Kupik aslında konunun başını kaçırdınız sanırım.
şöyle bir yorum yapmıştı arkadaş
“masallah canim ama ebeler doktora kafam takildi acikcasi hadi dogurtalim diyip yatisa vermek cok sacma geldi kafasina göre is mi yapilir ben olsam itiraz ederdim herhalde sonucta daha 39.haftan bile tamamlanmamis sancin acilmada yok daha bekleyebilirdin bide ikinmazsan sezaryana alicam demisler buda motivasyon mu tehdit mi anlamadim acikcasi. Devlet de mi dogum yaptin ?“
bende şöyle bir cevap vermiştim
” bu insanlar bu işin eğitimini alıyorlar sonuçta siz gebenin durumunu bilmeden yorum yapıyorsunuz. En basitinden mekonyum boğulması ihtimali var. Bir şok parametreyi göz önünde bulundurarak bunu söylüyorlar. Kimse keyfi sizin sancı çekmenizi istemiyor ya da daha hazır olmayan bebeği zorla getirtmeye çalışmıyor.
çok basit bir soru sorabilirsiniz itiraz etmeden NEDEN? Diye. Şu an yatış yapmazsak risklerimiz ne olur diye. Önce anlamak sonra itiraz etme hakkını düşünerek kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum”
diye benim yaptığım yorum silinmiş. Ben sadece itiraz etmek yerine sorgulamamız gereken kısmı vurgulamak istemiştim. Kendimizi korumaktan kastım bu :) iki taraf içinde yıpratıcı bir süreç olmaması adına.
dediğim gibi yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum amacım tepki vermek, kimseyle atışmak değil aksine düşüncelerimizi geliştirmekte birbirimize destek olmak :)
yanlış anlaşıldıysam, kırgınlık yarattıysam affola.