Merhaba kızlar sonunda bende buraya doğum hikayemi yazıyorum baya uzun ama buradaki hikayeleri sürekli okuyordum çok şükür banada nasip oldu oğluşumu kucağıma aldım hikayeme başlamadan önce rabbim isteyen herkese evlat sahibi olmayı, hamile olanlarda sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻🙏🏻 evettt zorlu bir hikayem var benim ilk baştan başlamak istiyorum öncelikle evlendikten sonra çocuk düşünmüyordum eşimin ısrarı üzerine düşünmeye başladım ve evlendikten 6 ay sonra hamile kaldım ama maalesef bebeğimi 8 haftalıkken kalp durması sonucu kaybettim kürtaj oldum 2 ay sonra tekrar hamile kaldım bu sefer ovülasyon testi kullanmıştım ve bu bebeğimide aynı haftada kaybettim tekrar kalp durması sonucu ara ara kanamam oluyordu bu gebeliğimde ama herşeyi normal gidiyordu kese etrafında kanama alanım olmuş meğerse ondanmış kanamaların sebebi ve bir gece rüyamda kötü bir rüya gördüm eşime anlattım kötü bişeyler var dedim resmen içime doğmuştu hastaneye gittiğimde kalp atışının durduğunu öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı aylarca kendime gelemedim o sıkıntı stres üzüntü sağolsun eşim sayesinde toparladım ve doktorum bi süre ara ver gebelik düşünme dedi bu sırada yapılması gereken tahlilleri yaptırdık hsg filmi çekildim düşük seviyede pıhtılaşma çıktı ve doktoruma gösterdiğimde korunmayı bırak bu ay senden sağlıklı gebelik bekliyorum dedi corasprine başladım adet olursan bırak demişti bende tekrar ovülasyon kullandım o ay ama değerlendiremedim yumurtlama gününde il dışındaydım ailemin yanına kesin olmaz gözüyle bakıyordum adetlerim düzenlidir 2. Gebelikte adetten 3 gün önce öğrenmiştim bunda da aynı şekilde 3 gün önce test aldım ve negatif çıktı eşime bu ay olmadı nasip falan dedim adet olacağım gün dışardaydım eczanenin önünden geçerken aklıma geldi dayanamadım yine gidip test aldım eve geldim çıkmaz yapmayım falan dedim ama dayanamadım yaptım ilk baktığımda negatifti sonra ellerimi yıkadım lavabodan çıktım tam çöpe atacağım zaman çok çok silik çizgi gördüm akşam eşim gelince ona gösterdim göremedi çizgiyi 😂 sonra akşam 9 da kan vermeye gittik çünkü diğer kayıplardan sebep doktorum ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi iğneye başlıcaz dedi ve o gece betamın 7.4 olduğunu öğrendim daha çok küçükmüş meğersem tabi bu gebeliğimde kolay geçmedi ilk zamanlar dış gebelik olabilir falan dediler detaylı ultrasona girdim ilk haftalarda geriden geliyordu sonra geç döllenme dediler burayada yazmıştım hatta sizlerden dua istemiştim allah razı olsun hepinizden 🙏🏻 sonra 8. Haftayı geçebilecek mi acaba yine aynı şeyleri mi yaşıcağım korkusuyla her hafta kontrole gidiyordum 8. Haftayı geçtiğimizde çok şükür atlattık dedik eşimle ve 13. Haftada plesanta previa totallis tanısı konuldu ama gittiğim doktor haftan erken yukarı çıkar dedi ve 17. Haftamda doktorumu değiştirmek durumunda kaldım ve gittiğim doktor kesinlikle yerleşmiş yukarı çıkmaz erken doğum kanama riskin var dedi herşeyi yasakladı onları duyduğumda tekrar bir korku endişe yaşadım eve geldiğimde ağlamaya başladım hatta erken doğum lafını duyunca bu bebeğimide mi kaybedeceğim diyordum ama çok şükür sürekli takip altındaydık doktorumla 3 haftada bir gidiyordum ve kanamam olmadan 29. Haftaya kadar geldim bu sırada corona virüs meselesi çıktı bir yandan kanamam oldu doktorumu aradım virüsten sebep çağırmadı neyden olduğunu bildiğimiz için panik yaptırmadı bana ilaç verdi corasprin ve oksapar iğneyi kesmemi istedi ama ben hep panik ve endişe içindeydim ya bebeğimin kalbi durursa ilaçları bıraktığım zaman diye kendimi yedim hep bu arada kanamam lekelenme gibi geliyordu koyu kahverengi devamlı olmadığı için doktorum gelmemi istemedi yoğun kanama olursa zaten direk doğuma alırız diyordu her kontrolümde ve ben dayanamadım tekrar aradım doktorumu gel bi bakalım dedi bi hafta önce zaten rutin kontrolüm vardı herşeyimiz normaldi ve doktora gittiğimde eşimi içeri almadılar virüsten sebep ben tek girdim doktorumun yanına bana çok kızdı senin yatman gerek koltukta oturur vaziyette bile durmıcaksın yatacaksın yoksa kanamayı çoğaltırsın kanama çok olup durmazsa rahmin alınmasına kadar gidebilir falan dedi dediği gibide oldu hastaneye gittiğimde dahada yoğun olmuştu kanamam virüsten sebep eşim ben hamileyim diye idari izinliydi işe gitmedi bu süreçte sağolsun evi falan hep o silip süpürdü yemekleride kayınvalidemde yedik bu süreçte bi hafta sonra kanamam kesildi kendiliğinden ama ben ara ara evin ufak tefek temizliği yapıyordum dinlene dinlene 32. Haftada geceleri uyutmayan bir kaşıntım başladı ellerimin üstü avuç içim ayaklarım falan bazen tüm vücudum kaşınıyordu çok kötü bişey ilk defa böyle bişeyle karşılaştım ve hemen doktoruma mesaj attım gel bi tahlil yapalım dedi kolestazdan şüphelendi gittiğimde kontrole herşey normaldi ultrasonda ama hala plesantamız aşağıdaydı zorunlu sezeryan gözüküyordu zaten ilk baştan beri ve o gün tahlil yaptırdım kan değerlerim normal çıktı ama kaşıntım hala devam ediyordu özelliklede geceleri uykudan uyandırıyordu resmen uykular haram olmuştu 😂 doktorum krem verdi onu sürünce biraz rahatlatıyordu ama sonra tekrar başlıyordu 🤦🏻♀️ bu arada erken doğum riskim olduğu için ciğer geliştirici iğne yaptırmamı istedi 24 saat içinde 4 doz iğne yaptırdım her ihtimale karşı 36. Haftamda 27 Mayıs için gün aldık ama bu süreçte doktorum hep yatacaksın doğum haftasına girdik kanama olabilir olursa direk doğuma alıcaz dedi ve benim oğluşum dayanamadı bayramın son günü kanamam başladı galiba nişandı o ilk defa yaşadığım için algılayamadım hemen doktorumu aradım hastaneye git doğumhane katına ordan bana bilgi versinler dedi ve o gün doğuma aldı oğluşum birgün ile sokağa çıkma yasağında geldi bu arada spinal sezeryan oldum ilk gece çok ağrılarım oldu dayanamayacak şekilde çok kıvrandım ama herşey bebeğinizi kucağına alınca geçiyor 🥰