ozlmnhl 31haftalık hamileyim bugün doktorum sizde kan uyuşmazlığı var indirekt coombs testi yapalım dedi pozitif çıkarsa bi iğne var ondan yapsak iyi olur eğer istersen yarım doz yapalım iyi olur dedi ben hiç anlamadım şimdi. Benim bildiğim doğumda çocuğun kanı babanın kanındansa anneye iğne yapılıyor ama bugğn doktorun dediği ne için anlamadım bide yapılsa iyi olur eğer istersen yapalım dedi bu keyfi birşey mi bilgisi olan biri bana lütfen yardımcı olsun 🥰🙏🏻
bebegim_28 ozlmnhl kan uyuşmazlığı iğnesi ama benim bildiğim 28 haftada yapılıyor o 🤔 bizde de var uyuşmazlık
Gulanelis ozlmnhl Canım sende doktorda yanlış biliyorsunuz o test 28.haftada yapılır ona göre o haftada iğne olursun doktor nasıl 31 demiş cok merak ettim
Gul-08 ozlmnhl 28. haftada yapılıyor yani benim iki gebeliğimde de 28. haftada yapıldı, negatif çıktı bir doz yapalım yine de dedi doktorum yaptırdım, bir de doğumdan sonra bebeğin kanına bakılıp vurulacağım eğer benim kanımı almamışsa
ozlmnhl Gulanelis kontrolüm bugündü 31.haftadayım 28de böyle bişeyden bahsetmemişti açıkcası benimde haberim yoktu böyle bi iğneden
Eliz01 Gulanelis büyük ihtimal ile bu iğne 7.ayda ya ay olarak da 28-32 hafta arasını kapsıyor o yüzden demiştir
nur_mom Benim dördüncü haftamda bu iğne yapildi. Çünkü idaritimla birlikte üçgen et parçası gelmisti. Doktorum çok üzüldüğüm için önlem amaçlı bu iğneyi ve testi yaptırdı. Bugün başka bir doktora muayene oldum. Onada bu iğneyi olduğumu söyledim. Kanaman mi olmuştu diye sordu. Yani gebeliğin ilk dönemlerinde kanama olurs ve kan uyuşmazlığı var ise bu iğnede testte yapiliyor. Doğru bir uygulama
ozlmnhl Şimdi ben bu iğneyi yaptıramıyor muyum geç mi kaldı bi sorun olur mu ?? bide Doktor yapsak iyi olur yarım doz yapalım dedi ve seçeneği bana bıraktı yaptırayım mı yani😑🤦🏻♀️
Gzdkskn ozlmnhl sizde uyuşmazlık var mı yok mu bunu başından takip etmesi gerekiyordu, ben negatif eşim pozitif 28. Haftaya girdiğim gün test yapıldı sonuç negatif olunca gerek yok doğum sonrası bakılacak dendi yaptırmadım😊
Eliz01 ozlmnhl canım bizde de var ikinci gebeliğim aslında evet 28.hafta da yapılıyor ama 7.ay diye geçtiği için 7.ayda 28-32hafta arasını kapsıyor o yüzden 31de yaptırsan problem olmaz ay hesabına göre …ben ilk gebeliğim de yaptırdım 28.hafta da çünkü beklemedim biliyordum uyuşmazlık olduğunu Doğum da ediz pozitif diye yapıldı ✅
brcaky 28.haftada yapılıyor diye biliyorum, test yaptı sonuç negatif çıktı iğne oldum, pozitif çıkmasını istemeyiz bu testin dedi. Doğumdan sonra bidaha iğne yapılacak ama yarım doz falan demedi yani dozu hakkında bir bilgim yok
ozlmnhl Hayır benim kafamı karıştıran istersen yapalım demesi oldu yani yapılması gerekiyorsa yapılacaktır ben nerden bileyim 🤦🏻♀️🙄
Gzdkskn ozlmnhl devlet hastanesinde ki doktor da zamanı geldiğinde testin negatif çıksa da yaptırabilirsin istersen bir zararı olmaz ama faydası da yok negatif sonuçta demişti önce testi yaptırın siz bence pozitif çıkarsa mecbur yaptırırsınız negatif çıkarsa her ihtimale karşı yaptırabilirsiniz 😊