı şey söylüyor sanırım.
Deletedmom95 Ozdmrkbraa hiç bilmiyordum doktorum da birşey demedi ve sürekli değil ama bi kaç günde bir atarım ağzıma
Neslihankk Zeynepincir benim ilk kontrolumden beri hep uyarıyı son haftalarda bol bol ye rahimin açılmasını sagliyo diye erken haftalarda o yuzden onerilmiyo düşükle alakası yok